Ειδήσεις

Διερευνώνται δύο δικηγόροι για διακίνηση προσφυγών και μεταναστών

Το κουβάρι των κυκλωμάτων διακινητών μεταναστών και δουλεμπορίας στην Κύπρο μάχονται με κάθε τρόπο να ξετυλίξουν οι αρχές.

Αντιδράσεις προκάλεσε η δήλωση του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εσωτερικών, στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΙΓΜΑ, για κυκλώματα που εκμεταλλεύονται ανθρώπους, στα οποία εμπλέκονται και δικηγόροι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Μιχάλη Κυβιδιώτη.

Ο Λοϊζος Μιχαήλ ανέφερε στις Τομές στα Γεγονότα (21/9) «Είναι η ώρα και η στιγμή να ανοίξουμε μια μεγάλη συζήτηση και να γίνει ένας ουσιαστικός έλεγχος σε όλους αυτούς, που εμπλέκονται σε αυτές τις περιπτώσεις και τις περισσότερες φορές περιλαμβάνουν ακόμη και δικηγόρους που λειτουργούν στην δημοκρατία»

Η δήλωση προκάλεσε αντιδράσεις από τον δικηγορικό Σύλλογο

Ο αντιπρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου, Γιώργος Χριστοφίδης, τόνισε: ότι «Τέτοιου είδους δηλώσεις, από όπου και αν προέρχονται, που θέτουν στο στόχαστρο την μεγαλύτερη επαγγελματική ομάδα, χωρίς να δίνονται συγκεκριμένα στοιχεία και να γίνονται αυτές οι τοποθετήσεις με απόλυτο τρόπο, ωσάν όλοι οι δικηγόροι στην Κύπρο να συμμετέχουν σε κυκλώματα, είναι απαράδεκτες».

Ενώπιον του Δικηγορικού Συλλόγου, πάντως, βρίσκονται υπό διερεύνηση υποθέσεις.

«Ξέρω προσωπικά, εκ της ιδιότητας μου πάντα λέω, ότι, ναι, στο παρελθόν προέκυψε καταγγελία για δικηγόρο μέλος μας, που έχει οδηγηθεί για σκοπούς διερεύνησης στο αρμόδιο σώμα πειθαρχίας του δικηγορικού συλλόγου. Είναι υπό εξέταση και διερεύνηση το θέμα, δεν γνωρίζω αν έχει ολοκληρωθεί και έχει καταρτιστεί το πειθαρχικό κατηγορητήριο», ανέφερε ο κ. Χριστοφίδης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ, αυτή την στιγμή διερευνώνται δύο περιπτώσεις δικηγόρων της επαρχίας Λευκωσίας.

Υποθέσεις, που ενδεχομένως αντιμετωπίζουν και ποινικά αδικήματα και για τον λόγο αυτό οι φάκελοι έχουν σταλεί στην νομική υπηρεσία για γνωμάτευση.
Από πλευράς της, η Νομική Υπηρεσία δεν ήθελε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο.