Τοπικά

Μαγικά Χριστούγεννα στην πόλη

Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος και Παραλίμνι μάς περιμένουν στις πλατείες τους για να ζήσουμε τη μαγεία των εορτών

Οι μεγαλουπόλεις της Κύπρου φόρεσαν τα γιορτινά τους και φέτος και υπόσχονται να μας χαρίσουν αξέχαστες στιγμές σε ένα άκρως χριστουγεννιάτικο περιβάλλον. Λευκωσία, Λεμεσός, Λάρνακα, Πάφος και Παραλίμνι μάς περιμένουν στις πλατείες τους για να ζήσουμε τη μαγεία των εορτών. Το πρόγραμμα δε των εκδηλώσεών τους δεν έχει τίποτε να ζηλέψει από αυτό άλλων μεγάλων ευρωπαϊκών χωρών που φημίζονται για τη λαμπρότητα που εκπέμπουν τις άγιες αυτές ημέρες και θεωρούνται οι απόλυτοι προορισμοί για τα Χριστούγεννα.

18.12 λευκωσια.jpg

Η πρωτεύουσα φόρεσε τα γιορτινά της

Ο Δήμος Λευκωσίας έχει ετοιμάσει για την περίοδο των γιορτών ποικίλες εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους. Επίκεντρο των εκδηλώσεων αποτελεί η Πλατεία Ελευθερίας, η τάφρος Ντ’ Αβίλα και το εμπορικό τρίγωνο Μακαρίου - Στασικράτους - Ευαγόρου. Σήμερα Κυριακή, στην Πλατεία Ελευθερίας θα πραγματοποιηθεί η εκδήλωση «Santa Run» από την ΕΤΑΠ, στις 12 το μεσημέρι, μία ώρα μετά θα ακολουθήσει Χριστουγεννιάτικη Παρέλαση με αυτοκίνητα-αντίκες «Η Μαγεία των Χριστουγέννων» από τους Beautydolls, και το απόγευμα από τις 17:30-19:00 παζαράκι και διάφορες δραστηριότητες από τον Σύνδεσμο Γονέων και Φίλων Καρκινοπαθών. Επίσης, στο κάτω διάζωμα της Πλατείας θα πραγματοποιηθούν και άλλες μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις από τις 10 το πρωί μέχρι και αργά το απόγευμα. Παζαράκια θα διεξάγονται επίσης στις οδούς Λήδρας - Ονασαγόρου, ενώ στη Λεωφ. Μακαρίου - Πλατεία Σπυριδάκη / 360° θα πραγματοποιούνται μουσικοχορευτικές και άλλες εκδηλώσεις από τις 12 το μεσημέρι μέχρι και τις 10 το βράδυ. Στη Στασικράτους ο Σύνδεσμος Καταστηματαρχών διοργανώνει Street Performers, Photo Booth, Ποτά και Φαγητά, Γωνιά του Άγιου Βασίλη για συλλογή δώρων, Αφηγήσεις Παραμυθιών και πολλά άλλα. Από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα στην παλιά πόλη τα εργαστήρια, τα καφενεία και τα σπίτια της γειτονιάς θα είναι ανοικτά να υποδεχτούν το κοινό. Εκδηλώσεις θα πραγματοποιούνται και τις καθημερινές ημέρες, αλλά αυτές θα κορυφώνονται τα Σαββατοκύριακα μέχρι και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε διοργανώνεται απογευματινή συναυλία. Λίγα μέτρα παραδίπλα λειτουργεί όπως και πέρσι η «Παραμυθούπολη Λευκωσίας», την οποία φέτος παρουσιάζει η Ελληνική Τράπεζα. H Τάφρος Ντ’ Αβίλα αποτελεί πλέον σημείο συνάντησης για όσους θέλουν να γευτούν λίγη από τη μαγεία των Χριστουγέννων, με εντυπωσιακά παιχνίδια που θα καταπλήξουν μικρούς και μεγάλους.

18.12 ΛΕΜΕΣΟΣ 2.jpg

Στο πνεύμα των εορτών η Λεμεσός

Στη Λεμεσό οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου, στην οδό Ανεξαρτησίας. Εκεί όπου δεσπόζει το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Λεμεσού. Το εορταστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει χριστουγεννιάτικο εργαστήρι ζωγραφικής και χειροτεχνίας, άλλες χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις, παιδικές χορωδίες και παραστάσεις χορού, σήμερα Κυριακή, 18 Δεκεμβρίου από τις 10 το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, στις 21 Δεκεμβρίου 2022, στις 23 Δεκεμβρίου από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ και στις 30 του μήνα τις ίδιες ώρες. Οι εορταστικές εκδηλώσεις θα κορυφωθούν την Παραμονή Πρωτοχρονιάς με το πάρτι που θα στηθεί στην πλατεία για την αλλαγή του χρόνου.

