Η Αθήνα με την πολιτική της έχει εγκληματήσει απέναντι σε μεγάλες ομάδες Ελλήνων

Πολύ συχνά γίνομαι αποδέκτης μηνυμάτων από αναγνώστες που σχολιάζουν τα κείμενα που δημοσιεύω στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα. Τα σχόλιά τους είναι κατά το πλείστον θετικά κι αυτό, σίγουρα με ικανοποιεί και με ενθαρρύνει για να συνεχίσω να γράφω. Κάθε κριτική είναι πάντα καλοδεχούμενη, αρκεί να είναι καλοπροαίρετη. Πιο συχνά επικοινωνεί μαζί μου ο Γιώργος Στουκογιώργος, που διαβάζει τα σημειώματά μου στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία». Πρόκειται για έναν ξεχωριστό άνθρωπο, που γνωρίζει ιστορία με ευαισθησίες γύρω από τα εθνικά, τοπικά και κοινωνικά θέματα (συγγραφέας τεσσάρων υπέροχων βιβλίων με αναφορά στη γενέτειρά του και τον αθλητισμό), που τίμησε πολλές φορές την Ελλάδα με τις αθλητικές επιδόσεις και τις πολυποίκιλες δράσεις του.

Σήμερα θα αναφερθώ στα σχόλια του γνωστού σε όλους μας Λαρισαίου επιχειρηματία στον χώρο της ένδυσης Χρήστου Κόκκοβα. Ο κ. Κόκκοβας μού τηλεφώνησε με αφορμή το σημείωμα-αφιέρωμα που έγραψα (το διάβασε επίσης στην τοπική «Ελευθερία») με τίτλο «Τρία χρόνια από τη Συμφωνία των Πρεσπών». Υποσχέθηκα να τον επισκεφθώ στο γραφείο του, κάτι που υλοποίησα τις αμέσως επόμενες μέρες.

Η εντύπωση που απεκόμισα από τη συνομιλία που είχα μαζί του είναι ότι ο κ. Κόκκοβας είναι ένας μορφωμένος (παρά το γεγονός ότι φοίτησε μόνο στο δημοτικό σχολείο – ωστόσο τα παλιά χρόνια το δημοτικό ισοδυναμούσε με πανεπιστήμιο, στο γραφείο του υπάρχει βιβλιοθήκη με εξαιρετικά βιβλία!) και ξεχωριστός άνθρωπος, που παρακολουθεί τα γεγονότα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και νοιάζεται για το μέλλον του τόπου μας. Η κουβέντα μας μπήκε γρήγορα στον λόγο που αποτέλεσε αφορμή της συνάντησής μας.

Οι «Βόρειοι Μακεδόνες», μου είπε, είναι κατά το πλείστον ελληνικής καταγωγής! Επικαλέσθηκε μάλιστα συγκεκριμένα παραδείγματα. Ήταν λίγα χρόνια πριν η Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβία -σπαρασσόμενη από εθνικισμούς που οδήγησαν στις αιματηρές συγκρούσεις κυρίως στην Κροατία, στη Βοσνία & Ερζεγοβίνη και στο Κόσοβο και στον βομβαρδισμό της «μικρής» Γιουγκοσλαβίας από το ΝΑΤΟ το 1999- διαλυθεί στα εξ ων συνετέθη. Κι έτσι ξεφύτρωσαν διάφορα κράτη και ψευδοκράτη, μεταξύ των οποίων και το ψευδοκράτος της «Μακεδονίας», δημιούργημα του Στρατάρχη Τίτο (αρχιτέκτονα της δεύτερης Γιουγκοσλαβίας, μιας σοσιαλιστικής ομοσπονδίας, που διήρκεσε από τον Νοέμβριο του 1942 έως τον Απρίλιο του 1992), με την Ελλάδα, προκειμένου να μη διασαλευτούν οι σχέσεις μας με το ΝΑΤΟ, να το αποδέχεται αδιαμαρτύρητα. Μια ζωή οι καρπαζοεισπράκτορες της Δύσης είμαστε!

Εκείνη τα χρόνια ο κ. Κόκκοβας επισκεπτόταν συχνά τα Σκόπια για να συναντήσει φίλους του με τους οποίους διατηρούσε πολύ φιλικές σχέσεις. Συχνά στην παρέα τους ήταν και Σκοπιανοί ελληνικής καταγωγής, ένας μάλιστα από αυτούς τού διηγήθηκε την προσωπική του ιστορία. Βρέθηκε στα Σκόπια κατά τη διάρκεια του εμφυλίου (με το παιδομάζωμα των κομμουνιστών)! Δημόπουλος ήταν το όνομά του και οι Σκοπιανοί, με το έτσι θέλω τον ονόμασαν Δημόφσκη! Και τέτοια παραδείγματα υπάρχουν αμέτρητα. Τώρα καταλαβαίνετε φαντάζομαι πόσο Μακεδόνες είναι οι Σκοπιανοί

Η ξένη προπαγάνδα, δυστυχώς και με τη δική μας ένοχη, ανοχή, έκανε για πολλοστή φορά το «θαύμα» της! Η Αθήνα με την πολιτική της έχει εγκληματήσει απέναντι σε μεγάλες ομάδες Ελλήνων που ζουν εντός και εκτός εθνικής επικράτειας. «Χαρίσαμε» τους ανθρώπους μας στην ξένη προπαγάνδα! «Χαρίσαμε» μεγάλο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας της Θράκης στην Τουρκία. Κάπως έτσι αφήσαμε στη μοίρα τους, τους Έλληνες της Κύπρου και της Βόρειας Ηπείρου, οι οποίοι παρά ταύτα, σε πείσμα των καιρών, και παρά τις μεγάλες πιέσεις που δέχθηκαν και δέχονται, διατήρησαν και διατηρούν αναλλοίωτη την εθνική τους ταυτότητα!

Συμπέρασμα: Αν οι Σκοπιανοί επιμένουν να υποστηρίζουν ότι είναι Μακεδόνες, η μόνη λογική λύση στο «Σκοπιανό» είναι να ενσωματωθούν στη φυσική τους πατρίδα, την Ελλάδα. Διότι, όταν δηλώνεις Μακεδόνας, αναγκαστικά είσαι και Έλληνας!