Έγκλημα

Αναστασιάδης στον ΔΙΑ: Σεβαστές οι ειρηνικές διαμαρτυρίες - Όχι όμως η παρανομία

«Θέλω να είμαι απόλυτος, σέβομαι την όποια ειρηνική διαμαρτυρία. Δεν θα υπάρξει ανοχή από το Κράτος για τον οποιονδήποτε έχει την εντύπωση ότι θα μας επαναφέρει στην προ του '74 κατάσταση. Είμαι απόλυτος και το τονίζω. Ανάλογες θα είναι και οι οδηγίες μου προς την Αστυνομία και προς όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους έχω σύσκεψη»

Σε έντονο ύφος καταδίκασε την αποτρόπαια επίθεση στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

«Αισθάνομαι συγκλονισμό για ότι έγινα μάρτυρας από ψες αλλά και σήμερα με την εδώ παρουσία μου. Την ώρα που η Τουρκία εισβάλλει για δεύτερη φορά στην Κύπρο με την εδώ επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου, κάποιοι ανεγκέφαλοι προσπάθησαν ψες να καταλύσουν το κράτος.

Θέλω να είμαι απόλυτος, σέβομαι την όποια ειρηνική διαμαρτυρία. Δεν θα υπάρξει ανοχή από το Κράτος για τον οποιονδήποτε έχει την εντύπωση ότι θα μας επαναφέρει στην προ του '74 κατάσταση. Είμαι απόλυτος και το τονίζω. Ανάλογες θα είναι και οι οδηγίες μου προς την Αστυνομία και προς όλους τους αρμόδιους φορείς με τους οποίους έχω σύσκεψη.

Εκφράζω τη συμπάθειά μου προς τους Αστυνομικούς. Ως εκ θαύματος δεν θρηνήσαμε θύματα.

Και η εδώ κατάσταση όμως, η στροφή ενάντια στην ελευθερία του Τύπου δίνει την εντύπωση ότι κάποιοι έχουν παραπάνω προνόμια από όλους τους άλλους», είπε ο Πρόεδρος.

Χατζηκωστής προς Αναστασιάδη: «Είναι η τελευταία σου ευκαιρία»

Στο Συγκρότημα ΔΙΑΣ βρέθηκε το πρωί της Δευτέρας ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας υποδέχθηκε ο Χρύσανθος Τσουρούλλης. 

Ο Νίκος Αναστασιάδης έφθασε στο σπίτι μας, για αυτοψία. Ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συγκροτήματος ΔΙΑΣ και της τηλεόρασης ΣΙΓΜΑ, Κωστής Χατζηκωστής απευθυνόμενος σ’ έντονο ύφος προς τον Πρόεδρο του είπε «είναι η τελευταία σου ευκαιρία».

«Να φτιάξεις την Αστυνομία»

Συγκεκριμένα ο Κωστής Χατζηκωστής ανέφερε στον Πρόεδρο Αναστασιάδη μόλις συναντήθηκαν: «Δεν είναι χάλια δικά μας, είναι χάλια του κράτους το οποίο ελέγχεις. Και είναι η τελευταία σου ευκαιρία να δείξεις στον κόσμο ότι υπάρχεις. Και υπάρχω δίπλα, έμπρακτα. Εάν υπάρχεις, υπάρχω.»

Ο Πρόεδρος απάντησε με αναφορά στην Αστυνομία: «Όταν κινηθεί η Αστυνομία να επιβάλει τον νόμο, την επομένη να έχουμε τα όσα έχουμε.»

Ο κ. Χατζηκωστής απάντησε «η Αστυνομία είναι το μεγαλύτερο σου πρόβλημα, να την φτιάξεις».

Ο Πρόεδρος απ’ την πλευρά του, διαβεβαίωσε ότι έχει συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη ενώ ταυτόχρονα ο κ.Χατζηκωστής απηύθυνε έκκληση για νομιμότητα. «Ποιος σου είπε ότι αν δεν έκανε ότι έκανε η Αστυνομία δεν θα ήταν καμένο το Προεδρικό σήμερα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας απευθυνόμενος στον κ. Χατζηκωστή.

anastasiadisdias19721a1.jpg

anastasiadisdias19721a3.jpg

d2c80940f069610f04eeaa9ff3570196.jpg

160f53262978e9.jpg