Επιχειρείν

«HELLENiQ ENERGY»

Το νέο όνομα του Ομίλου ΕΛΠΕ

Αλλαγή σελίδας με νέο όνομα και ριζική ανανέωση εικόνας για την Ελληνικά Πετρέλαια, με τη Διοίκηση του Ομίλου να παρουσιάζει επισήμως στο κυπριακό κοινό τη νέα εταιρική ταυτότητα που αποτελεί μέρος του συνολικού rebranding της Εταιρείας και επισφραγίζει την ταχεία υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού «Vision 2025». Στόχος είναι να μεταβεί σε μια νέα εποχή δυναμικής βιώσιμης ανάπτυξης, με την υλοποίηση σημαντικών έργων μετασχηματισμού και εκσυγχρονισμού των διυλιστηρίων, την ταχύτατη ανάπτυξη στις Ανανεώσιμες Πηγές και στην «πράσινη» ενέργεια, αλλά και την είσοδο σε νέες αγορές και προϊόντα. Η ονομασία «HELLENiQ ENERGY» παραπέμπει στην βαριά κληρονομιά του Ομίλου, αλλά και στη βούλησή του να περάσει στο αύριο της «έξυπνης» ενέργειας, των εναλλακτικών πηγών, και την οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων. Η παρουσίαση της νέας εικόνας του Ομίλου έγινε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της «HELLENiQ ENERGY» Ανδρέα Σιάμισιη, στις 2 Νοεμβρίου σε ξενοδοχείο της Λευκωσίας, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση που παρακολούθησαν εκπρόσωποι της επιχειρηματικής κοινότητας του τόπου, των μέσων ενημέρωσης, καθώς και πλήθος καλεσμένων.

Το νέο λογότυπο

Στο επίκεντρο του καινούργιου λογότυπου του Ομίλου παραμένει ο αστέρας, ως οδηγός στη νέα εποχή και σύμβολο της ηγετικής παρουσίας του στην ενεργειακή μετάβαση. Οι οριζόντιες μπλε και άσπρες γραμμές, εμπνευσμένες από την ελληνική σημαία, έχουν πλέον κυματισμό, ο οποίος προσδίδει δυναμισμό και αναδεικνύει την αλλαγή. Το όνομα παραπέμπει στην ελληνικότητα και στην κληρονομιά της εταιρείας, ενώ η κατάληξη υποδηλώνει την παροχή «έξυπνων» ενεργειακών λύσεων. H λέξη ENERGY υποδηλώνει τη μετεξέλιξη σε έναν οργανισμό που θα δραστηριοποιείται σε όλο το φάσμα της ενέργειας με στόχο το ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα, με προτεραιότητα τη στρατηγική της βιώσιμης ανάπτυξης.

Α. Σιάμισιης: «Υλοποιούμε ένα βιώσιμο μέλλον για όλους»

Κατά την ομιλία του στη διάρκεια της εκδήλωσης, ο κυπριακής καταγωγής Διευθύνοντας Σύμβουλος της «HELLENiQ ENERGY» Ανδρέας Σιάμισιης, προχώρησε στα αποκαλυπτήρια της νέας εταιρικής ταυτότητας, δηλώνοντας: «Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε ένα μέλλον πιο καθαρό και βιώσιμο για όλους συμβάλλοντας στην πράσινη ανάπτυξη και στην ενεργειακή μετάβαση. Γι’ αυτό, καθώς η αγορά ενέργειας αλλάζει, αλλάζουμε κι εμείς. Η «HELLENiQ ENERGY» επιδιώκει να συνεχίσει την πολύ καλή της πορεία και να αποτελεί εταιρεία πρότυπο στην Ελλάδα, στην Κύπρο αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, αποτελώντας βασικό πυλώνα της ασφάλειας εφοδιασμού, ειδικά σε περιόδους όπως αυτή που διανύουμε. Τοποθετούμε την Κύπρο στο επίκεντρο του ενδιαφέροντός μας για ουσιαστικές επενδύσεις στο μεγάλο και γεμάτο προκλήσεις ταξίδι προς τη νέα ενεργειακή πραγματικότητα. Η χώρα βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο μεταίχμιο της μετάβασης από μία πετρελαϊκή αγορά ενέργειας σε μία πιο μεικτή αγορά, βασισμένη στην επόμενη γενιά ενεργειακών πηγών. Αυτός ο ενεργειακός μετασχηματισμός, σε συνδυασμό με το πρόσφορο φυσικό περιβάλλον της Κύπρου για την ανάπτυξη συμβαδίζει απόλυτα με την ευρύτερη επιχειρησιακή στρατηγική της «HELLENiQ ENERGY».

