Έγκλημα

Μάτσας: Τρομάζω στη σκέψη πως θέλουν να κουκουλώσουν την υπόθεση

Δεκαεφτά χρόνια μετά, σύμφωνα με τον κ. Μάτσα δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει το ενδεχόμενο πως κάποιοι ακόμη προσπαθούν και θέλουν να συγκαλύψουν πράγματα και καταστάσεις.

Τον αποκλεισμό του από τις περαιτέρω έρευνες που θα γίνουν για την υπόθεση που αφορά την δολοφονία του Θανάση Νικολάου, σχολίασε στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ, ο ποινικός ανακριτής Σάββας Μάτσας.

Ο Κ. Μάτσας ανέφερε ότι η απόφαση αυτή αποτελεί συνέχεια την «νοοτροπίας που άρχισε πριν από 17 χρόνια» εννοώντας τις παραλείψεις που έγιναν κατά τις αρχικές έρευνες στην υπόθεση. Τόνισε ότι η απόφαση για τον αποκλεισμό του, τον πρόσβαλε και τον λύπησε αφάνταστα.

Σύμφωνα με τον κ. Μάτσα, η δικαιολογία για τον αποκλεισμό που αφορά διαρροή στοιχείων από το πόρισμα, δεν στέκει αφού «αυτά που ανέφερα εγώ είναι πολύ λιγότερα απ’ όσα αναφέρει η απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων από την προσφυγή της οικογένειας το 2016… Όλοι γνώριζαν τα ουσιώδη θέματα αυτής της υπόθεσης. Ποιοι υπέπεσαν σε λάθη, παραλήψεις, ψεύδη κλπ… Πόση προχειρότητα υπήρχε στην ιατροδικαστική και στην αστυνομική διερεύνηση… Δεν χρειαζόταν να τα επαναλάβω εγώ. Το μόνο που έκανα ήταν να αναφερθώ σε πολύ γενικά θέματα μετά από επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων».

Κατά τον κ. Μάτσα «υπάρχουν εύλογες υποψίες για τον λόγο για τον οποίον λειτουργούν με αυτό τον άκαμπτο τρόπο. Με τρομάζει να σκέφτομαι πως θέλουν να κουκουλώσουν την υπόθεση…»

Δεκαεφτά χρόνια μετά, σύμφωνα με τον κ. Μάτσα δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει την υπόθεση πως κάποιοι ακόμη προσπαθούν και θέλουν να συγκαλύψουν πράγματα και καταστάσεις.

Από τα κανάλια έμαθε για τον αποκλεισμό του

Τον αποκλεισμό του από την υπόθεση, ο κ. Μάτσας όπως είπε ο ίδιος τον έμαθε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Δεν επικοινώνησε με τον Γενικό Εισαγγελέα αφού όπως ανέφερε δεν είχε ενημερωθεί επισήμως.

Για τις περαιτέρω του κινήσεις ο κ. Μάτσας δήλωσε πως σκέφτεται να απευθυνθεί γραπτώς στον Γενικό Εισαγγελέα.

Τέλος, ο κ. Μάτσας επανέλαβε άλλη μια φορά την άποψή του ότι είναι λάθος να μη δίνεται το πόρισμα στην οικογένεια του Θανάση Νικολάου. Ωστόσο για την άρνηση της ίδιας της οικογένειας να παραλάβει «κουτσουρεμένο» το πόρισμα, παρέπεμψε στον δικηγόρο της οικογένειας.