Από Ρωσόφιλοι, αίφνης Αντιρωσιστές...

ΤΟΣΟ ΕΝΤΟΝΑ εναντίον της Ρωσίας είναι η πρώτη φορά, απ’ ό,τι θυμόμαστε, που αίφνης μας υποχρεώνει το Κρεμλίνο να γίνουμε. Με τον Ρωσικό του Αττίλα - Εισβολέα - Κατακτητή στην Ουκρανία.

ΑΝΤΙ-ιμπεριαλιστές, αντι-κρεμλινικοί, αντι-πουτινιστές.

Υπέρ της αγωνιζόμενης για ελευθερία Ουκρανικής Εθνικής Αντίστασης.

- ΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ακριβώς λογική, πολιτική αντίληψη, ηθικό καθήκον, διεθνιστική αλληλεγγύη και κινητοποίηση που υπήρξαμε (όσο και όσοι υπήρξαμε) αντι-φασίστες, αντι-ναζιστές, αντι-βρετανοί, αντι-αμερικανοί και αντι-τούρκοι στους ελληνικούς αγώνες κατά της φασιστικής Ιταλίας, της ναζιστικής Γερμανίας, της αποικιοκρατικής Βρετανίας, της ιμπεριαλιστικής Αμερικής και εναντίον του τουρκικού Αττίλα - Εισβολέα - Κατακτητή της Κύπρου.

ΤΗΝ ΣΚΥΤΑΛΗ του Μουσολίνι, του Χίτλερ, του Χάρντινγκ, του Ετζεβίτ, του Κίσινγκερ, του «ΝΑΤΟ-ΣΙΑ-προδοσία» και των «φονιάδων των λαών», προσαρμοσμένη και εκσυγχρονισμένη και επικαιροποιημένη στ’ ανάλογα παράλογα του 2022, παρέλαβε, και επιβάλλει τώρα με την πολεμική του εισβολή στην Ουκρανία, ο της Ρωσίας αυταρχικός αφέντης Βλαντιμίρ Πούτιν, ικανότατο και επικινδυνότατο στελεχιακό τέκνο της αλήστου μνήμης σοβιετικής νομενκλατούρας.

ΚΑΙ ΑΝ δεν κινδυνεύαμε να ρεζιλευτούμε, συνταυτιζόμενοι με τον αγγλο-αμερικανο-τουρκικό ιμπεριαλισμό, από τον οποίο δεκαετίες πολλές υποφέρουμε στην Κύπρο, δρόμους και πλατείες θα γεμίζαμε. Και έξω από τη ρωσική πρεσβεία - «πρεσβεία του θανάτου», πλέον και αυτή - σε αντι-ιμπεριαλιστικές διαδηλώσεις θα μετείχαμε: Όλα τα κόμματα και οι νεολαίες, συνδικαλιστικές και γυναικείες κινητοποιήσεις, συμβούλια ειρήνης και λαϊκές οργανώσεις του παλαιότερα μονίμως φιλο-ρωσικού κυπριακού λαού. Το έχουμε ήδη δημοσιεύσει, με πικρή ομολογία:

Φίλη μεν Ρωσία - πολύ φίλη μας μάλιστα - φιλτέρα δε η αλήθεια.

Και η αλήθεια είναι, δυστυχώς, ότι:

- Από την Πέμπτη, 24 Φεβρουαρίου 2022, ένας Ρωσικός Αττίλας, Εισβολέας, Κατακτητής, εξαπέλυσε κατακτητικό, ιμπεριαλιστικό πόλεμο για να υποδουλώσει τη γειτονική του Ουκρανία.

Ρωσικός Αττίλας πολιορκεί, μέχρι την ώρα που πληκτρολογούνται αυτές οι αράδες, τις πόλεις της Ουκρανίας. Για να εξοντώσει την Ουκρανική Εθνική Αντίσταση και να τις σκλαβώσει.

Ρωσικός ιμπεριαλισμός είναι το ποιοτικό όνομα της χαρακτηροδομής του.

