Ο Μάρκος Αυρήλιος, τα χαρακτηριστικά του ηγέτη, η Πέτρα κι οι πέτρες (BINTEO)

Ένα βιβλίο χάρισε στους τρεις υποψήφιους, στο πλαίσιο της καταληκτικής ερώτησής της, η Πέτρα Αργυρού. Πρόκειται για το βιβλίο «Τα Εις Εαυτόν».

Ο ΜάρκοςΑυρήλιος ήταν Ρωμαίος Αυτοκράτορας και φιλόσοφος που κυβέρνησε την Ρώμη από το 161 έως το 180. Το συγγραμά του «Τα Εις Εαυτόν» που είναι γραμμένο στο ελληνικά, αποτελεί ένα εξαιρετικό δείγμα κλασσικής στωικής φιλοσοφίας.

Ποιον θεωρείται καλό ηγέτη και ποια χαρακτηριστικά από αυτά που διαθέτει δεν διαθέτουν οι ανθυποψήφιοι, ήταν η ερώτηση που υποβλήθηκε:

Πρώτος απάντησε ο κ.Μαυρογιάννης. Δύσκολο να λέω αρνητικά για αντιπάλους μου. Ένας ηγέτης πρέπει να είναι έντιμος, ειλικρινής, να σέβεται, να είναι απλός και να θεωρεί την εξουσία εργαλείο για να υπηρετήσει καλύτερα τον τόπο του.  

Επανέλαβε ότι δεν μπορεί να δώσει χαρακτηρισμούς για τους ανθυποψηφίους του παρόλο που ήταν μέρος μας κυβέρνησης στην οποία η διαφθορά είχε φτάσει στα ύψη. Στον κ.Μαυρογιάννη υποβλήθηκε σ’ αυτό το σημείο από τον Κυριάκο Πομηλορίδη ότι τους είπε σε κάποια στιγμή αναξιόπιστους (σ.σ τον Αβέρωφ Νεοφύτου και τον Νίκο Χριστοδουλίδη). Τότε γελώντας ο κ.Μαυρογιάννης είπε πως «είναι αποδεδειγμένο πως είναι αναξιόπιστοι».

Διαβάστε περισσότερα και δείτε ΒΙΝΤΕΟ στο SIGMALIVE.COM