Παπάδες με πολυβόλα: Η δημοσιογραφία που έχει ξεπέσει σε ανοητο-γραφία...

μαθήτρια ΜΜΑΔ.JPG

ΒΕΒΑΙΩΣ δεν είναι καινούργιο φαινόμενο η δημοσίευση ανοησιών στις εφημερίδες. Παμπάλαιο είναι. Συνομήλικο των... εφημερίδων. Όπου ανέκαθεν ουκ ολίγοι (αλλά κάποια θλιβερή μειονότητα των δημοσιογραφούντων) δημοσίευαν τις ανοησίες τους.

Τα τελευταία χρόνια που οι εφημερίδες όντως παρακμάζουν με όλο και λιγότερο αγοραστικό - αναγνωστικό κοινό, μοιάζει ενδεχομένως και μοιραίο ότι:

- Η νυν δημοσιογραφία επηρεάζεται όλο και περισσότερο από τις προελαύνουσες στο διαδίκτυο «λεγεώνες ηλιθιότητας», όπως εύστοχα τις βάφτισε ο μακαρίτης από το 2016 Ιταλός φιλόσοφος Ουμπέρτο Έκο.

- Ποιός θα γράψει τη μεγαλύτερη ανοησία ελπίζοντας να εισπράξει η ματαιοδοξία του περισσότερα «λάικ» από πλήθη ομότεχνων και «ομόσταβλων»...

ΕΝΑΥΣΜΑ αυτού μας του σχολίου απετέλεσαν κάποια έντυπα δημοσιεύματα - σχόλια, τα περισσότερα με υπογραφές ψευδωνύμων, στις στήλες σχολίων και παραπολιτικών στις εγχώριες εφημερίδες της μη κατεχόμενης από τον τουρκικό Αττίλα Λευκωσίας. Οι οποίες κατά τ’ άλλα προσπαθούν να διατηρήσουν την σοβαρότητά τους εν μέσω των διακινούμενων παντού σχεδόν «λεγεώνων».

- Σχόλια τα οποία επιχείρησαν να ξιφουλκήσουν και να ρεζιλέψουν ένα γεγονός το οποίο δημοσιοποιήθηκε με φωτογραφίες. Παρόμοια έτυχε να ακούσουμε και από κάποιες ανατοηλογούσες ραδιοφωνικές εκπομπές. Οι φωτογραφίες ήσαν από ένα σύνηθες επί χρόνια στην Εθνική Φρουρά γεγονός

ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΝ να τελέσουν αγιασμό στο ανακαινισμένο Πεδίο Βολής Φανού του Παραλιμνίου, ιερείς της μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου. Μερικοί εκ των οποίων πριν ιερωθούν είχαν υπηρετήσει ως κληρωτοί και έφεδροι στις μονάδες της Εθνικής Φρουράς.

- Τιμητικά ο διοικητής της εκεί 7ης Ταξιαρχίας, έδωσε την ευκαιρία σε κάποιους από τους ιερείς να χρησιμοποιήσουν τα όπλα της μονάδας και να κάνουν μια «αναμνηστική» βολή με τα τυφέκια G-3, τα οπλοπολυβόλα ΗΚ-11 και τα εποχούμενα πολυβόλα MG-3.

ΕΥΘΥΣ αμέσως εξεστράτευσαν στο διαδίκτυο οι «λεγεώνες ηλιθιότητας». Ο καθένας κι η κάθε μια «με το κοντό και το μακρύ του», αναρτώντας κάθε είδους ανοητολογίες. Τους ακολούθησαν και κάποιοι εκ των... ανταγωνιστών τους που δημοσιογραφούν στις αμφίβολης πλέον σοβαρότητας εφημερίδες. Άλλοι με τις ανόητες μικρότητές τους κατά των παπάδων, άλλοι με τις ανοητότερες «μπηχτές» τους κατά της Εθνικής Φρουράς. Στην ομοσταβλία, μετά τους ψευδώνυμους της εφημερίδας «Πολίτης», δυστυχώς έσπευσε να εισέλθει και ο «Φιλελεύθερος» με σχόλιο του «Φ.Δ.» ο οποίος καταλήγει το ανόητο του σχόλιο με το ερώτημα «θα πηγαίνουν οι παπάδες έφεδροι;».

- Πρόχειρη η απάντηση μας, όπως την μάθαμε απ’ τους παππούδες και τις γιαγιάδες μας:

- «Αμεΰρευκε αχάπαρε»...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ τώρα, οι ψύχραιμοι και νουνεχείς, φιλομαθείς, αναγνώστριες και αναγνώστες, τα γεγονότα.

- Όχι φήμες, όχι κουβέντες και ό, τι καπνίσει ή κατεβάσει η κούτραν του καθενός, όχι ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες αλλά ΓΕΓΟΝΟΤΑ:

- Γενόμενα δηλαδή, υπαρκτά και αδιάψευστα και φωτογραφημένα στην ιστορία της Εθνικής Φρουράς.

