Υγεία

Τι είναι το Life Coaching

Το Life Coaching είναι μια δυναμική και δημιουργική διαδικασία, όπου ένας πιστοποιημένος Life Coach θα σε υποστηρίξει για να αναπτυχθείς, να κάνεις μιαν αλλαγή, να μάθεις κάτι νέο και να επιτύχεις τους στόχους σου

Τα τελευταία χρόνια, ιδιαίτερα μετά την οικονομική κρίση, την πανδημία και όλες τις επιπτώσεις που είχαν αυτά στον ψυχοσωματικό μας κόσμο, παρατηρούμε ολοένα και μεγαλύτερη στροφή από τους πολίτες προς τη μεθοδολογία του Life Coaching. Η ανάγκη γι’ αυτήν τη στροφή δημιουργήθηκε λόγω της αδυναμίας μας να νιώθουμε πλήρεις και ικανοποιημένοι από τη ζωή μας, της αδυναμίας μας να κάνουμε τα όνειρά μας πραγματικότητα αλλά και της χαμηλής μας αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης. Ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι νιώθουν ότι βρίσκονται σε έναν αυτόματο πιλότο, χωρίς καμία επίγνωση για το πού πάνε. Έχουν ξεχάσει ποιοι είναι και τι πραγματικά θέλουν στη ζωή τους, συχνά παρασυρόμενοι από τη ρουτίνα της καθημερινότητας.

Τι είναι όμως το Life Coaching και γιατί είναι τόσο ευρέως γνωστό, ειδικά στο εξωτερικό; Το Life Coaching είναι μια δυναμική και δημιουργική διαδικασία, όπου ένας πιστοποιημένος Life Coach θα σε υποστηρίξει για να αναπτυχθείς, να κάνεις μιαν αλλαγή, να μάθεις κάτι νέο και να επιτύχεις τους στόχους σου.

Με άλλα λόγια, ο Life Coach εκμαιεύει, βγάζει δηλαδή από μέσα σου όλες τις απαντήσεις που ψάχνεις εδώ και καιρό. Θα σε βοηθήσει να σκάψεις κάτω από την επιφάνεια των σκέψεων και των πεποιθήσεών σου, ούτως ώστε ν’ ανακαλύψεις τα εμπόδια που σε απομακρύνουν από τα όνειρα και τους στόχους σου. Θα σε βοηθήσει δηλαδή να κλείσεις το κενό ανάμεσα στην πραγματικότητα του παρόντος και στη ζωή που θέλεις να ζήσεις και να αποκτήσεις αυτό που πραγματικά θέλεις. Ένας επαγγελματίας Life Coach είναι ο άνθρωπος που θα σε παρακινήσει ν’ ανακαλύψεις εναλλακτικούς τρόπους διαχείρισης των προκλήσεων, θα σε ωθήσει, θα σε παραπέμψει σε λύσεις και θα σταθεί δίπλα σου για να σου δείξει πως όλα είναι εφικτά, φτάνει εσύ να το θελήσεις.

Στο πλαίσιο της διαδικασίας αυτής, θα δεις τη ζωή σου να μεταμορφώνεται και να αποκτάς αυτό που παλαιότερα σού φαινόταν αδύνατο. Είναι το ξεκλείδωμα των δυνατοτήτων που έχεις για να φτάσεις εκεί που θέλεις, γρήγορα και άμεσα. Μέσα από το Life Coaching ανακαλύπτεις τη μοναδικότητα και τις κρυμμένες δυνάμεις σου, και εστιάζεις σε αυτές ώστε να επιτύχεις αυτά που επιθυμείς να έχεις στη ζωή σου.

