Διεθνή

Ύψωσαν σημαία στο Παντσίρ οι Ταλιμπάν - «Ο πόλεμος τελείωσε»

Οι Ταλιμπάν ισχυρίζονται ότι έχουν πάρει τον πλήρη έλεγχο της αφγανικής επαρχίας Παντσίρ, του τελευταίου θύλακα εδάφους που παραμένει εκτός της κυριαρχίας τους.

Τις τελευταίες βδομάδες έχουν λάβει χώρα σκληρές μάχες στην κοιλάδα, που βρίσκεται βόρεια της πρωτεύουσας Καμπούλ, με το Εθνικό Μέτωπο Αντίστασης του Αφγανιστάν (NRF) να αντιστέκεται στην κυριαρχία των Ταλιμπάν.

«Με αυτή τη νίκη, η χώρα μας βγήκε τελείως από το τέλμα του πολέμου», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν. 

«Δεν είναι αλήθεια, οι Ταλιμπάν δεν έχουν κατακτήσει το Παντσίρ, απορρίπτω τους ισχυρισμούς των Ταλιμπάν», δήλωσε από την άλλη ο εκπρόσωπος του NRF, Αλί Μαϊσάμ, στο BBC.

Ένα tweet επίσης της ομάδας αναφέρει τα εξής: «Οι δυνάμεις του NRF είναι παρούσες σε όλες τις στρατηγικές θέσεις σε όλη την κοιλάδα για να συνεχίσουν τον αγώνα. Διαβεβαιώνουμε τον πληθυσμό του Αφγανιστάν ότι ο αγώνας εναντίον των Ταλιμπάν και των εταίρων τους θα συνεχιστεί μέχρι να επικρατήσει η δικαιοσύνη και η ελευθερία».


Οι φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν μαχητές των Ταλιμπάν μπροστά από την πύλη του συγκροτήματος του επαρχιακού κυβερνήτη, ωστόσο, όπως αναφέρει το BBC δεν μπόρεσε να επαληθεύσει αυτές τις εικόνες.

Τις τελευταίες ώρες επίσης βίντεο που δέινχουν τους Ταλιμπάν να υψώνουν σημαία σε κτήρια από το τελευταίο προπύργιο αντίστασης κατά των Ταλιμπάν.

«Ο πόλεμος τελείωσε», δήλωσε εκπρόσωπος των Ταλιμπάν.