Αναλύσεις

40 χώρες εναντίον Ρωσίας και η κρυμμένη αλήθεια

«Ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες στιγμές και η συμμορία των ληστών που δυνάστευε για αιώνες λαούς και έθνη πνέει τα λοίσθια»

Πάνω από σαράντα χώρες του πλανήτη (πέραν των 30 κρατών μελών του ΝΑΤΟ, Ιαπωνία, Αυστραλία, Νότια Κορέα, Νέα Ζηλανδία, πέντε υποψήφιες για ένταξη και άλλες που έχουν μετατραπεί σε προτεκτοράτα των ΗΠΑ) διεξάγουν έναν βρόμικο πόλεμο διά αντιπροσώπων εναντίον της Ρωσίας, χωρίς, ωστόσο, να κατορθώσουν να την γονατίσουν ή να υποτάξουν τις δυνάμεις της. Η οικονομία της είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση απ’ ό,τι σε Ευρώπη ή σε ΗΠΑ, ενώ οι χώρες του Τρίτου Κόσμου, οι οποίες λεηλατήθηκαν από τους Αγγλοσάξονες ιμπεριαλιστές και τους «πολιτισμένους» Γάλλους, αποστρέφουν το βλέμμα τους από τα μεγάλα παραμύθια που αραδιάζουν ΗΠΑ, Βρετανία και η «χορωδία» των Βρυξελλών περί σεβασμού της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας άλλων χωρών.

Αυτόν τον «σεβασμό» τον γνώρισαν στο πετσί τους με εκατόμβες νεκρών και στα σκλαβοπάζαρα που για δεκαετίες κατέστρεψαν πολλές γενιές της Μαύρης Ηπείρου.

Το πιο εξοργιστικό δε ανέκδοτο της εβδομάδας είναι η συνάντηση του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον οποίον στο περιθώριο της συνόδου των G20 συζήτησαν το Ουκρανικό. Σύμφωνα με ανακοινωθέν της Γαλλικής Προεδρίας και οι δύο συμφώνησαν πως επιβάλλεται ο σεβασμός της εθνικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας των χωρών. Βέβαια ο Γάλλος Πρόεδρος δεν υπέδειξε στον Ερντογάν πως η Τουρκία είναι χώρα εισβολής και κατοχής, αν και ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πολύ πρόσφατα τον ενημέρωσε για τις έκνομες ενέργειες της Τουρκίας και τις προσπάθειες προσάρτησης των κατεχομένων. Μάλιστα κατέθεσε διάφορες προτάσεις προκειμένου το Κυπριακό να βγει από το τέλμα. Ο διπλοπρόσωπος Ερντογάν, ωστόσο, έχει και μούτρα να εμφανίζεται ως προστάτης του Διεθνούς Δικαίου! Αφού τον ανέχονται οι Ευρωπαίοι εταίροι και δήθεν σύμμαχοί μας, γιατί να μην το εκμεταλλεύεται;

Ο πλανήτης ζει πρωτόγνωρες στιγμές και η συμμορία των ληστών που δυνάστευε για αιώνες λαούς και έθνη πνέει τα λοίσθια. Η Νέα Τάξη Πραγμάτων αμφισβητείται όλο και περισσότερο και η αλλαγή δεν θα προέλθει από τους ηγέτες της παρηκμασμένης Δύσης, αλλά από τους λαούς οι οποίοι ξεθαρρεύουν και βγαίνουν στους δρόμους. Όταν η πείνα τσακίζει, κανένας δεν θα ανεχτεί το φίμωτρο. Το σάπιο σύστημα εκεί που σάπιζε προσπαθεί να ξαναγεννηθεί με νέους πολέμους.

Και ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι ο τελευταίος κρίκος στην αλυσίδα των βρόμικων πολέμων για την επικυριαρχία των ΗΠΑ και της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Δεν είναι η Ρωσία που ξεκίνησε την κρίση και όλοι το γνωρίζουν, αλλά δεν το ομολογούν.

Οι διεθνολόγοι του… «καφενέ»

Εσχάτως έχει αυξηθεί το είδος των διεθνολόγων αναλυτών και στον τόπο μας, οι οποίοι στριφογυρίζουν στα τηλεοπτικά κανάλια κάνοντας τους ειδήμονες για τον πόλεμο στην Ουκρανία. Από τα λεγόμενά τους εξάγεται το συμπέρασμα ότι πιπιλίζουν την προπαγάνδα των Βρετανών και χαριεντίζονται εναντίον της Ρωσίας πως είναι ο μεγάλος ηττημένος στον πόλεμο. Τόσα διαβάζουν τόσα λένε, καταπίνοντας αμάσητο τον πολτό της Δυτικής προπαγάνδας.

