Έγκλημα

Δώδεκα Αστυνομικοί τραυματίες από τα έκτροπα – Αξιολογείται μαρτυρικό υλικό

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την άγρια επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, αλλά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας μετά την άγρια επίθεση στο συγκρότημα ΔΙΑΣ, αλλά και τα επεισόδια που εκτυλίχθηκαν μετά έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. 

Ήδη συνελήφθησαν τέσσερα πρόσωπα, ενώ κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, τραυματίστηκαν συνολικά 12 Αστυνομικοί με τους επτά να μεταφέρονται σε νοσοκομείο, οι δύο εκ των οποίων είναι σοβαρά. 

Σύμφωνα με ενημέρωση, όλοι βρίσκονται εκτός κινδύνου. 

Η Αστυνομία συνεχίζει την αξιολόγηση μαρτυρικού υλικού καθώς και υλικού από κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης για την ταυτοποίηση και άλλων προσώπων που συμμετείχαν στα επεισόδια, ενώ δόθηκαν στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες δέκα προσώπων για εντοπισμό

Ήδη, όπως σημειώνει η Αστυνομία, έχει οριστεί ενισχυμένη ανακριτική ομάδα από το ΤΑΕ Λευκωσίας με σκοπό την πλήρη διερεύνηση των επεισοδίων και την προσαγωγή όσων ευθύνονται ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Συγκλονίζει ο φύλακας του Συγκροτήματος Δίας: «Ρε παιδιά θα πεθάνω»

Ο φύλακας του Συγκροτήματος Δίας, κ. Δημήτρης Σκούρος, περιέγραψε τη στιγμή που εισέβαλαν άγνωστοι από την πύλη του σταθμού.

Συγκεκριμένα, ανέφερε: «είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού. Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα».

Συνέχισε εξηγώντας ότι «το πρώτο που κτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω ‘’ρε παιδιά θα πεθάνω’’ και μου απάντησαν ‘’ρε π@@@φασίστα τσουρουλόπαιδο. Αυτά ήταν τα λόγια τους. ‘’Να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλης. Είσαστε φασίστες».

Πρόσθεσε ότι πήρε τον πυροσβεστήρα, έσπασε ο ίδιος το τζάμι, βγήκε έξω και έφυγε από την πίσω πύλη.

«Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες», ανέφερε καταληκτικά.