Ελλάδα

Χρήστος Στυλιανίδης: Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας της Ελλάδας

«Κλείδωσε» στον Χρήστο Στυλιανίδη το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης Πολιτικής Προστασίας στην Ελλάδα.

Η επίσημη ανακοίνωση έγινε από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο της ελλαδικής κυβέρνησης νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας 6 Σεπτεμβρίου.


Ο κ. Στυλιανίδης αναλαμβάνει το νεοσύστατο υπουργείο, ενώ τη θέση του υφυπουργού λαμβάνει ο πρώην Αρχηγός του ΓΕΑ, Ευάγγελος Τουρνάς. Όπως ανανκοίνωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στον κ. Στυλιανίδη, ο οποίος είναι Κύπριος πολίτης, θα αποδοθεί τιμητική πολιτογράφηση με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκευή το πρωί.

Τα πρώτα λόγια Στυλιανίδη


Τηλεφωνική επικοινωνία είχαν χθες Αναστασιάδης- Μητσοτάκης για το θέμα Στυλιανίδη

Τηλεφωνική επικοινωνία με πρωτοβουλία του Έλληνα Πρωθυπουργού, είχαν χθες Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Αναστασιάδης, σχετικά με το θέμα του διορισμού του τέως Ευρωπαίου Επιτρόπου Χρίστου Στυλιανίδη στο υπουργικό χαρτοφυλάκιο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο κ. Μητσοτάκης ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τις σκέψεις του.

Από την πλευρά του, ο Ν. Αναστασιάδης είπε στον Έλληνα Πρωθυπουργό ότι θέμα αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα του ιδίου και της ελληνικής κυβέρνησης, και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στον κ. Στυλιανίδη αν τελικά αυτός θα αποτελούσε (ανακοινώθηκε ο διορισμός του πριν από λίγο) την τελική επιλογή του Πρωθυπουργού για το προαναφερόμενο υπουργικό αξίωμα.