Κόμματα

Τι θα κάνει ο καθένας τους, αν χάσει τις εκλογές;

Πού θα βρει η επόμενη μέρα των εκλογών τον Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Ανδρέα Μαυρογιάννη και τον Νίκο Χριστοδουλίδη σε περίτπωση που χάσουν

Στο δεύτερο διακαναλικό debate που πραγματοποιήθηκε χθες, απάντησαν μεταξύ άλλων οι τρεις βασικοί υποψήφιοι και για το τι θα κάνουν την επομένη των εκλογών, σε περίπτωση που δεν καταφέρουν να κερδίσουν την Προεδρία.

Συγκεκριμένα, ο Αβέρωφ Νεοφύτου είπε πως θα απευθυνθεί στα συλλογικά όργανα του κόμματός του και θα κινήσει διαδικασίες για εκλογικό συνέδριο. Εκεί είπε θα ζητήσει εκ νέου από τα 52.000 μέλη του ΔΗΣΥ να ανανεώσουν την θητεία του στο τιμόνι του κόμματος και βάσει των αποτελεσμάτων θα πράξει αναλόγως.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης διευκρίνισε πως ούτε Δήμαρχος, ούτε Ευρωβουλευτής ενδιαφέρεται να γίνει. Αν χάσει τις εκλογές θα βγει να ψάξει δουλειά όπως είπε, στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Ανδρέας Μαυρογιάννης, διευκρίνησε και αυτός πως δεν έχει σκοπό να εμπλακεί σε κάποιο κόμμα. Σε περίπτωση που δεν γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πάει σπίτι του γιατί έχει πολλές δουλειές και πολλά πράγματα να κάνει. Μεταξύ άλλων, ανέφερε, θα συνεχίσει να διαβάζει και να γράφει. Επιπλέον είναι και μέλος της επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ για τη θητεία 2023-2027 και ως εκ τούτου θα απασχοληθεί εν μέρει και σε αυτό το επίπεδο.