Ειδήσεις

Δημοσκόπηση ΡΙΚ: Πρωτιά Χριστοδουλίδη στον Α' γύρο – Τα σενάρια του Β' γύρου

Κάτω του 50% η συσπείρωση σε ΔΗΣΥ και ΕΛΑΜ - 62% θεωρούν ότι η χώρα οδεύει προς τη λάθος κατεύθυνση - Ποια προβλήματα θεωρούν οι ερωτηθέντες ότι είναι τα σημαντικότερα για τη χώρα

Πρωτιά Νίκου Χριστοδουλίδη με διαφορά 11,5% από τον δεύτερο Αβέρωφ Νεοφύτου, δίνει η δημοσκόπηση που παρουσίασε χθες βράδυ το ΡΙΚ.

Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου του Α’ γύρου, ο Νίκος Χριστοδουλίδης λαμβάνει 30.5%, ο Αβέρωφ Νεοφύτου 19%, ο Ανδρέας Μαυρογιάννης 17%, ο Αχιλλέας Δημητριάδης 3.5%, ο Χρίστος Χρίστου 2.5% και ο Γιώργος Κολοκασίδης 1.5%.

ρικ1.PNG


Νικητής με μεγάλη διαφορά, ανεξαρτήτως αντιπάλου, σε περίπτωση που βρεθεί στον Β΄ γύρο, είναι ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Στο σενάριο να αναμετρηθούν στον Β΄ γύρο ο Αβέρωφ Νεοφύτου με τον Ανδρέα Μαυρογιάννη, φαίνεται πως θα υπάρξει ντέρμπι.

ρικ2.PNG

Πρωτιά και στην παράσταση νίκης με διαφορά 26 μονάδες από τον Αβέρωφ Νεοφύτου, έχει ο Νίκος Χριστοδουλίδης.

ρικ3.PNG

Σε ότι αφορά τις συσπειρώσεις των κομμάτων, φαίνεται πως προκρίνεται σε όλα η κομματική επιλογή έναντι άλλων υποψηφίων. Ωστόσο υπάρχουν δύο κόμματα, ο ΔΗΣΥ και το ΕΛΑΜ, τα οποία βλέπουν ότι η συσπείρωση γύρω από την κομματική επιλογή, αν και πλειοψηφεί, δεν ξεπερνά το 50% και καταγράφει μετακίνηση άνω του 30% στην υποψηφιότητα Χριστοδουλίδη.

συσπειρώσεις1.PNG

συσπειρώσεις2.PNG



Δείτε παρακάτω, όλες τις κάρτες από τη δημοσκόπηση του ΡΙΚ

1ΡΙΚ.PNG

2ΡΙΚ.PNG

3ΡΙΚ.PNG

4ΡΙΚ.PNG

5ΡΙΚ.PNG

6ΡΙΚ.PNG

7ΡΙΚ.PNG

8ΡΙΚ.PNG

9ΡΙΚ.PNG

10ΡΙΚ.PNG

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΡΙΚ098.PNG