Παραπολιτικά

Η ζωή ακρίβωσε, η πολιτική... φθήνισε

Αρκετά ζόρια τραβάει ο κόσμος με τα σοβαρά καθημερινά του προβλήματα, με την ακρίβεια και όλα τα άλλα, και γι’ αυτό έχω την αίσθηση ότι δεν ασχολείται με τις προεκλογικές κόντρες των υποψηφίων, που όσο πάνε γίνονται και σκληρότερες.

Εν πάση περιπτώσει, η στήλη θα προσπαθήσει να δει... με σατιρική διάθεση όσα συμβαίνουν.

Ο Αβέρωφ, μετά την επίσκεψή του στο Άγιον Όρος, εντείνει τις προσπάθειές του, με απώτερο στόχο να ανεβεί και στον... Άγιο Λόφο. Μεταξύ άλλων ανέλαβε και πρωτοβουλία για στέγαση φοιτητών του ΤΕΠΑΚ, μια κίνηση που είχε στόχο να υπογραμμίσει την ικανότητά του να βρίσκει πρακτικές λύσεις. Ωστόσο, το βασικό πρόβλημα του Φούλη δεν είναι η στέγαση των φοιτητών. Είναι η εξεύρεση τρόπων για να... ξαναστεγάσει στον ΔΗΣΥ τους ψηφοφόρους του κόμματος που βρήκαν στέγη στον Χριστοδουλίδη.

Στον χώρο του ΑΚΕΛ, το άγχος της ηγεσίας είναι να πείσει τον Ανδρέα Μαυρογιάννη να υψώσει τους τόνους, για να κάνει περισσότερο αισθητή την παρουσία του. Αλλά ο προεδρικός υποψήφιος που επέλεξε το κόμμα της Αριστεράς είναι εκ φύσεως άνθρωπος χαμηλών τόνων, πράος, ευγενικός. Κι αν αποφασίσει καμιά φορά να χτυπήσει το χέρι του στο τραπέζι, το κάνει... «αθόρυβα, με σιγαστήρα», όπως δήλωσε ο ίδιος στο «Σίγμα». Ε, μα τι να κάνει κι αυτός; Αν σταματήσει να είναι ο εαυτός του και μετατραπεί σε Ράμπο, θα έχει χάσει κάθε ίχνος σοβαρότητας. Η ηγεσία του ΑΚΕΛ πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι αυτός είναι ο Μαυρογιάννης και... «δεν αλλάσσει ο άθρωπος, σιόρ»!

Όσο για τον Νίκο Χριστοδουλίδη, οι αποκαλύψεις τέως στενού συνεργάτη του για fake λογαριασμούς και προσωπικά γραπτά μηνύματα που του έστελνε ο υποψήφιος Πρόεδρος (όσο αντιδεοντολογική και αν είναι η δημοσιοποίησή τους) δεν παύουν να αποτελούν τάτσες στο προεδρικό του κοστούμι, τις οποίες πρέπει να βρει τρόπο να καθαρίσει. Είναι η δεύτερη φορά που μένει εκτεθειμένος από συνεργάτη του ο κ. Χριστοδουλίδης. Ίσως είναι καιρός να δώσει τη δέουσα προσοχή στην κυπριακή παροιμία «Θεέ μου, φύλαέ με που τους φίλους μου τζι εγώ φυλάομαι που τους οχτρούς μου»!

ΜΠΟΞΕΡ