Παιδεία

Πραγματοποιήθηκε η Τελετή Αποφοίτησης 2020 και 2021 του Intercollege

Πραγματοποιήθηκε δια ζώσης, τηρουμένων όλων των προβλεπόμενων πρωτοκόλλων για την πανδημία την περασμένη εβδομάδα στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας η Τελετή Αποφοίτησης 2020 και 2021 των Intercollege Λευκωσίας, Λεμεσού και Λάρνακας παρουσία πλήθους κόσμου, της ηγεσίας και της ακαδημαϊκής κοινότητας του Κολλεγίου αλλά και του Πανεπιστημίου.

Απευθυνόμενος στις νέες και νέους αποφοίτους κατά την τελετή αποφοίτησης ο Δρ. Αιμίλιος Α Σολωμού, Πρόεδρος του Κολλεγίου ανέφερε μεταξύ άλλων ότι το Intercollege δεν έκανε εκπτώσεις στο ακαδημαϊκό επίπεδο κατά την διάρκεια της πανδημίας. Αυτό αποδεικνύεται και από τα συγχαρητήρια που λάμβανε μετά από κάθε έλεγχο που πραγματοποιούσαν οι αρμόδιοι φορείς αναφορικά με το τρόπο λειτουργίας του Κολεγίου στην περίοδο της Πανδημίας. Η πρακτική εκπαίδευση που πήρατε σε συνδυασμό με την θεωρία θα σας βοηθήσουν να βρείτε την θέση σας στην αγορά εργασίας

Εκ μέρους των αποφοίτων, απηύθυνε χαιρετισμό o Παντελής Φιάκκου του Πτυχιακού προγράμματος “Διεύθυνση Επισιτιστικών Τεχνών”, του Intercollege Λευκωσίας.

Σήμερα επιβραβεύονται οι κόποι και οι προσπάθειες μας όλων αυτών των χρόνων φοίτησης μας. Σήμερα επίσης, επιβραβεύονται οι αγώνες των γονιών μας που τόσο μας στήριξαν και σήμερα, στέκονται εδώ να μας καμαρώνουν περήφανοι και συγκινημένοι. Σήμερα όμως επιβραβεύονται και οι κόποι των καθηγητών μας που βλέπουν στα πρόσωπα μας τις προσπάθειες τους να ευοδώνονται. Ένα τρίτο, λοιπόν, μπράβο σε όλους τους καθηγητές μας αλλά και στο προσωπικό του Intercollege που στάθηκαν πολύτιμοι αρωγοί κατά τη διάρκεια των σπουδών μας.

Κύριος ομιλητής της τελετής ήταν ο Δρ. Ηλίας Μαρκάτζιης, Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης που ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η τελετή αποφοίτησης ενός σημαντικού κολλεγίου όπως το Ιntercollege, αποτελεί μια γιορτή για όλους όσοι πιστεύουν και τιμούν την Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση. Ταυτόχρονα αποτελεί μια σημαντική στιγμή για τη βιομηχανία και τις υπηρεσίες του τόπου μας, που υποδέχονται επίσημα σήμερα μια νέα συγκομιδή αποφοίτων υψηλού επιπέδου

Η ανάπτυξη και ανάδειξη της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τόσο σε επίπεδο δευτεροβάθμιας, όσο και σε επίπεδο τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, αποτελεί προτεραιότητα για όλους και βρίσκεται ψηλά στους στόχους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Στη χώρα μας η κοινωνία δείχνει ολοένα και μεγαλύτερη εκτίμηση προς τον θεσμό της Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, τόσο της δευτεροβάθμιας όσο και της τριτοβάθμιας, αναγνωρίζοντας ότι έχει τη δυνατότητα να συμβάλει στην άμβλυνση του προβλήματος της ανεργίας και της αναντιστοιχίας των γνώσεων και δεξιοτήτων που κατέχει το ανθρώπινο δυναμικό με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Κατά την διάρκεια της τελετής το Intercollege τίμησε δυο προσωπικότητες για την πολύχρονη και πολύπλευρη συμβολή τους στον οργανισμό, καθώς και για την πολύτιμη συνεισφορά τους στην Ακαδημαϊκή κοινότητα. Πρόκειται για τον Δρ. Στυλιανό Μαυρομούστακο που διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege Λευκωσίας για 11 χρόνια, και του Intercollege Λάρνακας για 4 χρόνια. Παράλληλα, υπήρξε και ο ιδρυτής της Ναυτικής Ακαδημίας Κύπρου που λειτουργεί από το καλοκαίρι του 2016.

Και τον κύριο Ευστάθιο Μαύρο που διετέλεσε Εκτελεστικός Διευθυντής του Intercollege Λεμεσού για 33 έτη. Παράλληλα, ήταν το υπεύθυνος στέλεχος για θέματα ποιότητας όλων των κέντρων σπουδών του οργανισμού για δεκαετίες ενώ διετέλεσε για πολλά συναπτά έτη και μέλος του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Λευκωσίας.

Ακολούθησε η απονομή βραβείων Καλύτερης Ακαδημαϊκής Επίδοσης, ενώ η Τελετή ολοκληρώθηκε με την απονομή και την επικύρωση των πτυχίων και των διπλωμάτων.

Παρουσιαστές της φετινής Τελετής Αποφοίτησης ήταν ο Άγγελος Ιακωβίδης και η Φανή Παπαμιχαήλ.