Ν. Πηλείδου: «Καλωσορίζουμε τη HELLENiQ ENERGY»

Στον χαιρετισμό της στην εκδήλωση η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, στάθηκε στη συμβολή του Ομίλου στην εξέλιξη του τομέα της ενέργειας: «Η νέα εταιρική σας ταυτότητα, σηματοδοτεί αναμφίβολα μια νέα εποχή για τον Όμιλο, κατά την οποία, θεωρώ, δηλώνετε και επίσημα το παρών σας στις συλλογικές μας προσπάθειες για μετάβαση σε μια πράσινη οικονομία. Η HELLENiQ ENERGY, ως ο μεγαλύτερος ενεργειακός όμιλος στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, αποτελεί σήμερα βασικό πυλώνα στα ενεργειακά δρώμενα της χώρας μας. Αξιοποιώντας, καινοτόμες μεθόδους και σύγχρονη τεχνολογία, ο Όμιλος αναβαθμίζει και προσαρμόζει τις δραστηριότητές του με στόχο τη διάθεση καυσίμων νέας γενιάς, με μειωμένο ανθρακικό αποτύπωμα. Παράλληλα, καλωσορίζουμε τις σημαντικές επενδύσεις που ο οργανισμός υλοποιεί σήμερα, όπως την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων, και στηρίζουμε την προσπάθεια εκσυγχρονισμού του δικτύου των πρατηρίων του, πάντοτε με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και με σεβασμό στις τοπικές κοινωνίες».

Επενδύσεις στην Κύπρο

Μέσω της ΕΚΟ Κύπρου, η HELLENiQ ENERGY βάζει σε τροχιά υλοποίησης το Vision 2025 στο νησί. Με καινοτόμα νέα έργα και επενδύσεις, η τοπική εταιρεία φροντίζει για ένα πιο πράσινο μέλλον για την Κύπρο. Συγκεκριμένα, έχει προχωρήσει η εγκατάσταση συστοιχίας φωτοβολταϊκών συστημάτων συνδυασμένη με σύστημα αποθήκευσης με μπαταρία, με στόχο την ενεργειακή αυτονόμηση κατά 80% των εγκαταστάσεών της στο Βασιλικό, μειώνοντας τους ρύπους για την τροφοδοσία της μονάδας. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στην Κύπρο και συνδυάζοντας το σύστημα αποθήκευσης ενέργειας γίνεται η πρώτη αυτόνομη μονάδα στην Ευρώπη. Ταυτόχρονα, στέλνοντας το μήνυμα της μετάβασης σε καθαρές και φιλικές προς το περιβάλλον μορφές ενέργειας, η ΕΚΟ Κύπρου προχωρά στην εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών οχημάτων και φωτοβολταϊκών σε πρατήριά της.

Γ. Γρηγοράς: «Σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της εταιρείας»

Μιλώντας στην εκδήλωση ο Διευθύνων Σύμβουλος της EKO Cyprus Γιώργος Γρηγοράς, ανέφερε: «η σημερινή ημέρα σηματοδοτεί ένα σημαντικό ορόσημο στο ταξίδι της εταιρείας μας στην Κύπρο. Είμαστε περήφανοι για όλα αυτά που έχουμε πετύχει και ανυπομονούμε για την επόμενη ημέρα που φέρνει πιο καθαρή ενέργεια για όλους. Mε μια σειρά από προσεγμένες επενδύσεις εισερχόμαστε στην αγορά των ΑΠΕ με καθετοποιημένη δομή. Καταστήσαμε ενεργειακά αυτόνομη την εγκατάστασή μας στο Βασιλικό ενώ προσθέτουμε στα πρατήριά μας συνεχώς νέες καινοτομίες που δείχνουν την κατεύθυνση που παρουσιάζει σήμερα ο Όμιλος. Στόχος, είναι τα οφέλη της κάθε μας ενέργειας να φτάνουν στον τελικό καταναλωτή. Βαδίζουμε με εφόδια το σωστό σχεδιασμό, τη θέληση, το πάθος, την αποφασιστικότητα και, κυρίως, τη δύναμη των εργαζομένων του Ομίλου που μοιράζονται το όραμά μας, το υπηρετούν καθημερινά στην πράξη και τους οποίους ευχαριστώ θερμά για τη συμβολή τους».