Παραπολιτικά

Σχίστε και τη ΔΔΟ για να μη μας συγχύζετε!

Σωστά απάντησε ο Υπ. Παιδείας Πρόδρομος Προδρόμου στις αντιδράσεις του Τούρκου αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι, σχετικά με την «προσωρινή» απόσυρση σελίδας αγγλικού βιβλίου για τον Μουσταφά Κεμάλ, τον σφαγέα των λαών.

Π. Προδρόμου στο SigmaLive: «Πριν μιλήσουμε για σεβασμό απέναντι σε συγκεκριμένα ιστορικά πρόσωπα, θα πρέπει να μιλήσουμε για σεβασμό προς τους λαούς και τα δικαιώματά τους. Να μιλήσουμε για τη μνήμη του αρμενικού λαού, των Ποντίων, των Ασσυρίων και τη γενοκτονία που τους επιφύλαξε η Τουρκία στις αρχές του 20ού αιώνα… Θα θέλαμε να σεβαστούμε την Τουρκία, αλλά γι’ αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να σέβεται τα δικαιώματα των λαών και το δίκαιο. Εδώ στην Κύπρο, στα εδάφη που καταπατά η Τουρκία, πρέπει να πάψει να σφετερίζεται τα σπίτια, τα χωριά και τις πόλεις μας. Θα πρέπει να σεβαστεί τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων».

Ακόμα μια φορά πολύ σωστά, κ. Προδρόμου. Όμως, προχωρήστε και εσείς ως κυπριακή Κυβέρνηση και σεβαστείτε τα βασικά δικαιώματα των ιδίων ανθρώπων. Τα δικά μας δικαιώματα. Των Ελλήνων εκτοπισθέντων από τους Αττίλες της Άγκυρας και τον Ετζεβίτ (δεύτερο σφαγέα 1974), να επιστρέψουμε στις κλεμμένες μας περιουσίες, σχίζοντας και τη δι-κοινοτική, δι-ζωνική ομοσπονδία και ό,τι συνεπάγεται. Και ό.τι έχετε μέχρι σήμερα παραχωρήσει στους κατακτητές άνευ εξουσιοδοτήσεως από το λαό. Γιατί αλλιώς μας συγχύζετε.

Αφενός το σχίσιμο σελίδας βιβλίου που ωραιοποιεί τον σφαγέα από την κυπριακή Κυβέρνηση, αλλά αφετέρου η ίδια κυπριακή Κυβέρνηση εκλιπαρεί και επιμένει να εγκαθιδρύσει μια ΔΔΟ με την ίδια Τουρκία (κατακτητή)! Νομιμοποιώντας ένα παράνομο καθεστώς, που ενεργά προωθεί τον Κεμάλ. Και έχει μολύνει τα κατεχόμενα με αγάλματά του! Αλλιώς η μόνη εξήγηση είναι μια Oργουελική διγλωσσία. Για να θυμηθούμε τον Όργουελ: «Τo hold simultaneously two opinions which cancelled out, knowing them to be contradictory and believing in both of them».

Σχίστε λοιπόν τη βρετανο-τουρκική τερατουργία της απαρτχάιντ ΔΔΟ και σεβαστείτε όλοι τα ανθρώπινα δικαιώματα των ανθρώπων μας και το δίκαιο σε ένα κράτος δικαίου και ανθρωπισμού. Ένας άνθρωπος μία ψήφος σε μια Δημοκρατία. Παράλληλα με τη μνήμη του αρμενικού λαού, των Ποντίων, των Ασσυρίων και τη γενοκτονία που τους επιφύλαξε η Τουρκία στις αρχές του 20ού αιώνα. Ίσως και προλάβετε κάποια επανάληψη στην Κύπρο…

Φανούλα Αργυρού