18.12 ΛΑΡΝΑΚΑ.jpg

Χριστούγεννα στη Λάρνακα

Όταν υπάρχει θέληση, ελπίδα, αισιοδοξία και πνεύμα συνεργασίας μπορούμε να επιτύχουμε πολλά. Αυτό που επιδιώκει ο Δήμος Λάρνακας είναι να γίνει η πόλη μια μεγάλη οικογένεια, μια τεράστια αγκαλιά, γεμάτη θαλπωρή και ζεστασιά. Αυτά τα Χριστούγεννα θα είναι «ζωντανά» και καλλιτεχνικά με έμφαση στον πολιτισμό, λουσμένα στο φως και τη μουσική. Ο Δήμος Λάρνακας πραγματοποιεί μια σειρά εκδηλώσεων, που απλώνονται σε πολλά σημεία της πόλης. Όλοι οι πολίτες, και ιδιαίτερα τα παιδιά, θα έχουν την ευκαιρία να νιώσουν τη γιορτινή αυτή ατμόσφαιρα. Καινοτομία αποτελεί φέτος η φιλοξενία της «Christmas Land» της Εταιρείας «Πάρκο Παλιάτσο» στην Πλατεία Ευρώπης, κάτι που για πρώτη φορά φέρνουν ο Δήμος Λάρνακας με την Petrolina. Η «Christmas Land» άνοιξε τις πόρτες της στο κοινό από τα τέλη Νοεμβρίου και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι και τις 8 Ιανουαρίου 2023. Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα, επιπλέον περιλαμβάνει: Στις 19 Δεκεμβρίου 2022 πραγματοποίηση μεγάλης συναυλίας στο Εμπορικό Ιστορικό Κέντρο με την Josephine, από τις 19 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2022 και από τις 27 μέχρι τις 30 Δεκεμβρίου 2022 χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις από διάφορα μουσικά, θεατρικά και χορευτικά σχήματα στις Πλατειές Ερμού, Παλλάς, Αγίου Λαζάρου και Αρμενικής Εκκλησίας, ενώ από τις 17 μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου 2022 θα πραγματοποιηθεί το Christmas Food Festival στην αναπαλαιωμένη Πλατεία του Ζουχούρι. Κατά τη διάρκεια του μήνα Δεκεμβρίου θα υπάρχουν επισκέψεις του Αγίου Βασίλη στο Εμπορικό Ιστορικό Κέντρο και στους Προσφυγικούς Κυβερνητικούς Οικισμούς με τη συνοδεία του Συνδέσμου Μοτοσικλετιστών Λάρνακας. Παράλληλα, κατά τη διάρκεια των εορτασμών θα πραγματοποιηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης φιλανθρωπικά παζαράκια και χριστουγεννιάτικες αγορές από διαφόρους Συνδέσμους και Φορείς.

18.12 ΠΑΦΟΣ.jpg

Σε εορταστικό κλίμα η Πάφος

Ένα πλούσιο πρόγραμμα ετοίμασε ο Δήμος Πάφου για εμάς, το οποίο θα μας διασκεδάσει με μπόλικη μουσική, τραγούδι, κυνήγι θησαυρού, παζαράκι και άλλα πολλά για τις γιορτές των Χριστουγέννων μέχρι τις 6 Ιανουαρίου 2023. Σήμερα Κυριακή, στις 11 το πρωί στην Πλατεία Κένεντυ, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα Έθιμα του Δωδεκαημέρου από τον Λαογραφικό Όμιλο Κτήμα, με την παρασκευή παραδοσιακών εδεσμάτων και αναπαράσταση των εθίμων των Χριστουγέννων και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια. Στις 23 Δεκεμβρίου, στις 7 το απόγευμα, στο Μαρκίδειο Δημοτικό Θέατρο Πάφου, διοργανώνεται Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τα Μουσικά Σύνολα Κρουστών, Πνευστών και Σαξοφώνων του Μουσικού Σχολείου. Στις 24 Δεκεμβρίου 2022, στις 12:00 το μεσημέρι, στις οδούς Μακαρίου και Πάφου Χρυσάνθου, διοργανώνονται διαδραστικές εκδηλώσεις με ποικίλες δραστηριότητες για παιδιά και Χριστουγεννιάτικο Παζαράκι. Την ίδια μέρα το μεσημέρι στην Πλατεία Κένεντυ, η Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου θα χαρίσει στους παρευρισκόμενους χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Στις 30 Δεκεμβρίου 2022, στις 2 το μεσημέρι, στο Χάνι του Ιμπραήμ, διοργανώνεται εκδήλωση και δραστηριότητες για παιδιά. Την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στις 12 το μεσημέρι, στο Παραλιακό Μέτωπο,της Κάτω Πάφου, θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πάφου, ενώ στις 6 Ιανουαρίου 2023, στις 9:30 π.μ., θα γίνει η Πομπή των Αγίων Θεοφανίων από την εκκλησία Αγίων Αναργύρων προς την Αποβάθρα, στο Λιμανάκι Κάτω Πάφου υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Πάφου.

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ 2.jpg

Πλούσιο πρόγραμμα στο Παραλίμνι

Στην πλατεία Μητροπόλεως, ο Δήμος Παραλιμνίου, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, έχει δημιουργήσει τον μεγαλύτερο στεγασμένο χώρο εκδηλώσεων, οι οποίες θα πραγματοποιούνται τα Σαββατοκύριακα του Δεκεμβρίου πριν από τα Χριστούγεννα. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις του Δήμου Παραλιμνίου είναι δωρεάν. Ο χώρος εκδηλώσεων «Christmas Wonder» στην πλατεία Αγίου Γεωργίου, στο κέντρο του Παραλιμνίου, θα γεμίσει φως, χρώματα και γεύσεις μαζί με γιορταστική διάθεση. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μουσικές παραστάσεις, διαδραστικές αφηγήσεις παραμυθιών, ξεχωριστές κατασκευές και πρωτότυπα παιχνίδια για παιδιά, εργαστήρια, συναυλίες και φυσικά με Χριστουγεννιάτικη Αγορά που έχει στηθεί, στην οποία μπορεί κανείς να δοκιμάσει χριστουγεννιάτικα εδέσματα, street food και άλλα. Σήμερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες, παραστάσεις, κάλαντα, εργαστήρι κεραμικής και αγγειοπλαστικής από τις 3 μ.μ. μέχρι αργά το απόγευμα.