Παιδεία

Ανάπτυξη δεξιοτήτων των παιδιών

Συμμετοχή στο 3o Ετήσιο Λυκειακό Mock Trial των Pascal English School Lemesos και Ελληνικής Σχολής ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσού

Η γνώση του νομικού συστήματος, η κριτική σκέψη και η σύνταξη ενός πειστικού και συνεκτικού επιχειρήματος, αποτελούν εκ των αναγκαίων προσόντων και δεξιοτήτων, για μια επιτυχημένη καριέρα στη Νομική. Οι σχολές PASCAL English School Lemesos και Ελληνική Σχολή ΠΑΣΚΑΛ Λεμεσός, διοργανώνουν την 3η Ετήσια Λυκειακή Πλαστή Δίκη (Mock Trial), το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, από τις 10:00 μέχρι τις 13:00.

Η Πλαστή Δίκη είναι προσομοίωση της πραγματικής δίκης, στη διάρκεια της οποίας δοκιμάζονται διάφορες θεωρίες, με τη συμμετοχή εθελοντών. Η διαδικασία αυτή, βρίσκει εφαρμογή και στο σχολείο, αφού μέσω αυτής οι μαθητές μπορούν να ενημερωθούν για το νομικό σύστημα, να κατανοήσουν τα συστατικά στοιχεία ενός κράτους και να αποκτήσουν γνώση για τον νόμο, την κοινωνία και τον εαυτό τους, μέσα από μία πρακτική εμπειρία εκτός τάξης. Επιπρόσθετα, στο Mock Trial προωθείται η συνεργασία μεταξύ μαθητών διαφορετικών ικανοτήτων και ενδιαφερόντων, ενώ τους επιτρέπει να έρθουν σε επαφή με τις διαδικασίες του νομικού μας συστήματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διαδικασία λαμβάνουν μέρος επαγγελματίες του κλάδου από τον Δικηγορικό Σύλλογο Κύπρου, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να συνεργαστούν μαζί τους, λαμβάνοντας σχόλια και συμβουλές βελτίωσης των δεξιοτήτων τους. Μία τέτοιου επιπέδου επικοινωνία, ενδέχεται να αυξήσει τις βασικές δεξιότητες, τη δημόσια ομιλία, την αναλυτική ικανότητα και την αυτοπεποίθηση των μαθητών.

Για περισσότερες πληροφορίες αποταθείτε στην κ. Τζιωρτζίνα Μιλτιάδους στο τηλέφωνο 22509418, ή μέσω e-mail στο miltiadousg@pascal.ac.cy.