Ειδήσεις

Ξέφυγαν τα επιτελεία για τις Αρχιεπισκοπικές – Παράπονα πολιτών για ενοχλήσεις

Υποστηρικτές υποψηφίων Αρχιεπισκόπων, επιδεικνύουν «υπέρμετρο ζήλο» παραβαίνοντας τους σχετικούς κανόνες προστασίας προσωπικών δεδομένων - Παρακολουθεί στενά η Επίτροπος Ειρήνη Λοϊζίδου

Σε παράπονα για ενοχλητικά μηνύματα, τηλεφωνήματα και κατοίκων επισκέψεις από επιτελεία υποψήφιων Αρχιεπισκόπων, προβαίνουν αρκετοί πολίτες τα τελευταία 24ωρα.

Το ρευστό τοπίο για την εξασφάλιση θέσης στο τριπρόσωπο, φαίνεται πως επιτείνει τις προσπάθειες κάποιων υποψηφίων και των υποστηρικτών τους. Ακόμη και αυτοί που δείχνουν να έχουν σοβαρό προβάδισμα, προσπαθούν να εξασφαλίσουν την όσο το δυνατό μεγαλύτερη διαφορά απ’ τους ανθυποψηφίους τους προκειμένου να «αφαιρέσουν» από τους Συνοδικούς τη δυνατότητα να υποστηρίξουν άλλον για Αρχιεπίσκοπο αν πραγματοποιηθεί η επιδίωξή τους για «συντριπτική» η ετυμηγορία του λαού.

Πληροφορίες της «Σημερινής» αλλά και αρκετές αναρτήσεις από χρήστες των social media, αναφέρονται σε μηνύματα sms, τηλεφωνήματα ή ακόμη και σε κατοίκων επισκέψεις, από επιτελείς και υποστηρικτές συγκεκριμένων υποψηφίων για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές που «κυνηγούν» ψήφους σε πόλεις και χωριά.

Σε κάποιες περιπτώσεις μάλιστα, παρά τις υποδείξεις για να σταματήσουν να τηλεφωνούν και να στέλνουν μηνύματα, οι υποστηρικτές των εν λόγω υποψηφίων επιμένουν «σε βαθμό εκνευριστικό».

Μάλιστα όπως οι ίδιοι οι παραπονούμενοι υποστηρίζουν, δεν έχουν δώσει ποτέ, ούτε τους τηλεφωνικούς τους αριθμούς, ούτε την συγκατάθεσή τους γενικότερα προκειμένου να λαμβάνουν μηνύματα και τηλεφωνήματα από τα επιτελεία αυτά.

Γεγονός που θέτει ζήτημα για παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Παρακολουθεί στενά η Επίτροπος Λοϊζίδου

Μιλώντας στη «Σημερινή» η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, Ειρήνη Λοϊζίδου, ανέφερε πως το θέμα «παρακολουθείται στενά, χωρίς ωστόσο να έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη επίσημη καταγγελία που να επιτρέπει την παρέμβαση της Επιτρόπου».

Όπως είπε η κα Λοϊζίδου, το πλαίσιο που αφορά την προστασία προσωπικών δεδομένων για τις Αρχιεπισκοπικές είναι το ίδιο που διέπει και τις Προεδρικές Εκλογές.

Μάλιστα, σχετικές «σαφέστατες οδηγίες» έχουν σταλεί εδώ και μέρες στον Έφορο των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών Γιάννη Χαριλάου, με την επισήμανση να διανεμηθούν στους υποψηφίους και τα επιτελεία τους.

Κατά τα φαινόμενα όμως, κάποια επιτελεία δείχνουν υπερβολικό ζήλο, με αποτέλεσμα να παραβλέπουν παράτυπα, τους σχετικούς κανονισμούς και τις σχετικές οδηγίες.