Κόμματα

Τα μιλήσανε, τα συμφωνήσανε - «Ενωμένοι, προχωράμε» δήλωσε ο Αβέρωφ

«Ενωμένοι συνεχίζουμε όπως αρχίσαμε» δήλωσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη

«Ενωμένοι προχωράμε όπως ξεκινήσαμε», ήταν η απάντηση του Αβέρωφ Νεοφύτου για το αν «διαλύθηκαν τελικά οι σκιές» αναφορικά με τη στήριξη του Προέδρου Αναστασιάδη στην υποψηφιότητά του, στη σημερινή συνάντηση των δύο.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, αν και δεν ήταν προγραμματισμένο όπως είχε αναφερθεί από πηγές του Προεδρικού, προέβη σε δηλώσεις μετά το τέλος της δίωρης περίπου συνάντησης που ξεκίνησε στις 9 το πρωί, σε κλειστό κύκλο συνεργατών των δύο πολιτικών.

Η συνάντηση έγινε προκειμένου να αποκατασταθούν οι σχέσεις Προεδρικού - Πινδάρου, με επίκεντρο το μέτωπο των επερχόμενων εκλογών.

Στις δηλώσεις του που έκανε εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, είπε πως «με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη μας συνδέουν κοινοί αγώνες δεκαετιών, και συνεργασία με στόχο να βοηθούμε τον τόπο μας. Με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, έχουμε και ακόμα ένα κοινό, έχουμε ένα κοινό σπίτι. Τον Δημοκρατικό Συναγερμό και ενωμένοι συνεχίζουμε αυτό που ξεκινήσαμε, μια μάχη που έχει να κάνει με το μέλλον του τόπου μας».

Συνεχίζοντας ο κ. Νεοφύτου, ανέφερε πως «ενωμένοι, Δημοκρατικός Συναγερμός και Κυβέρνηση, θα δώσουμε και αυτή τη μάχη και πιστεύουμε πως ακόμα μια φορά θα κρατήσουμε την Κύπρο στη σωστή πορεία της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ανάπτυξης».

Μιλώντας στο Μεσημέρι και Κάτι του ΣΙΓΜΑ ο Αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ Ευθύμιος Δίπλαρος, ανέφερε πως στη συνάντηση συζητήθηκαν τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία 24ωρα. Τέθηκαν συγκεκριμένοι προβληματισμοί για το πως θα συνεχίσει η προεκλογική εκστρατεία σε κλίμα ενότητας.

Το αποτέλεσμα της συνάντησης ήταν πολύ θετικό όπως είπε ο κ. Δίπλαρος, προσθέτοντας πως «η συνάντηση αυτή ήταν καθοριστική και προχωράμε στον σκοπό μας πολύ πιο αισιόδοξοι απ' ότι πριν».

Επιπλέον ο κ. Δίπλαρος τόνισε πως στην προεκλογική μάχη που διανύουμε είναι φυσιολογικό να δημιουργούνται εντάσεις, «όταν μάλιστα έχεις να αντιμετωπίσεις κάποιους εκ των έσω... Γιατί πολύ διαφορετικά θα ήταν τα πράγματα, αν δεν είχαμε μια τέτοια υποψηφιότητα», εννοώντας τον Νίκο Χριστοδουλίδη.