Παραπολιτικά

Το «Ρε Αβέρωφ...» η «Ένωση» και μια «γαργάρα», είναι ότι κράτησε η ηχώ της τηλεμαχίας

Στην περιρρέουσα είναι σχεδόν ισχνός ο «αντίλαλος» του χθεσινού Debate.

Όσοι μετά κόπων και βασάνων άντεξαν να δουν την τηλεμαχία των τριών βασικότερων διεκδικητών της Προεδρίας, με σκοπό να καταλάβουν πέντε πράματα για τις πολιτικές θέσεις του καθενός υποψηφίου, είναι στη συντριπτική τους πλειοψηφία απογοητευμένοι...

Αυτό φαίνεται και στα σόσιαλ μίντια, αυτό συμπεραίνεται και στις δια ζώσης συζητήσεις.

Είναι δε ενδεικτικό, ότι η όποια ηχώ της τηλεμαχίας κουβάλησε στην επόμενη μέρα, παραπολιτικά και άνευ ουσίας ζητήματα...

Ούτε λόγος για τροφοδότηση της όποιας πολιτικής αντιπαράθεσης που μπορεί να αποκρυσταλλώσει θέσεις και αντιθέσεις του κάθε υποψηφίου.

Σε βαθμό τέτοιο δηλαδή που είναι να αναρωτιέται πλέον κανείς αν αυτές οι θέσεις και οι αντιθέσεις υπάρχουν ή όχι...

Η «Ένωση» και το «Ρε Αβέρωφ» είναι ότι κράτησε η ηχώ ...

Λοιπόν, στο κατά γενική ομολογία κατώτερο των προσδοκιών Debate, ο Αβέρωφ Νεοφύτου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων, στην ετερόκλητη όπως είπε, προσέγγισή που έχουν στο κυπριακό όσοι υποστηρίζουν τον Νίκο Χριστοδουλίδη.

Γεγονός που για τον κ. Νεοφύτου, καθιστά αναξιόπιστη την υποψηφιότητα του τέως ΥΠΕΞ. «…Δεν μπορούμε να είμαστε αξιόπιστοι όταν έχουμε μια κοινοπραξία ετερόκλιτων. Άλλοι ενιαίο κράτος, άλλοι ενάντια στην ομοσπονδία, άλλοι ακόμα οραματίζονται την Ένωση με την Ελλάδα», είπε συγκεκριμένα ο κ. Νεοφύτου.

Η αναφορά σε αυτούς που «ακόμα οραματίζονται την Ένωση» αφορούσε την Ελένη Θεοχάρους που με την Αλληλεγγύη τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Χριστοδουλίδη.

Έτσι αμέσως μετά το Debate η Έλένη Θεοχάρους απάντησε με «αμεσότητα» στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας μέσω twitter.


Αυτά και μια γαργάρα...

Από το χθεσινό debate, το πιο πάνω «επεισόδιο» μαζί με την γαργάρα του κ. Χριστοδουλίδη για τους fake λογαριασμούς και τα σχετικά sms σε άπτεστα Greeklish, είναι αυτό που συζητείται περισσότερο...

Και αυτό, στην καλύτερη περίπτωση... Γιατί η πλειοψηφία είτε για την Μάντσεστερ που θα παίξει με την Ομόνοια θα μιλά, είτε με το love island ασχολείται, είτε με οτιδήποτε προκειμένου να μην σκέφτεται τα βάρη της ακρίβειας, τις απειλές του νεοσουλτάνου κλπ κλπ... Πάντως όχι με το debate των βασικότερων διεκδικητών που υποτίθεται πως θα αντιμετωπίσουν αυτά τα ζητήματα...

Ε, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, οι υποψήφιοι και τα επιτελεία τους πρέπει να προβληματιστούν σοβαρά και να μπολιάσουν με ουσία την πιο trash προεκλογική στην ιστορία του τόπου. Φυσικά αν μπορούν! Αλλιώς ας συνεχίσουν να βυθίζουν την πολιτική και τον τόπο, στο έρεβος της ανυποληψίας. Αυτό σίγουρα το καταφέρνουν.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έρευνα Σημερινής: Οι ελληνοτουρκικές σχέσεις και η Κύπρος

χπετ.