Ανάσα για τα νοικοκυριά - Μικρή αλλά σταθερή υποχώρηση πληθωρισμού

Στο 10,7% στην ευρωζώνη, 8,6% στην Κύπρο, αναμένεται ο δείκτης ετήσιου πληθωρισμού τον Οκτώβριο σύμφωνα με εκτιμήσεις της Eurostat - Πρόκειται για πτωτική τάση η οποία συνεχίζεται εδώ και μερικούς μήνες, ωστόσο τα επίπεδα του πληθωριμού παραμένουν ψηλά

Στο 10,7% αναμένεται να ανέλθει ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού για την ευρωζώνη τον φετινό Οκτώβριο, σημειώνοντας άνοδο από το 9,9% όπου βρισκόταν τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με υπολογισμούς της Eurostat, της στατιστικής υπηρεσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις για τα στοιχεία που παρουσιάζει η Eurostat, στην Κύπρο ο ετήσιος δείκτης πληθωρισμού τον Οκτώβριο αναμένεται να βρίσκεται στο 8,6%, σε σύγκριση με 9,0% τον Σεπτέμβριο.

Ο τομέας της ενέργειας είναι αυτός στον οποίο αναμένεται να καταγραφεί ο μεγαλύτερος δείκτης πληθωρισμού για τον Οκτώβριο στην ευρωζώνη (41,9%, σε σύγκριση με 40,7% τον Σεπτέμβριο). Ακολουθούν ο τομέας των τροφίμων, του αλκοόλ και του καπνού (13,1%, σε σύγκριση με 11,8% τον Σεπτέμβριο), των βιομηχανικών αγαθών εκτός της ενέργειας (6,0%, σε σύγκριση με 5,5% τον Σεπτέμβριο) και των υπηρεσιών (4,4%, σε σύγκριση με 4,3% τον Σεπτέμβριο).

ΠΗΓΗ: Εurostat / ΚΥΠΕ