Παραπολιτικά

Εικόνα άδικη για την Ιστορία της ΕΔΕΚ

Κρητική βεντέτα θυμίζει η αντιπαράθεση στην ΕΔΕΚ. Με τους... Σιζοπουλάκηδες και τους Βαρναβάκηδες να ρίχνουν απανωτές μπαλωθιές οι μεν εναντίον των δε, ενόψει του εκλογικού συνεδρίου του Κινήματος, τον ερχόμενο μήνα.

Έχουν εκτοξευθεί εκατέρωθεν τόσες πολλές και βαριές κατηγορίες, που αμφιβάλλω εάν η επόμενη μέρα του συνεδρίου θα τους βρει όλους στο ίδιο καράβι, όποιος κι αν αναλάβει το πηδάλιο του κόμματος. Ο σπόρος της αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος στο επικείμενο συνέδριο έχει ήδη φυτρώσει, με τις καταγγελίες για αλλοίωση του μητρώου μελών και για στημένο συνέδριο.

Είναι άδικη για την Ιστορία της ΕΔΕΚ η εικόνα που εκπέμπεται σήμερα, τη στιγμή που ο τόπος χρειάζεται μια ρωμαλέα και αξιόπιστη σοσιαλιστική φωνή στην πολιτική σκηνή. Είναι αλήθεια ότι η ΕΔΕΚ, την οποία ίδρυσε και κράτησε στους ώμους του για δεκαετίες ολόκληρες ο Γιατρός, κάπου χάθηκε στον δρόμο.

Στην ΕΔΕΚ δεν ρίχνουν πια τα μαλλιά τους πίσω. Στην πραγματικότητα, δεν ξέρουμε πού τα ρίχνουν, αφού... μαλλιοτραβιούνται συνεχώς. Ο Σιζόπουλος διατείνεται ότι έκανε επιτυχημένο... μπότοξ στην ΕΔΕΚ, για να την κάνει πιο ευπαρουσίαστη, ενώ οι αντίπαλοί του υποστηρίζουν ότι την έκανε αποκρουστική και αγνώριστη.

Δεν θεωρώ εαυτόν ως αρμόδιο να καταλογίσει ευθύνες για όσα συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, αλλά δεν μπορώ να μην υποδείξω την αποπομπή ή την αποστασιοποίηση σημαντικών στελεχών της ΕΔΕΚ και την εκλογική της αποδυνάμωση (στις Βουλευτικές του 2016 έχασε δύο έδρες και στις Βουλευτικές του 2021 έχασε την τέταρτη θέση από το ΕΛΑΜ).

Ήταν πάντα υπερήφανη για την αγωνιστικότητά της η ΕΔΕΚ. Τώρα, αυτή η αγωνιστικότητα εξαντλείται σε συντροφικά αλληλομαχαιρώματα. Κρίμα!

ΜΠΟΞΕΡ