Κόμματα

Απάντηση Αναστασιάδη σε Αβέρωφ – «Αν έχει ανησυχίες, είμαι στη διάθεσή του»

Με γραπτή επιστολή ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τοποθετείται για τα όσα λέγονται και γράφονται αναφορικά με τη στήριξη του στην υποψηφιότητα του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Έλυσε τη σιωπή του ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και με «αυστηρώς προσωπική επιστολή» προς τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τοποθετείται για όσα γράφονται και ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για το ποιον υποστηρίζει για διάδοχό του.

Υπενθυμίζεται πως το όλο θέμα αναδείχθηκε από τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ και υποψήφιο για την Προεδρία Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος μιλώντας στα ΣΙΓΜΑ στην εκπομπή Χωρίς Περιστροφές, είπε πως σε ότι αφορά τη στάση του Νίκου Αναστασιάδη και του Προεδρικού αναφορικά με την υποστήριξη στην υποψηφιότητά του, υπάρχουν «σκιές» τις οποίες μόνο ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να διαλύσει.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σχέσεις Προεδρικού - ΔΗΣΥ: Από το πολιτικό στο προσωπικό και αντίστροφα

Με σημερινή ανακοίνωση, ο ΠτΔ επιχειρεί να βάλει τέλος στα όσα σχετικά ακούγονται και γράφονται. Τονίζει πως η «μοναδική μου έγνοια είναι η ενότητα» του Συναγερμού ενώ αναφερόμενος στον κ. Νεοφύτου υπογραμμίζει ότι, αν έχει απόψεις ή ανησυχίες «είναι στη διάθεσή του» για να τις ακούσει.

Αυτούσια η δήλωση του ΠτΔ

Σε απάντηση των όσων λέγονται και γράφονται, επιθυμώ να καταστήσω σαφές πως μοναδική έγνοια έχω την διατήρηση της ενότητας της ιστορικής παράταξης του Δημοκρατικού Συναγερμού.

Ως εκ τούτου αυτό που απαιτείται είναι, πρώτον ο σεβασμός των αποφάσεων των συλλογικών οργάνων της παράταξης και δεύτερον η αποφυγή των όποιων δηλώσεων που θέτουν εν αμφιβόλω διακηρυγμένες προθέσεις μελών ή στελεχών του κόμματος.

Τιμώντας με συνέπεια τις πιο πάνω αρχές, θα εκφράσω τις θέσεις μου δια αυστηρά προσωπικής επιστολής προς τον Πρόεδρο του ΔΗ.ΣΥ.

Την ίδια ώρα επαναλαμβάνω πως είμαι στη διάθεση του κ. Αβέρωφ Νεοφύτου να ακούσω τις όποιες απόψεις ή και ανησυχίες διατηρούσε ή διατηρεί, όπως άλλωστε πάντοτε έπραττα.