Το Life Coaching δεν αντικαθιστά τη δουλειά του ψυχολόγου, αφού δεν είναι ψυχοθεραπεία και δεν απευθύνεται σε άτομα που υποφέρουν από κάποια ψυχική διαταραχή ή άλλη παθολογία. Μπορούμε να πούμε ότι τo Life Coaching είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που θέλουμε πραγματικά και να θέτουμε προτεραιότητες για να το πετύχουμε. Λειτουργεί ως πυξίδα που μας δείχνει τον δρόμο για να πετύχουμε τους στόχους μας και μας προσφέρει την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μιαν αποτελεσματική, ισορροπημένη, δημιουργική ζωή.

Ο σκοπός μου ως διαπιστευμένου Life Coach είναι να σας βοηθήσω να μεγιστοποιήσετε πλήρως τις δυνατότητές σας και να επιτύχετε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Θα σας ωθήσω να προσδιορίσετε τους στόχους σας, υποστηρίζοντας και ενθαρρύνοντάς σας σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού σας, ώστε να γίνετε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας.

Με γνώμονα την αυξημένη ανάγκη για αυτοβελτίωση, ισορροπία και πληρότητα σε όλες τις πτυχές της ζωής, διοργανώνω ένα εντατικό διήμερο σεμινάριο στις 26 και 27 Νοεμβρίου, στην Πανεπιστημιούπολη, Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Κτίριο ΚΟΔ07, Αίθουσα 010.

Το MIND MASTERY είναι ένα ξεχωριστό σεμινάριο, που έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθήσει να ξεκλειδώσετε τη δυναμική σας και να ανακαλύψετε τις δυνατότητες που κρύβετε μέσα σας, ώστε να ξεπεράσετε οποιοδήποτε εμπόδιο και πρόβλημα αντιμετωπίζετε και να δημιουργήσετε την ποιότητα ζωής που εσείς επιθυμείτε. Να δημιουργήσετε τη ζωή των ονείρων σας!

Μέσα από αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο θα μάθετε πώς μπορείτε να ξεπεράσετε τους δικούς σας περιορισμούς για να πετύχετε τους στόχους σας και να πάρετε στα χέρια σας τον έλεγχο της ζωής σας.

Είναι ένα ξεχωριστό σεμινάριο, γιατί δεν ακολουθεί τον παραδοσιακό τρόπο παράδοσης, βασίζεται στην πρακτική, στην επανάληψη και σε μοναδικές στο είδος τους ασκήσεις και γι’ αυτό απαιτεί τη συμμετοχή σας, και τη δέσμευση να ξεπεράσετε τον εαυτό σας και να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας.

Θα φύγετε από αυτήν την εμπειρία με νέες ενδυναμωτικές πεποιθήσεις και εργαλεία που θα σας στηρίξουν και θα σας βοηθήσουν να χτίσετε νέες συνήθειες και να πραγματοποιήσετε μόνιμες θετικές αλλαγές στη ζωή σας. Οι στρατηγικές που θα μάθετε σε αυτό το ξεχωριστό σεμινάριο μπορούν να εφαρμοστούν σε κάθε τομέα της ζωής σας, από τις σχέσεις σας μέχρι την καριέρα και την οικογένειά σας.

Το σεμινάριο είναι κατάλληλο για όλους τους ανθρώπους, ασχέτως επαγγέλματος, σπουδών, γνώσεων και ηλικίας. Για οποιονδήποτε θέλει μιαν αλλαγή στη ζωή του και δεν θέλει να συμβιβαστεί με τίποτα λιγότερο από αυτό που του αξίζει. Αν και ο καθένας μας έχει πολλούς διαφορετικούς στόχους, στην ουσία όλοι θέλουμε το ίδιο πράγμα: να φτάσουμε στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας και να δημιουργήσουμε μια ζωή με νόημα και πληρότητα. Να είμαστε ευτυχισμένοι!

Για εισιτήρια και περισσότερες πληροφορίες για το MIND MASTERY αποταθείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο https://www.mariosgeorgioulifecoach.com/mind-mistery-event ή τηλεφωνήστε στο 96614601.

*Life & Relationship Coach, Master NLP Coach, Master NLP Practitioner, mBIT Coach, Emotional Intelligence Coach