Παραπολιτικά

Χρυσοπράσινο φύλλο καμένο στο πέλαγο...

Ποιοι είναι αυτοί οι ασυνείδητοι εγκληματίες εμπρηστές που επιχειρούν να κάψουν την όμορφη Πάφο μας; Όλες σχεδόν οι τελευταίες πυρκαγιές σε παφίτικα χωριά ξέσπασαν μετά τα μεσάνυχτα ή σε δύσβατες περιοχές, απόδειξη κακόβουλων εμπρησμών.

Μια χούφτα πράσινο που απέμεινε σε μια χούφτα χώμα που είμαστε, να το κάψουμε κι αυτό να τελειώνουμε.

Για μια ακόμη χρονιά οι πυρκαγιές θα είναι το τηλεοπτικό «θέαμα» του καλοκαιριού, αφού οι εκλογικές φωτιές έχουνε σβήσει σχεδόν πλήρως. Τα βράδια τα κανάλια δείχνουνε τόσες πολλές μαυρισμένες από τα αποκαΐδια εκτάσεις, που νομίζουν οι τηλεθεατές ότι χάλασε η τηλεόρασή τους και έγινε ασπρόμαυρη.

Δυστυχώς, πυροσβεστικά πτητικά μέσα, που να μπορούν να πετάνε και τη νύχτα, δεν διαθέτουμε. Έτσι, το μόνο βραδινό «πτητικό» μέσο που έχουμε είναι οι... προσευχές μας προς τον Ύψιστο, για να βοηθήσει να επικρατεί άπνοια, ώστε να μην ξεφύγει η πύρινη λαίλαπα.

Οι κακόβουλες πυρκαγιές της Πάφου θα πρέπει να μας προετοιμάσουν για ένα μακρύ, καυτό καλοκαίρι. Επειδή οι εμπρηστές δεν κάνουν ποτέ διακοπές. Και επειδή καταφέρνουν να ξεφεύγουν από την τσιμπίδα του νόμου. Αν ποτέ συλληφθεί κανένας από αυτούς, η πρέπουσα ποινή είναι να τον αναγκάζουν επί πέντε χρόνια, πρωί και βράδυ, να φυτεύει δέντρα σε καμένες εκτάσεις.

Μαζί με τους νεότερους αυτούς Νέρωνες, βεβαίως, υπάρχουν και οι ανεύθυνοι που ξεκινούν πυρκαγιές εξ αμελείας, αλλά το τελικό αποτέλεσμα είναι το ίδιο.

Έτσι όπως ξεκινήσαμε, μέχρι τέλους του καλοκαιριού φαίνεται ότι θα καούνε ακόμη και τα κλαδάκια κάτω από την Κύπρο, στη σημαία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Κι αν δεν τα κάψουμε κι αυτά μόνοι μας, θα επιχειρήσουν να τα κάψουν (μαζί με ολόκληρη την ΚΔ) εκείνοι που σχεδιάζουν τις «αυτοδιοικούμενες περιοχές»...

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