Πολιτισμός

Ετήσια συνεστίαση Χριστιανικής Κίνησης Ανδρών Παλαιομετόχου

Εικοσιοκτώ Χρόνια Ζωής, 1994 - 2022

Πραγματοποιήθηκε και φέτος με μεγάλη επιτυχία, η καθιερωμένη ετήσια συνεστίαση των μελών, οικογενειών και φίλων της Χριστιανικής Κίνησης Ανδρών Παλαιομετόχου.

Η όλη εκδήλωση, που έγινε την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2022, τελούσε υπό την αιγίδα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Αυτό, αποδεικνύει τη μεγάλη σημασία που αποδίδει ο Πρόεδρος και η Κυβέρνηση, σε τέτοιου είδους δραστηριότητες, που σχετίζονται με τη γνώση, τον εθελοντισμό, την καλλιέργεια της κριτικής σκέψης, τη νεολαία και κυρίως, με τη στήριξη και προσφορά, προς τον συνάνθρωπό μας.

Παρευρέθηκαν, ο Υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Νουρής, εκ μέρους του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Μητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής Ησαΐας, ο Διευθυντής του Γραφείου του Αρχιεπισκόπου, Μιχάλης Σπύρου, ο βουλευτής Λευκωσίας, Νίκος Τορναρίτης, η Βουλεύτρια Λευκωσίας, Σάβια Ορφανίδου, ο Δήμαρχος Λατσιών, Χρίστος Πιτταράς, ο Πρωτοπρεσβύτερος Μιχαήλ Ευθυμίου (Πνευματικός Καθοδηγητής της Κίνησης από το 1994), η οικογένεια κύριου Χορηγού, Ανδρέα & Θέλμας Μιχαήλ – T & A Cyview Developers, ο Κοινοτάρχης και μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου Παλαιομετόχου, Βοηθός Διευθυντής, εκ μέρους της Διευθύντριας του Περιφερειακού Λυκείου Παλαιομετόχου, Μ. Κουτσόφτα – Α. Παναγίδη, Τιμώμενες Οικογένειες, Μέλη των Οικογενειών Μιχαήλ Κουτσόφτα και Ανδρέα Παναγίδη, οι Διευθύντριες των Δημοτικών Σχολείων της Κοινότητας Παλαιομετόχου, ο Πρόεδρος της Εκκλησιαστικής Επιτροπής του Ιερού ναού Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, η Πρόεδρος του Χριστιανικού Συνδέσμου Γυναικών Ιερού ναού Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, Μέλη της Κίνησης, η Νεολαία της Κίνησης κ.α.

Σε χαιρετισμό του ο κ. Νουρής, μετέφερε τις ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια του Προέδρου, για το πολυσήμαντο, πολυσχιδή και σημαντικό έργο που επιτελείται.

Εκτενής αναφορά έγινε και για τους διαγωνισμούς συγγραφής κειμένων (προαιρετική συμμετοχή) που διοργανώνει η Κίνησης, εις μνήμη του (α) Πρώην Υπουργού Παιδείας, Άκη Κλεάνθους και (β) του Πρώην Υπουργού Άμυνας, Τάσου Μητσόπουλου (καθιερώθηκαν από το 2012 και 2014, αντίστοιχα). Επιπρόσθετα, φέτος διοργανώθηκαν διαγωνισμοί εις μνήμη (α) της Ελένης Μιχαήλ, Τίμιας Εργάτριας, με Μεγάλη Αφοσίωση στην Οικογένειά της και (β) του Κυπριανού Τσιάτταλου, πρώην Εκκλησιαστικού Επιτρόπου, Ιερού Ναού Παναγίας Οδηγήτριας, Παλαιομετόχου, για την Προσφορά του στην Εκκλησία Παλαιομετόχου. Θέμα των διαγωνισμών «Εθελοντισμός και Αγάπη».

Από πέρσι, καθιερώθηκε Διαγωνισμός Σύνθεσης/Μελοποίησης, Εκτέλεσης/Ερμηνείας Τραγουδιού, βασισμένο στη Μνήμη των Ηρώων του Εθνικοαπελευθερωτικού Αγώνα της ΕΟΚΑ, 1955 - 1959, Μιχαήλ Κουτσόφτα – Ανδρέα Παναγίδη.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στις Δράσεις του Τμήματος Νεολαίας της Κίνησης και συνεχάρη το Διοικητικό Συμβούλιο, για την έμφαση που αποδίδει σε θέματα εκπαίδευσης και σωστής Διαπαιδαγώγησης των Νέων.

Τον σύντομο χαιρετισμό του Μακαριωτάτου, μετέφερε ο Πατήρ Μιχάλης, όπου σημείωσε ότι η Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου θα συνεχίσει να στηρίζει την Κίνηση.

ΟΜητροπολίτης Ταμασού & Ορεινής, Ησαΐας, ανάμεσα σ΄ άλλα, τόνισε ότι, είναι Υπερήφανος που η Χριστιανική Κίνηση Ανδρών Παλαιομετόχου λειτουργεί υπό την αιγίδα του και θα συνεχίσει να τη στηρίζει, γιατί οι δράσεις της παράγουν σημαντικό έργο, με επίκεντρο τον εθελοντισμό, τη στήριξη και προσφορά προς τον συνάνθρωπο, κυρίως τους νέους.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε και ο κύριος χορηγός της Κίνησης, Ανδρέας Μιχαήλ, ο οποίος, ανάμεσα σε άλλα, τόνισε την προθυμία του, για περαιτέρω στήριξη των δράσεων της Κίνησης.

Η Κίνηση, τίμησε μετά θάνατον, την Ελένη Μιχαήλ, τίμια εργάτρια, με μεγάλη αφοσίωση στην οικογένειά της και τον Κυπριανό Τσιάτταλο, πρώην εκκλησιαστικό επίτροπο, Ιερού ναού Παναγίας Οδηγήτριας Παλαιομετόχου, για την προσφορά του, στην εκκλησία Παλαιομετόχου.

Τίμησε, επιπλέον και τη Διευθύντρια Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης (μέχρι πρότινος Διευθύντρια του Β΄ Δημοτικού Σχολείου Παλαιομετόχου) κ. Έλενα Χατζηγιάννη - Γιάγκου, για την αγαστή και παραγωγική συνεργασία.