Κόστος Ζωής

Πόσο είναι, πότε θα καταβληθούν & ποιοι δικαιούνται Δώρα και Επιδόματα

Αναλυτικά το ύψος των Χριστουγεννιάτικων Δώρων και οι ημερομηνίες καταβολής τους

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το αρμόδιο Υπουργείο ανακοίνωσε την καταβολή επιδομάτων και δώρων για τα Χριστούγεννα, προκειμένου οι δικαιούχοι να ανταπεξέλθουν στα αυξημένα λόγω γιορτών έξοδά τους.

Μιλώντας στο Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ ο Λειτουργός διαχείρισης επιδομάτων του Χρίστος Διομήδους, διευκρίνισε πως το συνολικό ύψος του Χριστουγεννιάτικου Δώρου ανέρχεται στα 17 εκατομμύρια ευρώ και θα το λάβουν ενδεικτικά, περίπου 20 χιλιάδες οικογένειες του ΕΕΕ, περίπου 30 χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι, 16 χιλιάδες λήπτριες του επιδόματος μάνας.

Ημερομηνίες καταβολής και ύψος δώρων

Σύμφωνα με τον κύριο Διομήδους οι ημερομηνίες καταβολής των επιδομάτων και το ύψος των δώρων έχουν ως εξής:

Στις 13 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το ΕΕΕ μαζί με το Χριστουγεννιάτικο Δώρο το οποίο ανέρχεται στο 80% των αναγκών, δηλαδή σε 384 ευρώ.

Σημειώνεται πως το Δώρο αυξάνεται σε περίπτωση που ο δικαιούχος έχει εξαρτώμενα άτομα: συγκεκριμένα αυξάνεται κατά 50% για σύζυγο και τέκνα από 14 μέχρι 28 ετών και 30% για τέκνα κάτω των 14 ετών.

Στις 15 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων και στις 16 Δεκεμβρίου το Χριστουγεννιάτικο Δώρο των δικαιούχων του εν λόγω επιδόματος. Το Δώρο είναι ίσο με το επίδομα χαμηλοσυνταξιούχου, με ελάχιστο ύψος τα 100 ευρώ.

Στις 16 Δεκεμβρίου θα καταβληθεί και το Δώρο ύψους 100 ευρώ τις δικαιούχους του επιδόματος Μάνας.

Εφέτος, στις 16 Δεκεμβρίου, για πρώτης φορά θα λάβουν Δώρο ύψους 100 ευρώ και όσοι μονογονείς (λήπτες του επιδόματος μονογονιού), έχουν εισοδήματα κάτω από 19.500 ευρώ και οι καταθέσεις τους δεν ξεπερνούν τις 10.000 ευρώ.