Παραπολιτικά

Οι «αβρότητες» στον Ερντογάν μάς μάραναν

«Σσιύλλον λούσεις, σσιύλλον πλύννεις, πάλε σσιυλλιές μυρίζει», διατείνεται μια κυπριακή παροιμία και είναι προφανές το νόημά της. Γι’ αυτό, όπως ήταν αναμενόμενο, οι δυο συναντήσεις που είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης με τον Ερντογάν στην Πράγα δεν κατέληξαν πουθενά. Ο δικός μας πρότεινε στον σουλτάνο να συναντηθούν, με μεσολαβητή το Λουξεμβούργο, αλλά αυτός αρνήθηκε. Ο Ερντογάν είπε επίσης στον Πρόεδρό μας: «Πάντα από κάπου παίρνετε οδηγίες εσείς. Γι' αυτό δεν μπορείς να κατέβεις στο πηγάδι με το δικό τους σχοινί. Διαφορετικά θα μείνεις στο πηγάδι».

Άκου ρε θράσος! Από κάπου, λέει, παίρνουμε πάντα οδηγίες εμείς. Ενώ ο Τατάρ... δεν παίρνει οδηγίες από κανέναν. Όσο για το σχοινί και το πηγάδι δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοούσε ο Ταγίπ. Ποιοι είναι αυτοί οι τρίτοι που μας δίνουνε το σχοινί; Οι Αμερικανοί, μήπως, με την απόφασή τους για άρση του εμπάργκο στην πώληση όπλων; Και σε ποιο πηγάδι θα κατεβούμε; Αυτό που βγάζουν τα γεωτρύπανα στην ΑΟΖ μας; Πολύ γριφώδης ήταν ο Ερντογάν. Αλλά το νόημά του το έπιασε, φαντάζομαι, ο Πρόεδρος. «Μην παίρνεις σχοινί από άλλους. Πάρε από εμένα, που έχω βγάλει... και το σχοινί και το παλούκι».

Ο κ. Αναστασιάδης, από την πλευρά του, εξήγησε ότι από... «αβρότητα» μίλησε στον Τούρκο Πρόεδρο. «Έτο, σιόρ. Ήταν συνάμενοι κάμποσοι ηγέτες, επήα να τους σιαιρετήσω. Ήταν αντροπή να μεν κάμω μιαν καππακωτήν τζιαι με τον Ερτογάν που ήταν τζιαμαί. Να μεν μας θεωρούν αγενείς τζιαι ττόππουζους».

Όμως δεν ήταν μόνο μια η συνάντησή του με τον Ερντογάν στην Πράγα. Ήταν δύο, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στο Euronews. Προφανώς και η δεύτερη έγινε από «αβρότητα».

Την ίδια ώρα που ο Κυριάκος Μητσοτάκης άφηνε κατά μέρος όλες τις αβρότητες και έλεγε κατάμουτρα στον Ερντογάν, μπροστά στους Ευρωπαίους ηγέτες, ότι πρέπει να σταματήσει να αμφισβητεί την κυριαρχία των ελληνικών νησιών και να μην προκαλεί εντάσεις.

Ο δικός μας γιατί τόση «αβρότητα» στον ισλαμοφασίστα, που απειλεί τους Έλληνες καθημερινά ότι θα έρθει ξαφνικά ένα βράδυ, ότι θα κουβαλήσει κι άλλους Αττίλες στην Κύπρο και πήγε και στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ και ζήτησε αναγνώριση του ψευδοκράτους;

ΜΠΟΞΕΡ