- Η οποία είχε τη μεγάλη τιμή και υπερηφάνεια να υπηρετούν στις μονάδες τής εφεδρείας και την εθνοφυλακής της, ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ και ΕΝΟΠΛΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ, άξιοι χειριστές των όπλων της Ε.Φ. Μερικοί εκ των οποίων, προτού ιερωθούν, είχαν υπηρετήσει ως πολεμιστές και στις μονάδες του προδομένου πολέμου του 1974.

ΨΑΞΤΕ π.χ. στις εφημερίδες και στα αρχεία των τηλεοπτικών καταγραφών του Μαΐου 2002:

- Πριν είκοσι χρόνια. Στο προαύλιο του ΓΕΕΦ Σάββατο 20.5.2002 η τελετή της πρώτης στην ιστορία προαγωγής σε επίκουρους Ταγματάρχες της Εθνοφυλακής, 24 επίκουρων Λοχαγών των Λόχων Κατοικημένων Τόπων, με πρώτο δεξιά στην παράταξη των προαχθέντων ένα από τους δύο ιερωμένους Εθελοντές Εθνοφύλακες Αξιωματικούς οι οποίοι, αντί στρατιωτικής στολής φορούσαν το ράσο τους. Παρών τότε, επικεφαλής της τελετής ο Υπουργός Άμυνας αείμνηστος Σωκράτης Χάσικος, ο Αρχηγός ΓΕΕΦ αείμνηστος αντιστράτηγος Ευάγγελος Φλωράκης, ο Διοικητής της ΕΛΔΥΚ συνταγματάρχης Αριστείδης Τσουμάνης, ο Διοικητής Εθνοφυλακής υποστράτηγος Ηλίας Ανδρεάκος και Βουλευτές μέλη της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας..

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ, αλλού, φωτογραφίες: Στα φουσκωτά ταχύπλοα σκάφη της ΜΥΚ της Διοίκησης Ναυτικού της Εθνικής Φρουράς, εκεί στην θάλασσα κοντά στην σκλαβωμένη Αμμόχωστο, στο ξωκλήσι των Αγίων Αναργύρων, μετά τον αγιασμό οι δύο ιερείς, ο αείμνηστος πατήρ Χαράλαμπος και ο ζών εισέτι πατήρ Ηρακλείδιος, να χειρίζονται πολυβόλο MG-3 και πολυβομβιδοβόλο AGL 40 χλστ, με τον τότε διοικητή της ΜΥΚ Κώστα Φυτιρή και τον αείμνηστο Αρχηγό Ευάγγελο Φλωράκη.

ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ τότε προελαύνουσες οι ανοητο-γραφίες των εφημερίδων και οι «λεγεώνες ηλιθιότητας» του διαδικτύου, στα φέιζμπουκ και τα τοιαύτα.

Όπως δεν υπήρχαν, επίσης, όταν δημοσιεύονταν στις εφημερίδες φωτογραφίες από άλλα... ένοπλα γεγονότα:

- Μαθήτριες και μαθητές λυκείων στο Πεδίο Βολής Αναλυόντα της ΜΜΑΔ, που έκαναν βολές με πιστόλια 9 χλστ και αυτόματα ΜΡ-5, υπό την καθοδήγηση αστυνομικών στελεχών της ΜΜΑΔ, στην καθιερωμένη τότε «Εβδομάδα Εργασίας» των λυκείων.

- Φωτογραφίες του Υπουργού Άμυνας αείμνηστου Σωκράτη Χάσικου στο Πεδίο Βολής Σταυροβουνίου που έκανε βολές με τσέχικο Μ-58, με γερμανικό ΜΡ-5, με γαλλικό FAMAS 5,56χλστ και πολύ πιο πρόσφατες, λ.χ. του προέδρου της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Μαρίνου Σιζόπουλου και άλλων βουλευτών στις βολές με τα ισραηλινά Θαβώρ 5.56χλστ της Ε.Φ.

ΟΙ ΕΝΟΠΛΟΙ παπάδες «ενόχλησαν» τώρα τους εκπεσόντες από τη δημοσιογραφία στην ανοητογραφία.

- Ποιά είναι τα προσωπικά «απωθημένα» τους, δεν έτυχε να γνωρίζουμε.

- Εμείς εκείνο που γνωρίζουμε είναι ότι στην ημικατεχόμενη Κύπρο, άντρες και γυναίκες, όλος ο ενήλικας πληθυσμός, ικανός να χειρίζεται τα όπλα υπεράσπισης της πατρίδας απέναντι στον Αττίλα Κατακτητή, θα έπρεπε να αυξάνει τις δεξιότητες και τις επιδόσεις του συχνότερα στα Πεδία Βολής. Είτε φοράει ράσα, είτε όχι.

ΤΑΥΤΑ επί του παρόντος και ενδέχεται να επανέλθουμε όταν βρούμε καιρό...

Στην φωτογραφία, μαθήτρια λυκείου σε βολή πιστολιού USP 9x19χλστ. στο Πεδίο Βολής της ΜΜΑΔ σε «εβδομάδα εργασίας» προηγούμενων ετών...