Περιβάλλον

Ανακατασκευάζονται δόμες και ξαναφυτεύεται μεγάλη έκταση στις πυρόπληκτες περιοχές ορεινής Λεμεσού-Λάρνακας

Το Ίδρυμα Λαόνα σε συνεργασία με την οργάνωση 300,000 Trees in Limassol, προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια κατάρτισης στο κτίσιμο ξερολιθιάς (δόμη) που θα διαρκέσουν όλο τον Νοέμβριο

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13/11/2022, η φύτευση 230 δένδρων και θάμνων σε επιλεγμένη καμένη περιοχή 70.000τμ., κοντά στην Επταγώνια. Πρόκειται για μια από τις οκτώ κοινότητες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές τον Ιούλιο 2021. Στη συγκεκριμένη περιοχή, το Ίδρυμα Λαόνα σε συνεργασία με την οργάνωση 300,000 Trees in Limassol, προσφέρει εκπαιδευτικά εργαστήρια κατάρτισης στο κτίσιμο ξερολιθιάς (δόμη) που θα διαρκέσουν όλο τον Νοέμβριο. Με την ανακατασκευή των δομών συγκρατείται το έδαφος από τη διάβρωση που απειλεί τις αποχερσωμένες καμένες εκτάσεις, και η δενδροφύτευση συντείνει στην περαιτέρω συγκράτηση του εδάφους.

16.11 λαονα β.jpg

Η κατάρτιση στο κτίσιμο ξερολιθιάς χρηματοδοτείται από την οργάνωση Cyprus Environment Foundation. Για όσους ενδιαφέρονται να συμμετέχουν, μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 25358632 ή στο email research@laona.org.

17.11 λαονα γ.jpg

Η δενδροφύτευση, που θα επαναληφθεί την Άνοιξη, έγινε από το Ίδρυμα Λαόνα σε συνεργασία με την οργάνωση 300,000 Trees in Limassol, και χρηματοδοτήθηκε από τη εταιρεία Exness. Το φύτεμα έγινε από σχεδόν 90 εθελοντές από το προσωπικό της εταιρείας Exness.