Το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ)

Ο θάνατος της Βασίλισσας Ελισάβετ αποτέλεσε για ένα διάστημα το υπ’ αρ. 1 γεγονός στον κόσμο. Οι δέκτες της τηλεόρασης ήταν περισσότερο απασχολημένες με τη Βασίλισσα παρά με οτιδήποτε άλλο. Εκατομμύρια ανθρώπων πέρασαν από τους δέκτες για ώρες.

Το ΗΒ θα επιστρέψει στις συνηθισμένες του ασχολίες και στα προβλήματά του.

Και είναι πολλά. Έφυγε από την ΕΕ και ζητεί ακόμη τη θέση του στον κόσμο. Κάτω από τους Συντηρητικούς άλλαξε τον Cameron, τη May, τον Boris Johnson και τώρα είναι κάτω από τη Λιζ Τρας. Σωστά, κατά τη γνώμη μου, η τελευταία προσπαθεί να επιβάλει μια συντηρητική οικονομική πολιτική, υπάρχουν, όμως, οι πρώτες αναταράξεις, λογικές, η «υποτίμηση» της στερλίνας.

Φωνάζουμε εμείς οι Έλληνες για τον Boris Johnson, κι όμως ο πατέρας του έχει σπίτι στο Πήλειο και ο ίδιος πηγαίνει διακοπές στη Νέα Μάκρη!

Το ΗΒ είναι μία από τις μεσαίες Δυνάμεις στην εποχή μας. Δεν είναι πλέον Αυτοκρατορία, ανήκει στην Κοινοπολιτεία, της οποίας αρχηγός είναι μέχρι σήμερα ο μονάρχης του ΗΒ.

Έφυγε από την ΕΕ και γυρεύει μία θέση στον ήλιο. Μέχρι τώρα δεν φαίνεται να έχει καταφέρει κάτι.

Η Βασίλισσα Ελισάβετ έδιδε ένα είδος βαρύτητας στους εταίρους του κράτους της. Θα δούμε τώρα τη συμπεριφορά και θέση του διαδόχου της Καρόλου.

Οτιδήποτε και να συμβεί, το ΗΒ θα παραμείνει εκεί που είναι σήμερα, μία μεσαία Δύναμη. Προσπαθεί να βρει τον δρόμο του με την Κοινοπολιτεία και τις ΗΠΑ.

Το μέλλος θα δείξει την κατάστασή του.