Ειδήσεις

Λονδίνο: Διαδηλωτές κατά των «διαβατηρίων εμβολιασμού» επιτέθηκαν στα γραφεία του BBC

Διαδηλωτές που τάσσονται κατά των «διαβατηρίων εμβολιασμού» και του εμβολιασμού των παιδιών συνεπλάκησαν με την Αστυνομία στην είσοδο των γραφείων του «BBC». Δείτε τα πρώτα βίντεο από τα ΜΚΔ.

Όπως αναφέρει η «Evening Standard», η αστυνομία φρουρούσε τις πύλες των εγκαταστάσεων της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης την ώρα που οι διαδηλωτές προσπαθούσαν να εισβάλουν στο κτίριο.

Η «Daily Mail» αναφέρει πως στο κτίριο υπάρχουν στο δυτικό Λονδίνο υπάρχουν στούντιο του «BBC» και οι διαδηλωτές ανήκουν στην οργάνωση «Official Voice», που είναι κατά των λόκνταουν.

Στα ΜΚΔ έχουν αναρτηθεί βίντεο που καταγράφουν τις διαμαρτυρίες που εκτυλίχθηκαν στο Λονδίνο σήμερα (9/8) το μεσημέρι.

Αυτόπτες μάρτυρες, σύμφωνα με την αγγλική εφημερίδα, έγραψαν στα ΜΚΔ ότι οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για τα «διαβατήρια εμβολιασμού» ("vaccine passports") και για τον εμβολιασμό των παιδιών.

Μέχρι αυτή τη στιγμή η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου αναφέρει πως δεν έχουν γίνει συλλήψεις. Εκπρόσωπός της ανέφερε: «Γνωρίζουμε μια ομάδα διαδηλωτών που, έχοντας ξεκινήσει από το Shepherds Bush Green περίπου στη 1 το μεσημέρι, συγκεντρώθηκαν τώρα έξω από έναν εμπορικό χώρο στο Wood Lane, White City.»