Στηρίξτε την ποιοτική δημοσιογραφία

Aπάντηση Προδρόμου σε Οκτάι για Κεμάλ Ατατούρκ: «Πρώτα σεβασμός στη μνήμη των λαών»

Απάντηση στις τουρκικές αντιδράσεις σχετικά με την απόφαση του Yπουργείου Παιδείας να αποσύρει προσωρινά το βιβλίο των Αγγλικών με την αναφορά στον Μουσταφά Κεμάλ έδωσε ο Υπουργός Πρόδρομος Προδρόμου.

Συγκεκριμένα ως απάντηση στην τοποθέτηση του τούρκου Αντιπροέδρου Φουάτ Οκτάι,  ο κ. Προδρόμου δήλωσε στο SigmaLive, πως ο αμοιβαίος σεβασμός είναι προϋπόθεση για σχέσεις φιλίας και καλής γειτονίας. «Θα θέλαμε να σεβαστούμε την Τουρκία, αλλά γι’ αυτό θα πρέπει και η Τουρκία να σέβεται τα δικαιώματα των λαών και το δίκαιο. Εδώ στην Κύπρο, στα εδάφη που καταπατά η Τουρκία, πρέπει να πάψει να σφετερίζεται τα σπίτια, τα χωριά και τις πόλεις μας. Θα πρέπει να σεβαστεί τα βασικά δικαιώματα των ανθρώπων», είπε.

Στο ίδιο πλαίσιο επεσήμανε τα εξής: «Πριν μιλήσουμε για σεβασμό απέναντι σε συγκεκριμένα ιστορικά πρόσωπα, θα πρέπει να μιλήσουμε για σεβασμό προς τους λαούς και τα δικαιώματα τους. Να μιλήσουμε για τη μνήμη του αρμενικού λαού, των Ποντίων, των Ασσυρίων και τη γενοκτονία που τους επιφύλαξε η Τουρκία στις αρχές του 20ου αιώνα».

Υποστηρίξτε τη