Κόμματα

Μπηχτές Αβέρωφ προς Αναστασιάδη για «σκιές» και «υπόσκαψη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Στην ερώτηση εάν νιώθει πως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, υποσκάπτει την υποψηφιότητά του, απάντησε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου, απάντησε χθες στον Γιαννάκη Καρεκλά στην ερώτηση αν νιώθει πως ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και το Προεδρικό, υποσκάπτουν την υποψηφιότητά του.

Πρόκειται εξάλλου για θέμα που συζητείται ευρέως στους κύκλους της πολιτικής ζωής και της κοινωνίας γενικότερα, με αφορμή μάλιστα γεγονότα και συγκεκριμένες δηλώσεις, όπως αυτήν του Προέδρου Αναστασιάδη στο Μέλαθρον Αγωνιστών της ΕΟΚΑ.

Εκεί ο Πρόεδρος είπε πως θα ασκήσει επιρροή για να συνεχιστεί η στήριξης από την πολιτεία προς το Μέλαθρον «ανεξάρτητα του ποιος θα είναι ο (επόμενος) Πρόεδρος, δεδομένου ότι όπως διαφαίνεται θα είναι ένας εκ των τριών συνεργατών μου». Δήλωση που θεωρήθηκε πως υποσκάπτει την υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου, την οποία επισήμως ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε πως υποστηρίζει.

Παράλληλα, στην Πινδάρου θεωρούν πως υπάρχει σοβαρό θέμα με το γεγονός ότι το προεδρικό «τροφοδοτεί» με στελέχη το επιτελείο Χριστοδουλίδη, αφού πολλοί από τους στενούς συνεργάτες του Προέδρου Αναστασιάδη εγκαταλείπουν τις θέσεις τους στο προεδρικό για να επανδρώσουν το επιτελείο Χριστοδουλίδη.

Χθες, στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές, ο Γιαννάκης Καρεκλάς, ρώτησε τον κ. Νεοφύτου αν θεωρεί πως το Προεδρικό και ο Πρόεδρος υποσκάπτει την υποψηφιότητά του.

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου κατά κάποιον τρόπο «απασφάλισε» και μίλησε για «σκιές» που αφήνονται και για την ανάγκη ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης να ξεκαθαρίσει αυτές τις σκιές.

Συγκεκριμένα ο Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε πως «δημιουργήθηκαν σκιές. Και οι σκιές δεν δημιουργήθηκαν από οποιαδήποτε συζήτηση σε μια κλειστή συνεδρία κάποιου συλλογικού οργάνου. Οι σκιές δημιουργήθηκαν από δημόσιες δηλώσεις. Αυτός που έχει την ευθύνη να τις ξεκαθαρίσει δεν είναι άλλος από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας», πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «ενώπιον αυτής της κατάστασης, έχει την ιστορική ευθύνη, και για την υστεροφημία του, και τον τόπο και την παράταξή του. Κανείς δεν θα ήταν εδώ που είναι, χωρίς τον Δημοκρατικό Συναγερμό και τον ανιδιοτελή του κόσμο. Για μένα δεν μπορεί να συνεχίζει ένας να είναι συνεργάτης μου όταν είναι υποψήφιος ενός ενδιάμεσου χώρου που από το 1976 προσπαθεί να αλώσει τον ΔΗΣΥ και προσφέρεται να χτυπήσει την αξιοπρέπεια του συναγερμικού κόσμου με αυτούς που... δεν είναι εμένα που έβριζαν ως τον Πρόεδρο με την πιο διεφθαρμένη Κυβέρνηση και δεν είναι εμένα που έβριζαν ως τον Πρόεδρο που μαζί με την Κυβέρνησή του έφεραν το Κυπριακό στην χειρότερη μορφή από της ύπαρξής του».

Σε παρατήρηση του δημοσιογράφου Γιάννη Καρεκλά ότι διακρίνει πικρία, ο κ. Νεοφύτου απάντησε πως «είμαι άνθρωπος που δεν δείχνει συναισθήματα, αλλά άνθρωπος που καταγράφει γεγονότα. Καμία πικρία», κατέληξε.

(η υπό αναφορά συζήτηση στο βίντεο, από το 14:10)