Τράπεζες

Ταξίδια χωρίς κάρτες, δεν γίνεται! Φέρνουν την άνεση στις διακοπές σας

Η Τράπεζα Κύπρου και η Aegean Αirlines καλύπτουν τις σύγχρονές σας ανάγκες με τη δημιουργία καρτών, άρρηκτα συνδεδεμένων με τα ταξίδια - Ο Διευθυντής Υπηρεσίας Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, Μάρκος Σιαρλή, μιλά για τη συνεργασία αυτή, εξηγώντας τα μοναδικά προνόμιά της

Καλοκαίρι, χαλάρωση, διακοπές και ταξίδια. Όταν μιλάμε για διακοπές, πάντοτε σκεφτόμαστε τον προϋπολογισμό μας και πώς θ’ ανταποκριθούμε στα έξοδά τους. Στο μυαλό όλων των Κυπρίων η λέξη «διακοπές» ανέκαθεν, τώρα όμως συχνότερα, παραπέμπει σε κάρτες. Στο πλαστικό χρήμα, που κάνει τη ζωή μας ευκολότερη, ασφαλέστερη και ταχύτερη. Χωρίς έγνοιες και σκοτούρες, χωρίς τον φόβο της κλοπής, χωρίς τον φόβο ότι θα ξεμείνουμε από λεφτά.

Τώρα με την πανδημία, ο κόσμος έχει μια μεγάλη δίψα για ταξίδια, μια μεγάλη επιθυμία να μπει στο αεροπλάνο και να φύγει, πάντα φυσικά με την τήρηση όλων των μέτρων προστασίας. Η Τράπεζα Κύπρου σε συνεργασία με την Aegean Airlines κάνουν το όνειρο του κάθε ταξιδιώτη πραγματικότητα.

Η συνεργασία της Aegean Airlines με την Τράπεζα, για τη δημιουργία των καρτών Aegean Mastercard και Αegean Mastercard Business, φέρνει πιο κοντά το όνειρό σας στην πραγματικότητα, καθώς οι νέες κάρτες καλύπτουν τις σύγχρονες ανάγκες τόσο των ιδιωτών όσο και των επιχειρήσεων.

Markos Shiarly 01.jpg

Μ. Σιαρλή: «Ο κόσμος όλο και συχνότερα κάνει χρήση των ψηφιακών πληρωμών και χρησιμοποιεί κάρτες για να ‘κλείσει’ το ταξίδι του, το ξενοδοχείο του και αγορές μικρής αξίας»

Μίλια και μπόνους

Για κάθε συναλλαγή με τις κάρτες αυτές, στην Κύπρο ή το εξωτερικό, οι κάτοχοι ανταμείβονται με μίλια. Τα μίλια προστίθενται στον λογαριασμό Miles+Bonus του κάθε πελάτη και μπορούν να εξαργυρωθούν σε ταξίδια, στο δίκτυο της Aegean ή της Star Alliance και σε άλλες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις. Μάλιστα, όταν οι κάρτες χρησιμοποιούνται για αγορές σε κανάλια της Aegean, κερδίζουν τα διπλάσια μίλια, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά το επόμενο ταξίδι των κατόχων τους.

Ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καρτών της Τράπεζας Κύπρου, Μάρκος Σιαρλή, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα μας αναφέρει πως, «πέρα από τα μίλια, τα οποία μπορούν να εξαργυρωθούν με ταξίδια, οι κάρτες αυτές διαθέτουν μοναδικά προνόμια. Στους κατόχους της Aegean Mastercard παρέχεται η δυνατότητα για μειωμένες τιμές στα εισιτήρια της Aegean δυο φορές τον χρόνο, με εκπτωτικούς κωδικούς, δηλαδή θα παρέχονται ετησίως δύο κουπόνια αξίας €20 το καθένα».

Ο κ. Σιαρλή αναφέρει επίσης πως στους κατόχους της Aegean Mastercard Business «θα παραχωρούνται 2 κουπόνια ετησίως για δωρεάν επιλογή Upfront θέσης, 2 κουπόνια για την υπηρεσία προτεραιότητας fast track και 4 κουπόνια για δωρεάν είσοδο στα Aegean Club Lounges. Επίσης, οι κάτοχοί τους λαμβάνουν για την Aegean Mastercard 3.000 μίλια καλωσορίσματος και για την Aegean MasterCard Business 4.000 μίλια καλωσορίσματος».

Και Σχέδιο «ανταμοιβή»

Από τις νέες κάρτες δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το σχέδιο καρτών «ανταμοιβή», αφού προσφέρουν επιπλέον ανταμοιβή στις αγορές σε επιχειρήσεις που συμμετέχουν στο σχέδιο. «Ανεξάρτητα από την κάρτα που επιλέγετε, επωφελείστε και από τα υπόλοιπα προνόμια που προσφέρουν οι πιστωτικές κάρτες της Τράπεζας Κύπρου, όπως είναι η δωρεάν ασφάλεια ταξιδιού και η δωρεάν ασφάλεια προστασίας αγορών», εξηγεί ο κ. Σιαρλή.

Απαντώντας σε ερώτησή μας πώς μπορεί κάποιος να αποκτήσει τις κάρτες Aegean Mastercard και Aegean Mastercard Business, ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Καρτών εξηγεί πως «όποιος επιθυμεί να αποκτήσει την κάρτα, θα πρέπει να επισκεφθεί το κατάστημα στο οποίο διατηρεί τους λογαριασμούς του και να ζητήσει την Aegean Mastercard ή την Aegean Mastercard Business. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα της Τράπεζας Κύπρου ή ακόμη και να ζητήσετε μέσω του τηλεφώνου της 1Bank, στο 800 00 800».

Ο κ. Σιαρλή, απαντώντας επίσης σε ερώτηση της εφημερίδας μας εάν η πανδημία έστρεψε τον κόσμο στις ψηφιακές πληρωμές και στη χρήση των καρτών, αναφέρει: «Τα τελευταία χρόνια γίνονται άλματα στη χρήση καρτών. Ο κόσμος σκέφτεται και ενεργεί διαφορετικά και όλο και συχνότερα κάνει χρήση των ψηφιακών πληρωμών. Χρησιμοποιεί κάρτες για να ‘κλείσει’ το ταξίδι του, το ξενοδοχείο του μέχρι και τις αγορές μικρής αξίας. H Τράπεζά μας, σε κάθε επόμενη κίνησή της προτείνει κάτι διαφορετικό και επωφελές για τον πελάτη της, λαμβάνοντας υπόψη και τις νέες τάσεις της αγοράς».

Η υποχρεωτική αποδοχή καρτών

Ο κ. Σιαρλή σχολιάζει επίσης την απόφαση της Κυβέρνησης για υποχρεωτική αποδοχή καρτών σχεδόν σε όλες τις επιχειρήσεις από τον προσεχή Σεπτέμβριο και εξηγεί τα πλεονεκτήματα μιας τέτοιας απόφασης: «Η αποδοχή καρτών είναι το απαραίτητο εργαλείο για την εξυπηρέτηση των πελατών και των εισπράξεων των επιχειρήσεων. Οι κάρτες παρέχουν ασφάλεια στους εμπόρους και τους καταναλωτές σε αντίθεση με τα μετρητά. Για παράδειγμα, ακόμη κι αν κλαπούν χρήματα από την κάρτα σας, αν δεν έχει εγκριθεί εξουσιοδότηση από τον κάτοχό της, τα χρήματα επιστρέφονται. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας η χρήση της κάρτας αποδείχθηκε η ασφαλέστερη επιλογή. Οι πολίτες έχουν άμεση πρόσβαση στους λογαριασμούς τους και εξυπηρετούνται παρόλο που λαμβάνονται περιοριστικά μέτρα. Αναφέρω χαρακτηριστικά ότι, κατά τον πρώτο μήνα της πανδημίας, η Κύπρος κατέγραψε ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανέπαφων συναλλαγών στην Ε.Ε., με την Τράπεζα Κύπρου να καταγράφει το υψηλότερο ποσοστό στην Κύπρο, το οποίο έφθασε στο 98,5% των συναλλαγών. Η χρήση της κάρτας αποτελεί πλεονέκτημα και για το κράτος, καθώς εντοπίζεται ευκολότερα μια εγκληματική πράξη και πατάσσεται η παραοικονομία».