Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Ο ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νιαζί Κιζίλγιουρεκ κι εμείς

Μόλις διάβασα στο «Sigmalive», 29.6.2021, το νέο άρθρο του ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ, Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, «Ο δικός μου αποχαιρετισμός στον αγωνιστή Λούη Ηγουμενίδη» (αρχικά δημοσιεύθηκε στην τουρκική “Yeniduzen”). Προφανώς ούτε σε έναν επικήδειο δεν εξαιρεί τα αισθήματά του εναντίον όσων ζητούμε απελευθέρωση της πατρίδας μας. Σαν δεν ντρέπεται. Ξεχωρίζω την πιο κάτω παράγραφό του, που αναφέρεται όντως σε μας. Πιστεύω στην πλειοψηφία των Ελλήνων της Κύπρου. Δηλαδή έμμεσα θα ήταν πολύ χαρούμενος, μπορεί ένας να πει, αν… έφευγαν περισσότεροι «δικοί μας» παρά από αυτούς που ονομάζει ότι έφυγαν. Ο Θεός αναπαύσει την ψυχή τους.

«Μετά τη Σούλλα, τον Ζήνωνα, τον Jus, τον Κώστα, τον Μαυράτσα, τον Μάριο, τώρα και ο Λούης Ηγουμενίδης μπήκε στο καραβάνι αυτών που έφυγαν. Και, δυστυχώς, μετά από κάθε απώλεια ενός φιλειρηνιστή, εμβαθύνεται ακόμα περισσότερο η διχοτόμηση της πατρίδας μας».

Δηλαδή εμείς που ζητούμε ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ από την τουρκική κατοχή, αποχώρηση των κατοχικών τουρκικών στρατευμάτων, επιστροφή των προσφύγων, κράτος δικαίου, τιμωρία των δολοφόνων και βιαστών των αδελφών μας και απορρίπτουμε τη βρετανο-τουρκική ρατσιστική Δι-κοινοτική, Δι-ζωνική Ομοσπονδία και τα σχέδια του Δρος Νιχάτ Ερίμ του 1956, θέλουμε διχοτόμηση! Όχι οι Τούρκοι κατακτητές εκτελεστές των σχεδίων Ερίμ για τουρκοποίηση του νησιού!

Τέτοιο «υβρεολόγιο» μάς πετά ο, κατά τα άλλα, ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ, της υπό κατοχή και εισβολή από την Τουρκία, Κυπριακής Δημοκρατίας;

Όταν ήταν στο Λονδίνο, ο Νιαζί διαδήλωνε έξω από το Θέατρο Τέχνης εναντίον της ανάρτησης της Σημαίας της ΚΔ γιατί, έλεγε, δεν τον αντιπροσωπεύει. Άραγε ποια Σημαία διατηρεί στο γραφείο του στα κατεχόμενα;

Υποστηρίξτε τη