Παραπολιτικά

Απετάξω τον... «κορωνοϊούλην»;

Η κατάσταση με τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο και τις απόψεις του για τον «κορωνοϊούλη» είχε φθάσει στο... αμήν, γι’ αυτό και το θέμα ετέθη ενώπιον της Ιεράς Συνόδου, παρόντος και του Προέδρου της Δημοκρατίας. Παρά τους κεραυνούς του Αρχιεπισκόπου που είχαν προηγηθεί, τελικά η σύνοδος δεν... έψαλε τον Εξάψαλμο στον Μόρφου και κύλησε σε ήρεμο κλίμα. Ο Μόρφου δήλωσε ότι διατηρεί, μεν, τις απόψεις του για το ζήτημα, αλλά ξεκαθάρισε ότι σεβόμενος τις προσπάθειες της Δημοκρατίας και της Συνόδου για αντιμετώπιση της πανδημίας, δεν θα προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις, «εκτός εάν προκληθεί». Ίσως, όμως, θα έπρεπε να κάνει μια και μόνο δημόσια δήλωση, με την οποία να ανασκευάζει την περιβόητη αναφορά του ότι ζήτησε από την Παναγία να του στείλει «κορωνοϊούλη» και αυτή του έκανε το χατίρι. Θα έπρεπε, με τη δήλωσή του, να παραδέχεται ότι δεν είναι η Παναγία που του έστειλε τον «κορωνοϊούλη». Είναι η άρνησή του να παίρνει μέτρα προστασίας κατά της πανδημίας. Θα έπρεπε, επίσης, να απολογηθεί που αποκάλεσε την πανδημία «ωραία ασθένεια» και να παραδεχθεί ότι δεν είναι καθόλου ωραία γι’ αυτούς που πεθαίνουν, για τους συγγενείς τους, γι’ αυτούς που περνούν φοβερές εμπειρίες στις ΜΕΘ, γι’ αυτούς που νοσούν με Covid και έχουν σοβαρές συνέπειες για πολλούς μήνες μετά ή και για ολόκληρη τη ζωή τους. Είναι δυνατόν να ζητάμε από την Παναγία ή τον Χριστό, ο οποίος ανάσταινε νεκρούς και θεράπευε λεπρούς, παράλυτους, τυφλούς και άλλους δυστυχισμένους, να μας στείλουν αρρώστιες που μπορεί και να μας οδηγήσουν στον θάνατο;

Εν πάση περιπτώσει, ας ελπίσουμε ότι δεν θα έχουμε άλλες τέτοιες ιερές στραβοτιμονιές. Δεν είναι αστεία πράματα αυτά. Χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι επειδή ακολουθούν τις συμβουλές ιεραρχών και ιερέων και όχι των επιστημόνων, αρνούμενοι να εμβολιαστούν.

Όσο για τη θεωρία ιεραρχών ότι ο κορωνοϊός είναι τιμωρία από τον Θεό για τις αμαρτίες και τις κακίες μας, αρκεί να θυμίσουμε ότι ο Θεός αγαπά τόσο πολύ τον κόσμο, ώστε έστειλε στη Γη, ενανθρωπισμένο, τον Υιόν Του. Δεν έστειλε τον... Ιόν του!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