Υγεία

Κορωνοϊός: Στο κόκκινο έβαλε την Κύπρο ο ECDC

Στην κόκκινη κατηγορία του ECDC περιλήφθηκε η Κύπρος. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη την ώρα που τις τελευταίες μέρες τα ημερήσια κρούσματα καταγράφουν αύξηση. Αξίζει να αναφερθεί ότι η χώρα μας είναι οριακά για να χαρακτηριστεί ως βαθύ κόκκινο από τον ECDC.

Κληθείς από το «SigmaLive» να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή ο Δρ. Πέτρος Καραγιάννης είπε πως μπορούσαμε να παραμείνουμε στην πράσινη κατηγορία, αλλά απ’ την ώρα που παρατηρούνται οι ίδιες συμπεριφορές δεν υπάρχει άλλη επιλογή.

Ο Δρ. Καραγιάννης επ’ αυτού είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν τους νοιάζει μπακκίρα για τον δίπλα». Αρκετοί είναι αυτοί όπως δήλωσε ο δρ.Καραγιάννης οι οποίοι δεν δηλώνουν επαφές και κυκλοφορούν κανονικά ενώ ξέρουν ότι είναι θετικοί. «Πρόκειται για μια παντελή παραγνώριση των τυπικών».

Αναφορικά με τα μέτρα τα οποία θα ανακοινωθούν απόψε, ο Δρ. Καραγιάννης σημείωσε ότι οι επιστήμονες κατέθεσαν τις απόψεις τους ωστόσο η τελική απόφαση είναι στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας. Τόνισε ότι θα πρέπει να εφαρμοστούν παραδειγματικές τιμωρίες σε όσους παραβαίνουν τα μέτρα και ταυτόχρονα θα πρέπει να διενεργούνται αυστηροί έλεγχοι.