Παιδεία

The Grammar School Nicosia: Ολοκληρωµένη Παιδεία

Το µέλλον ανήκει σ’ αυτούς που το δηµιουργούν!

«Στο Grammar School σεβόµαστε τις παραδοσιακές µας αξίες και τις µεταφέρουµε στους µαθητές µας, ώστε να µπορέσουν να γίνουν οι µελλοντικοί ηγέτες, ο καθένας στον δικό του χώρο. Ταυτόχρονα, χρησιµοποιούµε την τεχνολογία µέσα και έξω από την τάξη ως ένα εξαιρετικά χρήσιµο εργαλείο µάθησης και είµαστε το πρώτο Microsoft Showcase School Παγκύπρια από το 2015.

»Καθοδηγούµε τους µαθητές µας σύµφωνα µε τις παγκόσµιες εξελίξεις στην τεχνολογία, την επιστήµη και τον Πολιτισµό, προετοιµάζοντάς τους για την επαγγελµατική και προσωπική τους πορεία. Το ευχάριστο σχολικό περιβάλλον µαζί µε πληθώρα δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων του σχολείου προσφέρουν τις βάσεις για µια ακαδηµαϊκά ολοκληρωµένη παιδεία».

Άκης Γρηγορίου, Γενικός ∆ιευθυντής

GS Logo - Color - Large.jpg




Περιβάλλον

Τα παιδιά φοιτούν σε ένα ειδυλλιακό και ασφαλές περιβάλλον που φέρνει γαλήνη και ηρεµία, αφού οι εγκαταστάσεις του σχολείου βρίσκονται έξω από την πόλη και µακριά από τους κινδύνους και τους πειρασµούς. Για την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ασφαλή µεταφορά των παιδιών από και προς το σπίτι, το σχολείο παρέχει υπηρεσία λεωφορείων.

DJI_0337.jpg




Διαπαιδαγώγηση/Σύμβουλοι

Βασικός στόχος του Grammar School, είναι η σχολική κοινότητα να λειτουργεί οργανωµένα, µε αλληλοσεβασµό καθηγητών – µαθητών και αγάπη προς το περιβάλλον. Ειδικοί σύµβουλοι επιµορφώνουν τους καθηγητές και βοηθούν τους µαθητές στα διάφορα θέµατα που µπορεί να τους απασχολούν.

Εκπαιδευτικοί

Στο Grammar School, οι καθηγητές είναι καθοδηγητές των µαθητών, οι οποίοι έχουν καθήκον όχι απλώς να διδάσκουν το γνωστικό τους αντικείµενο, αλλά κυριότερα, να έρχονται σε επαφή µε τους µαθητές και να τους βοηθούν. Ο εκπαιδευτικός, από ηγέτης γίνεται καθοδηγητής και συνεργάτης των µαθητών.

Τεχνολογία

To Grammar School Nicosia είναι το πρώτο Showcase School της MICROSOFT στην Κύπρο και είναι πρωτοπόρο στη χρήση της τεχνολογίας µέσα στην τάξη, αλλά και στη Ροµποτική µέσα από τη δηµιουργία του Innovation Centre του σχολείου. Το σχολείο εισήγαγε το πρόγραµµα Bring your Own Device 1:1 Tablets για να ευθυγραµµιστεί µε τις σύγχρονες πρακτικές ψηφιακής εκµάθησης. Ακόµη, οι γονείς τυγχάνουν άµεσης ενηµέρωσης για την εργασία των παιδιών τους µέσα από το GSNETLIFE του σχολείου. Κατά την διάρκεια της πανδηµίας Covid-19, το Σχολείο µπόρεσε σε λιγότερο από ένα 24ωρο να εφαρµόσει την εκπαίδευση εξ αποστάσεως.

Πρόγραμμα STEM (Science Technology Engineering Mathematics)

To Grammar School είναι το πρώτο σχολείο στην Κύπρο που έχει εντάξει το STEM στο ακαδηµαϊκό του πρόγραµµα από την ακαδηµαϊκή χρονιά 2015-16. Το STEM παρέχει ευκαιρίες για την ανάπτυξη δεξιοτήτων ενθαρρύνοντας τους µαθητές να απαντούν σε πολύπλοκα ερωτήµατα και να εµπλέκονται σε δραστηριότητες µε θέµατα όπως την επιστήµη, την τεχνολογία, τη µηχανική και τα µαθηµατικά. Οι µαθητές που έχουν παρακολουθήσει προγράµµατα STEM αποκτούν σηµαντικό πλεονέκτηµα για την εισδοχή τους σε πανεπιστήµια παγκοσµίως. Ο Dr J. L. Green, Chief Scientist της NASA, επέλεξε να επισκεφθεί το σχολείο, λόγω του ότι περιλαµβάνει το πρόγραµµα STEM και παρακολούθησε µαθήµατα του προγράµµατος ενώ αργότερα έδωσε διάλεξη σε µαθητές και γονείς. Από την ακαδηµαϊκή χρονιά 2022-23, οι µαθητές θα µπορούν να επιλέξουν το Πρόγραµµα STEM από την Πρώτη Τάξη εφόσον επιτύχουν σε κάποια επιπλέον εξέταση που θα γίνει µετά την εγγραφή του µαθητή στο σχολείο.

