Κόμματα

ΠτΔ: Όσοι επίχαιραν για ρήξη Αναστασιάδη - Αβέρωφ απόψε θα αισθάνονται λύπη

Η συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης να είναι «συνέχιση της σταθερότητας και ενός καλύτερου αύριο», είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κάλεσε σε συστράτευση τον κόσμο του ΔΗΣΥ για εκλογή Αβέρωφ

Μήνυμα στήριξη στο Αβέρωφ Νεοφύτου προκειμένου να συνεχιστεί η πορεία της συναγερμικής διακυβέρνησης, έστειλε το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης στην ομιλία του στη 21η τελετή απονομής του Βραβείου της Χρονιάς "Μανώλης Χριστοφίδης".

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κάλεσε τον κόσμο του ΔΗΣΥ, να συστρατευτεί για την εκλογή στο Προεδρικό αξίωμα του υποψηφίου του κόμματος, Αβέρωφ Νεοφύτου. 

Ο κ. Αναστασιάδης, θέλοντας να βάλει τέλος στους ψιθύρους περί «σκιών» για το ποιον τελικά προκρίνει και υποστηρίζει ως διάδοχό του, τοποθετήθηκε από του βήματος της χθεσινοβραδινής τελετής, λίγες ώρες μετά την συνάντηση που είχε με τον κ. Νεοφύτου στο Προεδρικό, επ' αυτού.

Είπε ότι κάποιοι, «μόλις δουν κάποια συννεφάκια νομίζουν ότι θα υπάρξουν καταστροφές».

«Συνεπώς, θέλω να διαβεβαιώσω όσους επίχαιραν ένα μικρό χρονικό διάστημα πως τάχα υπάρχει ρήξη μεταξύ Προέδρου της Δημοκρατίας και του συναγωνιστή του Προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψήφιου για τη Δημοκρατία, πρέπει να αισθάνονται ιδιαίτερη λύπη απόψε ή σήμερα», είπε. Υπενθύμισε ότι έτσι εδραιώθηκε ο ΔΗΣΥ, «μέσα από και διαφωνίες που έδωσαν ακριβώς την ευκαιρία μέσα από τις δημοκρατικές αρχές να κτίσουμε αυτό που αποτέλεσε την πιο χρήσιμη και την πιο ισχυρή και αξιόπιστη παράταξη που έδωσε σταθερότητα στον τόπο, που έχει δημιουργήσει συνθήκες που η Κυπριακή Δημοκρατία, έστω και υπό κατοχή, να αποτελεί σήμερα παράγοντα σταθερότητας στην περιοχή, να θεωρείται στρατηγικός εταίρος και ο Πρόεδρος της να τιμάται από χώρες της περιοχής με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις, όπως η Αίγυπτος, η Παλαιστίνη, η Ιορδανία». Είπε ακόμη ότι στις 9 Νοεμβρίου θα τιμηθεί ο Πρόεδρος «που «εξέθεσε» την Κύπρο» και από το Ισραήλ για τις ενέργειες του ώστε να επιτευχθεί μια στρατηγική συνεργασία με μια εξίσου σημαντική δύναμη της περιοχής.

Τόνισε ακόμη την ανάγκη για ενότητα στο ΔΗΣΥ, για να μπει «και πάλι προστάτης αυτής της πατρίδας και για να το καταφέρουμε απαιτείται ένας ηγέτης που να έχει τα κότσια να παίρνει αποφάσεις, να τολμά, να μπορεί να μην υπολογίζει το κόστος, αλλά να υπολογίζει το όφελος και αυτός που το απέδειξε κατά τη δεκαετή διάρκεια της διακυβέρνησης μου δεν είναι άλλος από τον Αβέρωφ Νεοφύτου». «Αυτόν έχουμε υποχρέωση όλοι συστρατευόμενοι να αναδείξουμε», πρόσθεσε.

Διερωτήθηκε αν το δίλημμα της επομένης των εκλογών είναι σταθερότητα, προκοπή και ανάπτυξη όπως καταγράφηκε την τελευταία δεκαετία, «ή επάνοδος και επιστροφή στα όσα βιώναμε προηγουμένως».

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που πράττουν είναι για να διασώσουν και να δώσουν εχέγγυα ότι η συνέχιση της παρούσας διακυβέρνησης «δεν θα είναι παρά συνέχιση της προκοπής», της σταθερότητας και ενός καλύτερου αύριο για όλους.

ΠΗΓΗ: simerini / ΚΥΠΕ