Παραπολιτικά

Jingle bells, Covid bells…

Όπως αναμενόταν, οι γιορτές έφεραν κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού. Πριν από μερικές μόλις ημέρες ευχόμασταν «καλές γιορτές». Δυστυχώς, οι γιορτές δεν ήταν καθόλου καλές. Τουλάχιστον τα μεθεόρτια. Πριν από τα Χριστούγεννα είχαμε μερικές εκατοντάδες κρούσματα την ημέρα. Τα Χριστούγεννα συνέβαλαν ώστε να φθάσουμε στις μερικές χιλιάδες κρούσματα την ημέρα. Οι αριθμοί μιλούν από μόνοι τους. Στις 15 Δεκεμβρίου καταγράφηκαν 650 κρούσματα. Στις 20 Δεκεμβρίου 835. Ανήμερα των Χριστουγέννων εντοπίστηκαν 268 κρούσματα (έγιναν, ωστόσο, πολύ λιγότερα τεστ). Και ξαφνικά, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τα κρούσματα εκτοξεύθηκαν στα 5.048. Και παρέμειναν κάπου εκεί (τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που γραφόταν το κείμενο). 5.000 κρούσματα μόνο σε μια ημέρα. Μέσα σε οκτώ ημέρες είχαμε καμιά τριανταριά χιλιάδες κρούσματα. Αν συνεχίσουμε με αυτούς τους ρυθμούς, σύντομα η μισή Κύπρος θα είναι κρούσματα και η άλλη μισή επαφές κρουσμάτων. Αυτήν ακριβώς την εικόνα επιχειρεί να προλάβει το Υπουργείο Υγείας με τη λήψη αυστηρότερων μέτρων. Αν δεν μας προλάβει, εν τω μεταξύ, και η... νέα μετάλλαξη από το Καμερούν!

Παράλληλα, βεβαίως, είναι απαραίτητο να συνεχιστεί και εντατικοποιηθεί η εκστρατεία για εμβολιασμό του πληθυσμού. Και επειδή οι αριθμοί είναι το πιο αδιάψευστο τεκμήριο, σημειώνουμε ότι οι οκτώ στους δέκα που νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς και τα άλλα Νοσοκομεία είναι ανεμβολίαστοι. Και όσοι από τους νοσηλευόμενους νοσούν, νοσούν πολύ πιο ελαφρά. Ε, δεν χρειάζεται άλλο επιχείρημα.

Η άλλη ανησυχητική πληροφορία είναι ότι πραγματοποιήθηκαν μυστικά κορωνοπάρτι τις ημέρες των γιορτών, με κρατήσεις που γίνονταν μέσω διαδικτυακών γκρουπ. Φυσικά, ο κορωνοϊός δεν χρειαζόταν να κάνει... κράτηση. Πήγαινε απρόσκλητος στα κορωνοπάρτι. Τι νοοτροπία κι αυτή. Λες και αν δεν κάναμε πάρτι, δεν θα ερχόταν ο νέος χρόνος!

Με βάση όλα τα πιο πάνω δεδομένα, μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι ο τυχερός της χρονιάς δεν είναι αυτός που κέρδισε το φλουρί στη βασιλόπιτα της οικογενειακής συγκέντρωσης. Είναι αυτός που δεν... κόλλησε κορωνοϊό!

ΜΠΟΞΕΡ