Περιβάλλον

Καταγγελίες κυνηγών - Ακτιβίστρια βιντεογραφούσε κρυφά (ΒΙΝΤΕΟ)

Καταγγελία για τη δράση ακτιβιστών στο πλαίσιο κυνηγετικών δραστηριοτήτων

Σε Δελτίο Τύπου των «Ενεργών Πολιτών - Κινήματος Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών» γίνεται καταγγελία για τη δράση ακτιβιστών. Συγκεκριμένα καταγγέλλεται ότι ακτιβιστές παρενοχλούν κυνηγούς στη διάρκεια νόμιμης κυνηγετικής δραστηριότητας.

Παρουσιάζεται, μάλιστα, βίντεο, με ακτιβίστρια η οποία κρυβόταν και βιντεογραφούσε κυνηγούς, «θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή». Όπως σημειώνεται στο Δελτίο Τύπου, ζητείται νομοθετική ρύθμιση για τη δράση των ακτιβιστών.

Η ανακοίνωση καταλήγει: «Δεν είναι ανάγκη να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουμε τα αυτονόητα. Η στάση των ακτιβιστών είναι προκλητική και απαράδεκτη και κυρίως επικίνδυνη για τους ίδιους».


Παρατίθεται αυτούσιο το Δελτίο Τύπου:

Η κατάσταση με τους ακτιβιστές έχει ξεφύγει. Με βίντεο αποκαλύπτουμε τη σοβαρότητα της κατάστασης που αφορά στην παράνομη δράση των ακτιβιστών οι οποίοι παρενοχλούν τους κυνηγούς κατά τη διάρκεια της νόμιμης κυνηγετικής τους δραστηριότητας. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ακτιβίστρια κρυβόταν και βιντεοσκοπούσε τους κυνηγούς, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια της τη ζωή. Σε περίπτωση που κάποιος την πυροβολούσε αφού αυτή δεν φορούσε διακριτικά σύμφωνα με τη νομοθεσία ποιος θα έφερε την ευθύνη; Επαναφέρουμε ξανά το θέμα της θέσπισης νομοθεσίας για τη δράση των ακτιβιστών όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Έχουμε αποστείλει στο παρελθόν σχετική νομοθεσία σε όλα τα πολιτικά κόμματα και ουδέποτε λάβαμε απάντηση. Κανένα κόμμα δεν ενέγραψε καν το θέμα για συζήτηση στη βουλή. Δεν είναι ανάγκη να θρηνήσουμε θύματα για να κάνουμε τα αυτονόητα. Η στάση των ακτιβιστών είναι προκλητική και απαράδεκτη και κυρίως επικίνδυνη για τους ίδιους.