Παραπολιτικά

Ένας όροφος στο «Σπίτι της Τουρκίας»

Δεν έχασε την ευκαιρία ο Ερντογάν, κατά την παρουσία του στη Νέα Υόρκη, να επιχειρήσει αναβάθμιση του Τατάρ σε ηγέτη ισότιμο του Προέδρου Αναστασιάδη. Ακόμη και από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης παραπονέθηκε ότι «ενώ ο ηγέτης ενός από τους δύο λαούς στο νησί, ο οποίος είναι αποδεκτός ως ισότιμος από τον ΟΗΕ, μπορεί να σας απευθυνθεί, δεν είναι δίκαιο ο άλλος ηγέτης να μην μπορεί να ακουστεί η φωνή του από αυτό το βήμα». Τι λες, ρε Ταγίπ; Αφού μίλησες εσύ. Τι διαφορετικό θα έλεγε αν προσφωνούσε τη Γενική Συνέλευση και ο... παπαγάλος σου; Θα έλεγε αυτό ακριβώς που εκστόμισες και εσύ, ότι «η μόνη λύση στο νησί είναι η κυριαρχική ισότητα και το ισότιμο διεθνές καθεστώς του τουρκοκυπριακού λαού».

Το δήλωσε, άλλωστε, ο ίδιος ο Τατάρ (εκτός Γενικής Συνέλευσης), ότι δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τη θέση του για κυριαρχική ισότητα.

Ο Τατάρ ήταν, βεβαίως, παρών και στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη από τον Ερντογάν, ο οποίος του χάρισε έναν ολόκληρο όροφο (από τους 36 του ουρανοξύστη), για χρήση από το ψευδοκράτος. Ένας τουρκοκυπριακός όροφος στο «Σπίτι της Τουρκίας». Μια κίνηση που θα μπορούσε να πει κανένας ότι συμβολίζει και την ενσωμάτωση των κατεχομένων στην Τουρκία.

Όντως εντυπωσιακό το «Σπίτι της Τουρκίας». Απέναντι από το κτήριο των Ηνωμένων Εθνών. Αντικατοπτρίζει την υπεροψία, τον μεγαλοϊδεατισμό, τα νεο-οθωμανικά οράματα του σουλτάνου. Η «μεγάλη Τουρκία» του Ερντογάν θέλει να έχει μιαν επιβλητική παρουσία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Να δείχνει και κτηριολογικώς υπερδύναμη! Τέτοιο θράσος. Απέναντι ακριβώς από το Άγαλμα της Ελευθερίας έστησε το δικό του σύμβολο ο δικτάτορας, που στερεί την ελευθερία άλλων λαών, αλλά και του ίδιου του λαού του. Ο εισβολέας, ο σφετεριστής των κυριαρχικών δικαιωμάτων των γειτονικών κρατών, ο ωμός εκβιαστής της Ευρώπης με «όπλο» το προσφυγικό. Μη σας πω ότι δεν το έχει και σε τίποτε να ανεβεί στο Άγαλμα της Ελευθερίας και να της φορέσει... ισλαμική μαντήλα!

ΜΠΟΞΕΡ