Παραπολιτικά

Τα άνανδρα αντίποινα του Πούτιν

Ένας αδίστακτος, ανελέητος και ανάλγητος Πούτιν, με πληγωμένο όσο ποτέ άλλοτε το γόητρό του, δίνει νέες τρομακτικές διαστάσεις στον άδικο και αδικαιολόγητο πόλεμό του εναντίον της Ουκρανίας. Σαν να μην έφθαναν οι στρατιωτικές ήττες στο ανατολικό μέτωπο και η άρον-άρον εγκατάλειψη της Ρωσίας από χιλιάδες στρατεύσιμους, για να αποφύγουν την αποστολή τους στα μέτωπα, ήρθε η καταστροφή μέρους της γέφυρας της Κριμαίας από τους Ουκρανούς, για να τριτώσει το κακό για τον Ρώσο δικτάτορα. Η ανατίναξη της σημαντικής και εμβληματικής αυτής γέφυρας μεγάλωσε την τρικυμία στο μυαλό του Βλαδίμηρου, ο οποίος απάντησε αμέσως με σκληρές και άνανδρες πολυαίμακτες επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Κίεβο και πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις. Την ίδια ώρα συμφώνησε με τον αχυράνθρωπό του στη Λευκορωσία, τον Λουκασένκο, να σχηματίσουν κοινή στρατιωτική δύναμη κατά της Ουκρανίας, ενώ σε κινητοποίηση τέθηκαν και οι βάρβαρες δυνάμεις των Τσετσένων μουσουλμάνων, οι οποίοι, σε βίντεο που κυκλοφόρησε, με τις κραυγές και τις ιαχές τους, θύμιζαν τις ορδές των φρικιαστικών Ορκ στην κινηματογραφική τριλογία του «Lord of the Rings». Ταυτόχρονα, ο Ρώσος Πρόεδρος διατηρεί στην ατζέντα του και τα πιθανά πυρηνικά χτυπήματα, ενώ οι συνεργάτες του εξαπολύουν άμεσες απειλές για στρατιωτική αντιπαράθεση με τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Είναι φανερό ότι ο απελπισμένος και στριμωγμένος Πούτιν πιθανόν να μη διστάσει να προχωρήσει και στη «μητέρα όλων των μαχών» με τη Δύση, αφού ήδη ο ίδιος ανέλαβε τον ρόλο του «πατέρα όλων των φρικαλεοτήτων» στη μαρτυρική Ουκρανία.

Μέσα σε τέτοιο κλίμα, ο πόλεμος στην Ουκρανία πάει από το κακό στο χειρότερο και δεν φαίνεται στον ορίζοντα καμιά προοπτική αποκλιμάκωσής του. Ο Πούτιν είναι αποφασισμένος να ισοπεδώσει και την υπόλοιπη Ουκρανία, ο Ζελένσκι είναι αποφασισμένος να επιχειρήσει απελευθέρωση όλων των κατεχομένων ουκρανικών περιοχών και οι Δυτικοί είναι αποφασισμένοι να στηρίξουν στρατιωτικά μέχρι τέλους την Ουκρανία.

Ο τρόμος πάνω από την υφήλιο επανέρχεται δριμύτερος και όλοι διερωτώνται αν ήρθε η ώρα για τον περίφημο Αρμαγεδδώνα. Οι Ευρωπαίοι ήδη τρέμουν και δεν ξέρουν αν είναι από τον φόβο ενός νέου παγκοσμίου πολέμου ή από το ψύχος και την έλλειψη θέρμανσης. Ή και από τα δύο...

ΜΠΟΞΕΡ