Δεν ακούσαμε κανέναν από αυτούς τους περισπούδαστους αναλυτές, να αναφέρει τις κρυμμένες αλήθειες που δεν συμφέρει στη Δύση να αποκαλυφθούν. Μπορεί η προπαγάνδα της Δύσης να κυριαρχεί, αλλά οι αλήθειες δεν μπορεί να κρύβονται εσαεί.

Οι κυρώσεις κατά της Ρωσίας όχι μόνο δεν έβλαψαν την ίδια τη χώρα, αλλά οδήγησαν σε τρομακτικές συνέπειες τους πληθυσμούς της Ευρώπης. Την ίδια ώρα που η δυτική προπαγάνδα βομβαρδίζει τη Μόσχα, ΗΠΑ και χώρες της Ε.Ε. (παρά τις κυρώσεις που επέβαλαν) εισάγουν από την πίσω πόρτα ρωσικό πετρέλαιο και άλλα ορυκτά καύσιμα.

Η Σαουδική Αραβία, το νούμερο δύο παραγωγός πετρελαίου παγκοσμίως, εισάγει σημαντικές και αυξανόμενες ποσότητες πετρελαίου από τη Ρωσία.
Το γεγονός αυτό αποδεικνύει πόσο ανούσιες και αντιπαραγωγικές είναι οι κυρώσεις στις πωλήσεις ρωσικού πετρελαίου ειδικά από την κυβέρνηση Μπάιντεν στις ΗΠΑ, που συνέβαλαν ώστε να εκτοξευθεί η τιμή του αργού πετρελαίου στα ύψη.

Ο περιορισμός των πωλήσεων μέσω κυρώσεων σε έναν παραγωγό όπως η Ρωσία δεν σημαίνει ότι το ρωσικό πετρέλαιο παραμένει απούλητο. Βρίσκει άλλους αγοραστές, που πληρώνουν με έκπτωση όσα θα έπαιρνε η Ρωσία χωρίς τις κυρώσεις. Η Σαουδική Αραβία πουλάει το πετρέλαιο που είχε για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας σε υψηλές τιμές και αγοράζει φθηνότερα το ρωσικό πετρέλαιο, που το χρησιμοποιεί για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος αρέσκεται να δηλώνει ότι η αύξηση στις τιμές των καυσίμων οφείλεται στην πολιτική του Πούτιν. Αλλά η αλήθεια είναι ότι οφείλεται στις κυρώσεις που επέβαλαν οι ΗΠΑ και παρέσυραν και τις χώρες της Ε.Ε. να «αυτοκτονήσουν», βυθίζοντας τους πληθυσμούς στην ανέχεια και τη στέρηση σημαντικών αγαθών για την επιβίωσή τους.

Ρωσικά πετρελαϊκά προϊόντα εξακολουθούν να φτάνουν στην αμερικανική αγορά, όπως γράφει η Wall Street Journal: Οι έμποροι αναμειγνύουν το αργό των Ουραλίων με άλλου τύπου «μαύρο χρυσό» και στη συνέχεια το διυλίζουν, «εξαφανίζοντας» τη χώρα προέλευσής του, ώστε να αποκομίσουν πολύ μεγάλα κέρδη από το γεγονός ότι η βενζίνη στις ΗΠΑ, μία από τις μεγαλύτερες παραγωγούς πετρελαίου στον κόσμο, έχει ξεπεράσει τα 5 δολάρια το γαλόνι σε αρκετές Πολιτείες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα που δεν διαψεύστηκαν, βενζίνη τέτοιου τύπου πωλήθηκε σε διάφορες πολιτείες των ΗΠΑ - μεταξύ αυτών στο Νιου Τζέρσεϊ και τη Νέα Υόρκη. Κατά πάσα πιθανότητα, η διύλιση γίνεται στην Ινδία, η οποία αγοράζει... μετά μανίας ρωσικό πετρέλαιο με μεγάλη έκπτωση.

Η Wall Street Journal γράφει για το ινδικό διυλιστήριο Reliance Industries, που αγοράζει... επταπλάσιες ποσότητες ρωσικού αργού σε σχέση με την περίοδο προ του πολέμου!
Εκείνο που πέτυχαν οι Δυτικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας είναι να αυξήσουν δραματικά τη λαθραία διακίνηση του ρωσικού πετρελαίου. Δεν είναι μόνο η Σαουδική Αραβία και η Ινδία που κερδίζουν ως ενδιάμεσοι πωλητές, αλλά και η Τουρκία ως παρακαμπτήρια οδός θησαυρίζει με εξαγωγές του ρωσικού πετρελαίου σε χώρες της Ε.Ε. Ωστόσο, ως «χρήσιμο» μέλος του ΝΑΤΟ κανένας δεν την αγγίζει, μήτε την ενοχλεί.

