Αντίο στον Jean-Paul Belmondo

Δεν πρόφθασαν οι Έλληνες να τιμήσουν το Μίκη Θεοδωράκη και ήλθε η σειρά των Γάλλων να αποχαιρετήσουν τον Jean-Paul Belmondo, τον αγαπημένον τους Bebel.

Οι Έλληνες και οι Γάλλοι εκτιμούν και αποχαιρετούν τους καλλιτέχνες τους σαν να έχασαν ένα δικό τους πρόσωπο. Πολλές φορές με χειροκροτήματα, σαν να ήταν η τελευταία υπόκλιση του καλλιτέχνη επί σκηνής.

Η Γαλλία και ο Γαλλόφωνος κόσμος έχασαν το Bebel, έναν από τους περισσότερον αγαπητούς ηθοποιούς της γενιάς του. Αν ο Alain Delon ήταν η προσωποποίηση του ωραίου, o Bebel είχε εκείνο το rogue, το ανέμελο και την άγρια αρρενωπή ομορφιά.

Τους θυμάμαι και τους δυο στο αξέχαστο έργο «Deux Hommes dans la ville» (“Δυο άνδρες στη πόλη”) με τη θριαμβευτική εμφάνισή τους με τα φουλάρια τους. Και ποιος θα ξεχάσει επίσης ποτέ το «Borsalino»;

Ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Macron μαζί με όλη τη Γαλλία αποχαιρέτησαν με στρατιωτικές τιμές τον αξέχαστο Bebel.

Όσον αφορά εμένα, της γενιάς του 60’, μου ξαναθύμισε με νοσταλγία αλλά και λύπη τα αξέχαστα έργα του που βλέπαμε στις αίθουσες του City και του Scala στο Quartier des Eaux Vives στη Γενεύη.

Αdieu Bebel.