Όμοιος και παραπλήσιος με κάθε άλλο προηγούμενο ιμπεριαλισμό, στην αρχαία και στη νεότερη ιστορία της ανθρωπότητας. Από τους Μηλίους του 5ου προ Χριστού αιώνα, ώς τους Κυπρίους του 1974 μετά Χριστόν. Όπου οι άνθρωποι διαδήλωναν με το σύνθημα «ένας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός». Τώρα ρωσικός...

Ρωσικός επεκτατισμός, στην εδαφική του διάσταση.

Για όσα «τοιούτα και παραπλήσια έσεσθαι», κατά την σαφέστατη πρόβλεψη Α-22 του Θουκυδίδη.

- Τα οποία ο Αδόλφος Χίτλερ, περί πλειόνων ορεγόμενος στην εποχή της δόξας του, τα είχε ορίσει ως LEBENSRAUM - Ζωτικό Χώρο, για το Τρίτο Ράιχ του. Και γι’ αυτό μακέλεψε τον κόσμο στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο 1939-1945.

ΠΑΡΑΠΛΗΣΙΑ και τοιούτη ήταν, επίσης, ακόμη και η πρόφαση του Χίτλερ όταν διέταξε τον Αττίλα των ναζιστικών στρατευμάτων της Wehrmacht να εισβάλει 14η Μαρτίου 1939 στην Τσεχοσλοβακία:

- Για να «προστατεύσει» δήθεν τους Σουδήτες Γερμανούς που διαβιούσαν στις βορειοδυτικές περιοχές της Τσεχοσλοβακίας.

- ΤΟΙΟΥΤΗ και παραπλήσια και του Μπουλέντ Ετζεβίτ της Τουρκίας η πρόφαση: Που εξαπέλυσε τον Αττίλα Εισβολέα Κατακτητή, από το 1974 μέχρι σήμερα, στα βόρεια ελληνικά εδάφη της Κύπρου: Για να «προστατεύσει» δήθεν την τουρκική μειονότητα του νησιού. Πρόφαση και... δήθεν, όπως άλλωστε κυνικά τα ομολόγησε γραπτώς και στο νεο-οθωμανικό «Στρατηγικό Βάθος» του ο διατελέσας και πρωθυπουργός του Ερντογάν, Αχμέτ Νταβούτογλου: Ακόμη κι αν δεν υπήρχε ούτ’ ένας Τούρκος Μουσουλμάνος στο νησί, έγραψε, η Τουρκία να καταβροχθίσει θέλει την Κύπρο, για το δικό της LEBENSRAUM ...

- ΟΜΟΙΑ και του Βλαντιμίρ Πούτιν η πρόφαση, περί «προστασίας» δήθεν των ρωσόφωνων, για την εισβολή του Ρωσικού Αττίλα και την κατάκτηση του LEBENSRAUM της Ουκρανίας.

Φίλη μεν Ρωσία, φιλτέρα δε αλήθεια.

Κατά τρόπο και με λεξιλόγιο πλήρως κατανοητό στα ελληνικά του τελευταίου μισού σχεδόν αιώνα:

Ρωσικός Αττίλας 2022.

Χωρίς αστερίσκους, χωρίς «υπό την αίρεσιν», χωρίς «ναι μεν αλλά», αυτή είναι ακέραιη, δυστυχώς, η αληθέστερη αλήθεια.

ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΜΕ τονίζοντας το «δυστυχώς», διότι είναι μια πραγματικότητα δυστυχέστατη και για εμάς τους Έλληνες Κυπρίους ρωσόφιλους. Δεδηλωμένους φίλους της Ρωσίας.

- Την υποστήριξη της οποίας ανέκαθεν ευγνωμονούσαμε, υποφέροντας επί δεκαετίες δεινά πολλά και καταστροφές ανείπωτες, προερχόμενες από τον αγγλο-αμερικανο-τουρκικό ιμπεριαλισμό:

- Την βρετανική αποικιοκρατία και την αμερικανική συμβολή στην καταστροφή μας του 1974.

- Την έκτοτε αμερικανική απαγόρευση εξοπλισμού της Εθνικής Φρουράς μας. Ακόμη και μερικές δεκάδες αμερικανικά τυφέκια Μ-16 που φέραμε από την Ελλάδα για τους ΟΥΚάδες μας τα αποσύραμε και τα κρύψαμε, μη θυμώσει η εδώ αμερικανική πρεσβεία...