Ποιος χάνει;

Αυτοί που χάνουν είναι οι καταναλωτές πετρελαίου και καυσίμων στα κράτη που έχουν επιβάλει κυρώσεις στη Ρωσία. Οι κυρώσεις είναι στην πραγματικότητα αντιπαραγωγικές και τιμωρητικές επειδή η Ρωσία σήκωσε το γάντι και είπε όχι στη Νέα Τάξη Πραγμάτων με τα μεγάλα αφεντικά και υπόδουλους λαούς.

Ουκρανία… το μεγαλύτερο πλυντήριο για ξέπλυμα χρήματος

Ο πόλεμος στην Ουκρανία διανύει τον δέκατο μήνα του και δεν φαίνεται στον ορίζοντα μια πιθανότητα τερματισμού.
Παρόλο που οι ΗΠΑ δεν θέλουν να τελειώσει ο πόλεμος και το αρχικό τους σχέδιο ήταν να φθείρουν τη Ρωσία μέσα από μια παρατεταμένη σύγκρουση, ανεξάρτητα από το πόσο καταστρέφεται ο ουκρανικός λαός, τώρα φαίνεται να κάνουν δεύτερες σκέψεις. Η ουκρανική προβοκάτσια με τη ρίψη πυραύλων S-300 σε πολωνικό έδαφος και η υστερία του καθεστώτος Ζελένσκι να εμπλέξει άμεσα το ΝΑΤΟ στον πόλεμο, έχουν προβληματίσει τους Αμερικανούς. Δεν είναι τυχαία που ο Αμερικανός Πρόεδρος έσπευσε πρώτος να αποενοχοποιήσει τη Μόσχα και να «καρφώσει» τις ένοπλες δυνάμεις των Ουκρανών για το συμβάν.

Η Ρωσία δεν κερδίζει απλώς τον πόλεμο…

Όταν 40 και πλέον χώρες πολεμούν κατά της Ρωσίας είναι αυταπόδεικτο πως η Ρωσία δεν είναι ο ηττημένος του πολέμου, αλλά ο κερδισμένος. Κερδίζει τον παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό και οικονομικό πόλεμο που ξεκίνησαν οι ΗΠΑ με τους Ευρωπαίους συμμάχους. Κερδίζει ακόμα και τη συμπάθεια κρατών που ήταν υπόδουλοι Δυτικών χωρών. Γι’ αυτό και η σύνοδος των G-20 απέτυχε την καταδίκη της Ρωσίας.
Τα έσοδα της Ρωσίας από τις εξαγωγές πετρελαίου και φυσικού αερίου βρίσκονται σε ιστορικά υψηλά.
Το ρωσικό ρούβλι είναι πολύ ισχυρότερο σήμερα απ’ ό,τι ήταν όταν ξεκίνησε ο πόλεμος.
Ακόμη και το Bloomberg και οι New York Times αρχίζουν τώρα να παραδέχονται ότι ο πόλεμος είναι μια χαμένη υπόθεση για την Ουκρανία και ότι η αμερικανική οικονομία υποφέρει από τις κυρώσεις.
Δυστυχώς, οι πολιτικοί ηγέτες της Δύσης είναι ανίκανοι να σκεφτούν τις επόμενες κινήσεις τους….

Οι ΗΠΑ έχουν ήδη δεσμεύσει περίπου 56 δισεκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσουν την Ουκρανία, η οποία θα αποδειχθεί πολύ κακή επένδυση.
Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Zelensky ζήτησε σε μια διεθνή διάσκεψη βοήθεια 750 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την ανοικοδόμηση της Ουκρανίας μετά τον πόλεμο.
Υπάρχουν όμως ορισμένα καυτά ζητήματα… Η Ουκρανία αποτελεί το μεγαλύτερο πλυντήριο για ξέπλυμα χρήματος και μιαν από τις πιο διεφθαρμένες χώρες στον κόσμο…

Όταν ρωτήθηκε ο Zelensky από πού θα βρεθούν τα 750 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ότι θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν περιουσιακά στοιχεία που κατασχέθηκαν από Ρώσους ολιγάρχες.
Μπορεί να υπάρχουν 5 ή 10 δισεκατομμύρια δολάρια σε γιοτ, αρχοντικά, ή καταθέσεις, αλλά όχι 750 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η αλήθεια είναι ότι τα χρήματα αυτά αναμένεται να προέλθουν από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, είτε άμεσα είτε έμμεσα μέσω της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ.
Με άλλα λόγια, θα τα πληρώσουν οι φορολογούμενοι με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.
Φυσικά, τα περισσότερα χρήματα θα καταλήξουν στα χέρια διεφθαρμένων Ουκρανών ολιγαρχών. Όπως καταλήγουν στη μαύρη αγορά και αρκετά οπλικά συστήματα που στέλνουν οι Δυτικές χώρες στην Ουκρανία.

Ώς πότε όμως οι λαοί της Ευρώπης θα γεμίζουν με τα υστερήματά τους τούς «Πίθους των Δαναΐδων», που άνοιξαν οι ΗΠΑ;