Έγκλημα

Άνανδρη επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ

ΝΤΡΟΠΗ! Συνάδελφοι της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή μέσα στο κτήριο του ΔΙΑ δέχθηκαν επίθεση από κουκουλοφόρους

Ουδείς μπορεί να μας φιμώσει. Το Συγκρότημα ΔΙΑΣ είναι εδώ.

Οι τραμπούκοι, κουκουλοφόροι αφού ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους στο Προεδρικό οδηγήθηκαν προς το Συγκρότημά μας όπου προκάλεσαν ζημιές. Δεκάδες συνάδελφοί μας οι οποίοι εργάζονταν εκείνη την ώρα δέχθηκαν άνανδρη επίθεση από τον όχλο οποίος εισχώρησε μέσα στο Συγκρότημά μας.

Προκάλεσαν ζημιές τόσο στον προαύλιο χώρο και σε οχήματα συναδέλφων αλλά και του σταθμού. Ζημιές επίσης προκλήθηκαν και στην είσοδο του Συγκροτήματός μας. Η Αστυνομία έφθασε στον χώρο προσπαθώντας να προφυλάξει τους συναδέλφους.

nea fvto.jpg

astinomia.jpg

Η στιγμή της επίθεσης

Η επίθεση σημειώθηκε την ώρα που βρισκόταν στον αέρα το δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, «Τομές στα Γεγονότα». Ενώ βρισκόταν στον αέρα ο παρουσιαστής του δελτίου και δημοσιογράφος, Νέστορας Βασιλείου, ενημερώθηκε από το κοντρόλ για την κατάσταση που επικρατούσαν, από τους έντρομους συναδέλφους. 

Ο παρουσιαστής περιέγραψε την κατάσταση και απηύθυνε έκκληση στην Αστυνομία από τον αέρα του δελτίου, για να φτάσει συγκρότημα. 

«Εάν μας ακούει η Αστυνομία ας κάνει κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά. 

«Σπάνε τα αυτοκίνητά μας ακούω να ουρλιάζουν οι συνάδελφοι στο ακουστικό, δεν ξέρω τι άλλο να πω», είπε συγκλονισμένος. 

«Φλέγεται η πύλη του συγκροτήματος. Άνθρωποι βρίσκονται μέσα και σπάνε τα αυτοκίνητά μας. Πετάνε πέτρες, σπάνε παράθυρα, επικρατεί μια κατάσταση…», περιέγραψε. 


Χρ. Τσουρούλλης: Απόψε κτυπήθηκε η ελευθεροτυπία

«Εδώ και δύο χρόνια προσπαθούμε να σας λέμε την πραγματικότητα της πανδημίας», διερωτώμενος εάν αυτή είναι η κατηγορία την οποία αντιμετωπίζουμε, ανέφερε στις Τομές στα Γεγονότα ο Διευθύνων Σύμβουλος του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ, Χρύσανθος Τσουρούλης, μετά την άνανδρη επίθεση.

«Είμαστε όλοι σε κατάσταση σοκ. Οι συνάδελφοί μου από τις 20:10 ήτανε στα πόστα τους προκειμένου να μεταδώσουνε για άλλη μια βραδιά αδιάληπτη, έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση και ξαφνικά μέσα σε δευτερόλεπτα βρέθηκαν κατατρεγμένοι, να απειλείται η ίδια τους η ζωή και να τα παρακολουθούν όλα αυτά και οι οικογένειές τους», είπε. 

Απόψε ζητείται κράτος, απόψε ζητείται παρέμβαση αυτό δεν θα έπρεπε να συμβεί σε καμιά έννομη πολιτεία, πρόσθεσε. 

Όπως ανέφερε, απόψε χτυπήθηκε και η ελευθεροτυπία και η Δημοκρατία και η ελευθερία στην σκέψη, ό,τι και να πω θα είναι λίγο. 

Σημείωσε πως «εδώ και μέρες μας έρχονταν επαναλαμβανόμενα μηνύματα απειλητικά για το τι θα συνέβαινε είτε κατά την διάρκεια, είτε μετά το τέλος της εκδήλωσης που έλαβε χώρα στο Προεδρικό». 

Αυστηρό μήνυμα από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

Τα άνανδρα και ντροπιαστικά για την κοινωνία μας επεισόδια καταδίκασε μεταξύ άλλων και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης με ανάρτησή του στο twitter. Ο ΠτΔ έγραψε: "Η επίθεση που δέχτηκε το «Σίγμα», συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών".