Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Κακουργιοδικείο Λεμεσού: 9 χρόνια φυλακή ο Ρώσος για τροχαίο με θύμα τον Παναγιώτη

Το φρικτό τροχαίο σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Οι εικόνες του τροχαίου πάγωσαν την κοινή γνώμη αφού ο Ρώσος οδηγός «προσγειώθηκε» με τ΄όχημά του σε αυτό που οδηγούσε ο ανυποψίαστος 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου.

Εννιά χρόνια ποινή φυλάκισης επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λεμεσού στον Ρώσο οδηγό, για το φρικτό θανατηφόρο τροχαίο που σημειώθηκε το 2019, σύμφωνα με το «SigmaLive».

Το φρικτό τροχαίο σημειώθηκε τον Νοέμβριο του 2019 στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Οι εικόνες του τροχαίου πάγωσαν την κοινή γνώμη αφού ο Ρώσος οδηγός «προσγειώθηκε» με τ΄όχημά του σε αυτό που οδηγούσε ο ανυποψίαστος 27χρονος Παναγιώτης Χριστοφόρου.

Ανάμεσα σε άλλα ευρήματα είχε καταδειχθεί ότι ο Ρώσος οδηγούσε με ταχύτητα που άγγιζε τα 180 χιλιόμετρα.

Στο δικαστήριο βρέθηκαν και σήμερα συγγενείς του άτυχου οικογενειάρχη, φορώντας φανέλες με τη φωτογραφία του, ενώ στο άκουσμα της ποινής ξέσπασαν σε κλάματα και φωνές, καθώς θεωρούν ανεπαρκή την ποινή που επιβλήθηκε στον 52χρονο.

16103ba6ec2622.jpg

Οπως είχε λεχθεί κατά την εκδίκαση της υπόθεσης, το βράδυ της 27ης Νοεμβρίου 2019, ο τότε 50χρονος, είχε μεταφερθεί μεθυσμένος στην οικία του, από γνωστά του πρόσωπα, αφού δεν μπορούσε να οδηγήσει το όχημα του. Λίγο αργότερα, κι ενώ βρισκόταν στην ίδια κατάσταση, βγήκε από το σπίτι και εισήλθε σε άλλο αυτοκίνητο του. Άρχισε να οδηγεί, αρχικά στη λεωφόρο Αμαθούντας – όπου παραβίασε κόκκινο σηματοδότη – και ακολούθως στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, με κατεύθυνση τη Λεμεσό.  Το όχημα του προσέκρουσε στο προπορευόμενο όχημα του Παναγιώτη Χριστοφόρου,  με ταχύτητα γύρω στα 180 χιλιόμετρα, επιφέροντας ακαριαίο το θάνατο του άτυχου 27χρονου, πατέρα ενός πεντάχρονου παιδιού.

Το δικαστήριο αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του αδικήματος, υποδεικνύοντας ότι δεν αντικατοπτρίζεται μόνο από την προβλεπόμενη από το Νόμο ποινή, αλλά και από τη θλιβερή διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια παρουσιάζουν ανησυχητικές διαστάσεις οι απώλειες ζωών, ως αποτέλεσμα τροχαίων δυστυχημάτων.

Επιπρόσθετα, το δικαστήριο σημειώνει ότι τα τροχαία δυστυχήματα έχουν πολλαπλασιαστεί επικίνδυνα και κατάντησαν κοινωνική μάστιγα, γεγονός που καθιστά το στοιχείο της αποτροπής εντονότερο, στην επιλογή της ποινής, προσθέτοντας ότι θα ήταν αδιανόητο να μην υπάρχει η ενεργός συμμετοχής της δικαιοσύνης στον καθημερινό αγώνα για καταπολέμηση των θανατηφόρων τροχαίων δυστυχημάτων.

16103ba7e775d4.jpg

Χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του 52χρονου «ποινικά κολάσιμη», το δικαστήριο ανέφερε ότι αυτός επέδειξε πλήρη αδιαφορία για την τροχαία κίνηση και ιδιαίτερα για το θύμα και αδιαφόρησε πλήρως για τους εξ αντικειμένου, ουσιαστικούς ή πραγματικούς πιθανούς κινδύνους που ελλόχευαν από την όλη οδική του συμπεριφορά, δηλαδή κίνδυνο πρόκλησης θανάτου ή τουλάχιστον σοβαρής σωματικής βλάβης.

Το δικαστήριο σημειώνει ότι η όλη συμπεριφορά του 52χρονου εκφράζεται με τον πλέον γλαφυρό τρόπο από την αρχαία φράση «γαία πυρί μιχθήτω» ( η έκφραση χώμα και φωτιά ας αναμιχθούν, που δηλώνει πλήρη αδιαφορία για τις όποιες εξελίξεις).

Υποστηρίξτε τη