- Την αγγλο-αμερικανική θωπεία και στήριξη στον νεο-οθωμανικό επεκτατισμό και την 48χρονη ήδη Εισβολή - Κατοχή του τουρκικού Αττίλα, από τον σοσιαλιστή Ετζεβίτ μέχρι και τον νεο-σουλτάνο ισλαμιστή Ερντογάν.

- ΜΕ ΛΙΓΑ παμπάλαια ρωσικά άρματα Τ-34 του 1940 της 23 ΕΜΑ και ρωσικά θωρακισμένα Μπι-τι-άρ του 286 ΜΤΠ προσπαθούσαμε ματαίως ν’ ανακόψουμε τα πολλαπλάσια αμερικανικά άρματα Μ-47 και Μ-113 των επιλαρχιών του τουρκικού Αττίλα τον Ιούλιο - Αύγουστο του 1974.

- ΚΑΙ ΜΕ ρωσικά πολυβόλα Κρινώφ 12,7 χλστ. επιχειρούσαμε να καταρρίψουμε τ’ αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροπλάνα της Τουρκίας στις προδομένες από τη Χούντα κυπριακές Θερμοπύλες του 1974.

ΤΩΡΑ ΛΟΙΠΟΝ η πικρή αλήθεια του Ρωσικού Αττίλα 2022 στην Ουκρανία:

ΔΥΣΤΥΧΩΣ, δυστυχέστατα για εμάς στην Κύπρο:

Εμάς τους εξοπλισμένους από το 1996 με τα ρωσικά άρματα μάχης Τ-80, τα ρωσικά τεθωρακισμένα οχήματα μάχης ΒΜΡ-3, τα ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα ΜΙ-35, τα ρωσικά αντιαεροπορικά TOR-MI και BUK, τα ρωσικά αυτόματα τυφέκια Καλάσνικοφ 5,45Χ39 χλστ., τα ρωσικά αντιαρματικά Αρπιντζί 40 χλστ. και τους ρωσικούς μας αντιαεροπορικούς πυραύλους S-300 εξορισμένους από το 1998 στην Κρήτη μας.

- ΓΙΑ ΕΜΑΣ, με την ρωσική υποστήριξη μονίμως στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Τον ρωσικό τροφοδότη του τουρισμού μας, τα ρωσικά κεφάλαια στις τράπεζες, στις επιχειρήσεις και στα δικηγορικά μας γραφεία.

- ΓΙΑ ΕΜΑΣ, με τόσους και τόσες ρωσο-σπουδαγμένες και ρωσο-νυμφευμένους και με ένα από τα μεγάλα κόμματά μας παλαιόθεν ρωσο-ρουβλιο-αναθρεμμένο.

ΑΥΤΗΝ ΤΗ φορά η κατάσταση μοιάζει παρασάγγας χειρότερη από την εισβολή των σοβιετικών αρμάτων τον Αύγουστο 1968 στην Τσεχοσλοβακία για την κατάπνιξη της Άνοιξης της Πράγας του Αλεξάντερ Ντούμπτσεκ.

- Πολύ χειρότερη από την εισβολή των σοβιετικών στρατευμάτων το 1979 στο Αφγανιστάν, που μέχρι το 1989 αποδείχθηκε ως το «Βιετνάμ των Σοβιετικών» και της ήττας τους, που με τη σειρά της προκάλεσε τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.

ΑΥΤΗΝ ΤΗ φορά ο Ρωσικός Αττίλας - κάτοχος και πυρηνικής ισχύος - με την εισβολή τού Πούτιν στην Ουκρανία, παράγει προανάκρουσμα κινδύνου παγκοσμίων διαστάσεων πολεμικής σύγκρουσης. Παγκοσμίων διαστάσεων δεινότερων επιπτώσεων στις ζωές όλων των ανθρώπων. Διαστάσεων τις οποίες κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να προβλέψει σε τι είδους όλεθρο θα οδηγήσουν την ανθρωπότητα.