Πολιτισμός

Εδώ και δεκαετίες, το Grammar School ανεβάζει θεατρικές παραστάσεις, οι οποίες έχουν βραβευτεί σε παγκύπριους και πανελλήνιους διαγωνισµούς. Η τελευταία βράβευση ήταν το 2018, που πήρε τη δεύτερη θέση στους Παγκύπριους Αγώνες Σχολικού Θεάτρου στην επαρχία Λευκωσίας, µε το έργο «Το Γατάνιν» στην κυπριακή διάλεκτο. Ακόµη, η ετήσια Καλλιτεχνική Βραδιά του Grammar School έχει γίνει θεσµός, στην οποία παρευρίσκονται εκατοντάδες συµπολίτες µας και την οποία παρακολουθούν ακόµη περισσότεροι µέσα από το live streaming. Για την 55η επέτειο του σχολείου, το Grammar School φιλοξένησε τον Έλληνα δηµιουργό ∆ιονύση Σαββόπουλο, ο οποίος ερµήνευσε τα τραγούδια του µαζί µε τη χορωδία του σχολείου. Μέρος της προώθησης του πολιτισµού είναι και η διοργάνωση άλλων δραστηριοτήτων όπως Talent Show, Music Festival και Ηµερίδες Λογοτεχνίας. Τα τελευταία δύο χρόνια, λόγω των µέτρων ενάντια της πανδηµίας Covid-19, το σχολείο δεν µπόρεσε να πραγµατοποιήσει πολιτιστικές εκδηλώσεις αλλά αντίθετα καταγράφηκαν βίντεο µε µαθητές που ερµηνεύουν τραγούδια και χορούς.

2017-12-14-CULTURAL by LUCAS 173.jpg




Αθλητικό Πρόγραμμα

Ένα ανταγωνιστικό πρόγραµµα Ποδοσφαίρου, Καλαθοσφαίρισης, Κολύµβησης, Αντισφαίρισης και Κλασικού Αθλητισµού, για ταλαντούχους αθλητές, εντάσσεται στο σχολικό πρόγραµµα µαθηµάτων και µεγιστοποιεί την αθλητική τους απόδοση χωρίς να επηρεάζει τα υψηλά ακαδηµαϊκά επίπεδα των µαθητών που το επιλέγουν. Το πρόγραµµα ποδοσφαίρου συνεργάζεται µε την Ακαδηµία Ποδοσφαίρου της Liverpool και το Γ.Σ.Π. Το πρόγραµµα καλαθοσφαίρισης λειτουργεί σε συνεργασία µε τον Γ.Σ.Σ. «Ο Κεραυνός». Η Αντισφαίριση λειτουργεί σε συνεργασία µε την Eleon Tennis Academy-Φώτος Καλλίας. Ο Κλασικός Αθλητισµός σε συνεργασία µε τον Γυµναστικό Σύλλογο «Τα Παγκύπρια» (Γ.Σ.Π.).

GS0088.jpg




Πανεπιστήμια - Higher Educational Advisory Team

Το 99% των τελειοφοίτων του Grammar School, εισέρχονται στα καλύτερα πανεπιστήµια του Ηνωµένου Βασιλείου, της Ευρώπης, αλλά και της Αµερικής.

Την προετοιµασία των µαθητών, αναλαµβάνει το Higher Educational Advisory Team όπου πραγµατοποιεί συχνές επισκέψεις στα πανεπιστήµια του Ηνωµένου Βασιλείου και άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, ώστε να έχει άµεση ενηµέρωση για τις ακαδηµαϊκές τους απαιτήσεις. Είναι σηµαντικό να αναφερθεί ότι το Higher Advisory Team έχει στενή συνεργασία µε το Russell Group αλλά και το League of European Research Universities (LERU) όπου προσφέρουν στο Grammar School συχνές παρουσιάσεις είτε µε φυσική παρουσία είτε διαδικτυακά, σε σχέση µε ηγετικά πανεπιστήµια που εκπροσωπούν, όπως το Cambridge, LSE, UCL, Imperial College, King’s College, Nottingham, Manchester, Leeds, Southampton και πολλά άλλα. Τα τελευταία χρόνια, µαθητές του σχολείου κέρδισαν θέσεις στο University of Cambridge και στο University of Oxford ενώ αρκετοί απόφοιτοι έχουν εισέλθει σε πανεπιστήµια του Russell Group και ακολουθούν κλάδους Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Engineering, Business, Arts, Science και πολλούς άλλους.

Επίσης, το Higher Educational Advisory Team χρησιµοποιεί εκτεταµένα το Unifrog, µια κορυφαία πλατφόρµα πανεπιστηµίων και σταδιοδροµίας, στην οποία έχουν πρόσβαση οι µαθητές αλλά και οι γονείς, προκειµένου να διασφαλιστεί ότι οι µαθητές είναι ενηµερωµένοι για όλες τις πληροφορίες και συµβουλές που προέρχονται από Πανεπιστήµια από όλο τον κόσµο. Τέλος, σηµαντικό ρόλο στη προετοιµασία µαθητών παίζουν τα εκπαιδευτικά προγράµµατα, οι όµιλοι και οι άλλες αθλητικές προετοιµασίες, όπου δραστηριοποιούνται κοινωνικά και προετοιµάζουν τα παιδιά για ένα δυναµικό και αποδοτικό µέλλον.

Στις 26 Φεβρουαρίου 2022, στις 12 το µεσηµέρι, πραγµατοποιείται Απόγευµα Γνωριµίας στο Grammar School µε σκοπό την ενηµέρωση γονέων και παιδιών ως προς τα προγράµµατα που προσφέρει το σχολείο, όπως επίσης και για τα εφόδια που παρέχει για µια ολοκληρωµένη παιδεία.

Οι Εισαγωγικές Εξετάσεις για ελληνόφωνους και αγγλόφωνους µαθητές θα γίνουν την ∆ευτέρα 21 Μαρτίου 2022, στις 3.30 µµ.

Για περισσότερες πληροφορίες µπορείτε να επισκεφτείτε το σχολείο ή τηλεφωνικώς στο 22695695 ή µε email info@grammarschool.ac.cy