Ανθρώπινες Ιστορίες

Θλίψη στην κηδεία της Έμμας - Ραγίζει καρδιές το μήνυμα της μητέρα της

Οργή και πόνος κυριαρχεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στα Νεροκούρου Χανίων στην Κρήτη, όπου αυτή την ώρα κηδεύεται η 21χρονη Έμμα, που έπεσε θύμα τροχαίου με εγκατάλειψη στη Θεσσαλονίκη.

Με δάκρυα στα μάτια, πλήθος κόσμου αποχαιρετά τη νεαρή φοιτήτρια που τόσο άδικα «έφυγε» από τη ζωή λίγες ώρες μετά από την άφιξή της στη Θεσσαλονίκη.

Πλήθος κόσμου πήγε στην εκκλησία που τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία, για το τελευταίο αντίο

Το άσπρο φέρετρο έφτασε στην εκκλησία λίγο μετά τις 10 το πρωί.

emma2.JPG

Έδωσε ζωή με τον θάνατό της

Υπενθυμίζεται πως η καρδιά της Έμμας πλέον χτυπά σε 40χρονη γυναίκα, μητέρα ενός κοριτσιού, που ήταν στο τελικό στάδιο της καρδιακής ανεπάρκειας. Η μεταμόσχευση κράτησε τέσσερις ώρες και η 40χρονη βρίσκεται διασωληνωμένη σε βαθιά καταστολή, με τους γιατρούς να είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας της. Το ήπαρ θα δοθεί σε έναν 62χρονο καρκινοπαθή, ενώ ο ένας νεφρός της σε 67χρονη γυναίκα.

Μια καλύτερη ζωή περιμένει και δύο άλλες γυναίκες, μια 55χρονη στο Λαϊκό και μία 52χρονη στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, στις οποίες μεταμοσχεύτηκαν οι νεφροί της φοιτήτριας.

Ραγίζει καρδιές η μητέρα

Μιλώντας στο Open η μητέρα της άτυχης 21χρονης έστειλε μήνυμα προς την μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού της.

«Για αυτή τη μητέρα που πήρε την καρδιά του παιδιού μου θέλω να ξέρει ότι είναι διπλά τυχερή, όχι μόνο γιατί βρέθηκε μια συμβατή καρδια, αλλα γιατί δεν πήρε την οποιαδήποτε καρδιά. Πήρε μια καρδιά ατόφιο χρυσάφι, μια καρδιά που χτυπούσε μόνο για να κάνει το καλό, μια καρδιά που ήξερε μόνο να αγαπά»

Η μητέρα της Εμμανουέλας εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να αγκαλιάσει τη νεαρή μητέρα που πλέον θα ζει με την καρδιά της κόρης της. «Θα ήθελα να της πω ένα ευχαριστώ γιατί μέσω αυτής το παιδί μου δεν έχει χαθεί και οτι κάποια στιγμή θα ήθελα, αν θα το επιθυμούσε και αυτή, να την αγκαλιάσω όπως αγκάλιαζα το παιδί μου. Από την πιο περήφανη μαμά του κόσμου!».

ΠΗΓΗ: iefimerida.gr / protothema.gr