Παραπολιτικά

Οι υποψήφιοι και ο... ππαλουζές

Χαρήκαμε ειλικρινά την ειδυλλιακή εικόνα τριών ανεξάρτητων προεδρικών υποψηφίων, μπροστά σε ένα καζάνι με... ππαλουζέν, στη Βάσα Κοιλανίου, την περασμένη Κυριακή. Ο Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, ο Μάριος Ηλιάδης και ο Χριστόδουλος Πρωτοπαπάς φωτογραφήθηκαν να χαμογελούν μπροστά στο καζάνι, διευκρινίζοντας ότι δεν επρόκειτο για... «παρασυναγωγή». Απουσίαζε ο τέταρτος της παρέας, ο Αχιλλέας Δημητριάδης, γιατί είχε το μνημόσυνο του Λέλλου. Οι τέσσερεις έχουν ήδη συμφωνήσει στην πραγματοποίηση ποιοτικής δημοσκόπησης, με βάση την οποία θα προχωρήσουν στις περαιτέρω αποφάσεις τους για το ενδεχόμενο συνεργασίας τους. Επί του παρόντος περιορίζονται στον... ποιοτικό ππαλουζέ, ο οποίος, πέρα από κάποιες κοινές θέσεις τους, φαίνεται να τους ενώνει και αυτός.

Τώρα που το ξανασκέφτομαι, το εύγευστο αυτό κυπριακό παράγωγο του σταφυλιού θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμβλυνση των πολιτικών παθών και σε αναβάθμιση του πολιτικού πολιτισμού, ο οποίος το τελευταίο διάστημα δέχεται αρκετά ισχυρά χτυπήματα.

Στο πλαίσιο αυτό, ο φίλος μου ο Γιάννης ο Καρεκλάς, αντί να κουβαλήσει τους υποψήφιους Προέδρους στο στούντιο και να τους βάλει να τσακώνονται, θα έπρεπε να τους έπαιρνε στο... Μηλικούρι, το χωριό του, που φημίζεται παγκυπρίως για τον ππαλουζέ και για τον περίφημο σουτζιούκκο του. Πολύ περισσότερο που στο όμορφο αυτό χωριό της Μαραθάσας οργανώθηκε την περασμένη Κυριακή το δεύτερο Φεστιβάλ Ππαλουζέ-Σουτζιούκκου!

Φανταστείτε τον Αβέρωφ και τον Χριστοδουλίδη, αντί να ανταλλάσσουν διαξιφισμούς, να διαγωνίζονται ποιος θα φτιάξει τον πιο... μακρύ και χοντρό σουτζιούκκον. Αντί να προσπαθούν να πατήσουν ο ένας τον άλλον, να τους έβαζαν να πατούν... τα σταφύλια για το μουστάριν του ππαλουζέ. Κι αντί να ανακατεύουν ο ένας τα προσωπικά δεδομένα του άλλου και να μιλούν για fake λογαριασμούς και για ασκούς του Αιόλου, καλύτερα να ανακάτευαν τον ππαλουζέν στο καζάνι.

Επί τη ευκαιρία, καλούμε όλους τους υποψήφιους Προέδρους να δεσμευθούν ενώπιον του κυπριακού λαού ότι στο Κυπριακό η στάση τους δεν θα είναι... χαλαρή όπως τον ππαλουζέν, αλλά σκληρή όπως τον σουτζιούκκον!

ΚΥΠΡΟΦΡΕΝΗΣ